Токму ова е најглупото , наместо да се оданочи разликата на уплатата и добивката , сега ќе се оданочува цела добивка , глупостииии.
Да ама неможат така да го полнат буџетот ти текнува. Пошто големи добивки обично има од тие што играат со големи пари. Јас со 20 денари за фатам 500 000 гајле ми е ако земат 10% данок.
Ама еве вака
Хипотетичка ситуација бр1. - Играш сингл 50 000 денари, утакмицата ја одложуваат и кладилницата пресметува коефициент 1 при одложени утакмици. Арно ама ливчето тебе ти се води како добитно така да 50 000 х 1 = 50 000 - 10% = 45 000.
Ти ќе бидеш во загуба 5000 затоа што утакмицата се одложила.
Хипотетичка ситуација бр2. - Играш 1.1 коеф со 50 000, фаќаш 55 000 ама ти опнуваат 10% данок и ти добиваш 49 500 ставајќи те во загуба 500 денари.
Фак лоџик.
Во законот нигде нема да стои нешто што ќе го среди ова, ги заболе нив за тоа како кладилниците ќе се справат. Па сеа да видиме како ќе реагираат они. Знаат дека ќе изгубат играчи така да очекувам да реагираат некако.
Јас очекувам да даваат 10% бонус на сите тикети така што данокот би се пребил (уствари ова ќе биде како давање поголеми коефициенти)
Како и да е, уште еден доказ дека буџетот е празен. Уште ако се оствари она дека ќе го тргнат рамниот данок и ќе пресметуваат до 35% персонален данок, дефинитивно се селам од државава.