- Член од
- 29 декември 2013
- Мислења
- 23
- Поени од реакции
- 31
ретки се тие женски за кои вреди да се обидиш повеќе од еднаш за да ги освоиш....Освен ако целта не е да освоиш нечие срце.
ретки се тие женски за кои вреди да се обидиш повеќе од еднаш за да ги освоиш....Освен ако целта не е да освоиш нечие срце.
Moжда џигер е во прашање!...Освен ако целта не е да освоиш нечие срце.
Мене нешто друго шо го има кај машките ми личи на змијаНе прави разлика помеѓу жена и змија .
Совет сам до себе :
Избегнувај психо кучки.
Можеби најголемата мудрост што сум ја слушнал во целото мое постоење :Во животот подобро оди наназад отколку да стоиш во место-Игор Џамбазов го има ова кажано само не ми текнува точно во која емисија беше.Најдобар совет ќе кажам оти до тој момент јас буквално бев закопан во место,сега можеби пак сум во место ама бар мрдам со ноѕете,трчам во место што се вели со надеж дека ќе тргнам на некоја страна макар тоа било во рикверц
Ќе ми извиниш ама јас најискрено ништо не разбрав од ова што го кажа,а верувам дека ти самиот уште помалку се разбра што кажа,без навреди мислам.jas bi rekol deka se e mozno, no sonot za da stane stvarnost treba navistina mnogu da se razmisluva. (sekoe mislenje ne e mislenje zashto nekoi imaat losho razmisluvanje ( razmisluvaat na losh naci ). Nemoj da se navredish, zboruvam generalno, za site. i se razbira toa vazi i za mene. pozdrav cao.
Ќе ми извиниш ама јас најискрено ништо не разбрав од ова што го кажа,а верувам дека ти самиот уште помалку се разбра што кажа,без навреди мислам.
Пак не ти е јасно оти да ти беше јасно прво ќе го сватеше значењето на поговорката значи тоа што е кажано нема врска со знаење или незнаење, макар што да се надоврзам на твоето, неверувам дека знаењето е предуслов за успех туку амбицијата оти има многу покадри луѓе и покапацитетни за разлика од некои и со повеќе знаење со два три завршени факултети па пак цел живот се вртат околу кантите за ѓубре, значи ај што не си ни за тоа што ти го напиша во право туку и не си го разбрал значењето на тоа што сака да каже авторот, а тоа е толку просто и едноставно, еве ќе ти преведам во животот подобро прави нешто отколку да седиш во место и ништо да неправиш макар тоа значело враќање во рикверц.Сега се надевам дека ти се разбистрија работите во главата,се надевам.neuspehot e od neznaenje. ti rece deka ako stoish vo mesto podobro vratise dva tri cekori nazad. vracanjeto dva tri cekori nazad e neuspeh. za da ne stoish vo mesto ili da ne se vracash dva tri cekori nazad treba da se ima znaenje na rabotite. ako ne, treba da se naucat, za da trgnesh napred. inako veruvaj deka jas znam shto zboruvam, jas nikogash ne odam vo sivo ( ne gazam na gnila shtica ) za da go pravisht toa treba zivotot da go ziveesh so znaenje na rabotite. koga velam ( rabotite ) ne mislam na cekan ili shtica mislam na funkcioniranjeto na pravilata ( zakonite ) vo zivoto. eve na primer mnogu luge mislat deka, ako ne si bogat i ne mozrsh da se zbogatish, shto ne e tocno, tie neznaat deka so steknuvanje na znaenje ( bilo vo ucilishte ili nadvo od ucilishte lugeto mozat da steknuvaat znaenje ) mozat da si go donesat zivoto na visoko nivo. zashto sekoja rabota se pravi so znaenje pa taka i zivotot, bez znaenje ne se moze nishto da se pravi. se nadevam deka sega malku me razbra. malku zashto na ova ima mnogu da se diskutira. pozdrav.