Зошто повеќето девојки чекаат машкото да им пријде?

L

Liberation

Гостин
чок ѓузел тема.

женските од мали се учени да си бидат “прибрани, моми на место“ пошто инаку можеле да станат “курви“. и така, они се научени да бидат пасивни во запознавањето, за да не покажеле дека се лесни типки.

за машките пак, најголем страв е типката да ги игнорира или да покаже незаинтересираност, пошто тоа го убива машкото его. а со машко его, играчки нема.

и така, женските чекаат да приде машкото, машкото се двоуми да не дај боже биде одбиено, па и двете групи плукаат врз промискуитетот на педерите пошто они тоа поедноставно го уредиле.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
На темава мислам се имам изјаснато но пак да повторам нема да е лошо :)
До сега сите врски започнале по моја иницијатива.Барем на оваа тема сум немала промашај,ниту ме сметале за к*рва,ниту се здрвиле,напротив од долга врска не испаднав :) Тоа се зависи од карактер,јас несакам тегавења,молења,викање и кукање.Ниту сакам да бидам цел(таргет,мета) некому.Зависи на кој што му одговара.А жени или мажи што дремат на страна и чекаат иницијатива,си одат дома сами.
Нема од што да се срамам ниту да се запознаам со некој што ми се допаѓа,ниту да го викнам на кафе или пијачка,па и два пати да поминам ако треба :icon_lol:

I

IBIZA SOUND

Гостин
trebe malku i zenite da se opustat i da mu prijdat na nekoe masko,a ne se od nas da cekaat :)

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
...зошто никогаш не сретнале некој доволно вреден за да му пријдат...

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
752
Поени од реакции
64
...зошто никогаш не сретнале некој доволно вреден за да му пријдат...
Од кај знаеш дека не е вреден ако не го познаваш т.е. ако не му пријдеш и не го запознаеш?

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
Од кај знаеш дека не е вреден ако не го познаваш т.е. ако не му пријдеш и не го запознаеш?
па прво треба да вреди како физичка појава па за да те заинтересира да го запознаеш каков карактер има

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Оти сепак, така треба да биди.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Јебига, прво бираме со окото, после со се` останато. Точно е оти некои личности вредат повеќе од нивниот физикус, ама бар може да се рече дека тој што ќе ги сака, ги сака ради вистинската им вредност. Во врска со темава, пак зависи од тоа дали си интровертна или екстровертна личност, дали имаш трауми или немаш, дали си дружељубив и самоуверен или не, дали се преценуваш или не, дали си патријархално воспитан или не, каква те направила околината итн. Сепак, битна е и намерата со која се приоѓа, а таа често пати може да те натера да посакаш воопшто и да не ти пришле.

ChaLL3nGeR

Кајгана's APEX PredaTor
Член од
15 април 2009
Мислења
721
Поени од реакции
66
па прво треба да вреди како физичка појава па за да те заинтересира да го запознаеш каков карактер има
а шо ти приоѓаш на машки со убаво тело? шо ако е зима и е наоблечен и не можеш да видиш какво тели има? нема да одиш да се запознаеш?

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
а шо ти приоѓаш на машки со убаво тело? шо ако е зима и е наоблечен и не можеш да видиш какво тели има? нема да одиш да се запознаеш?
Ќе го соблече де, пред да се запознаат. :)

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
Дечко, ај ако сакаш соблечи се да видам шо сорта си, пошо се мислам дали да ти се пуштам или не..?

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Денес не е важно кој прв приоѓа... Не е важно кој прв ќе кликне лајк.

А демек лајкот е пуштање у некоја рука? Значи ја на другари им се пуштам бе :)

Иначе да, машкото обично прво приоѓа ... Балкан,имиџ,стереотип,мислење и ставови градени со години тешко се рушат кај нас, а тие што ќе ги срушат се обично на удар од оние другите навидум ``чесните``.
Така да, ако женското мене не ми пушти осмех ја нормално дека нема да и се пуштам. Осмехот е нејзиниот чекор, а мојот е иницирањето на муабет.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.511
Поени од реакции
1.900
Значи според мене кога девојка ке му пријде на машко, тој си мисли дека он нејзе веке ја има не мора да ја освојува, си ги дига акциите и почнува да си игра со девојката, т.е со нејзините чувства.Плус за неа има мислење дека е лесна и не ја смета за негова потенцијална женска, туку само за девојка со која би бил една, две вечери(ке ја искористи ако може така да се каже и ке ја батали).Затоа не би да му пријдам на машко, туку би му дала знаци дека ме привлекува за он сам да дојде.
Иначе ми се нема случено да пријдам, еден добар флерт и тој самиот ке посака да дојде и КЕ ДОЈДЕ :icon_lol:
Глупости на квадрат.Не се сите машки такви и така размислуваат. Типично балканско затуцано сфаќање.И што ако личноста што ти се допаѓа не ги сконта твоите знаци на флерт? Нема да падне круна од глава ако девојката пријде прва нели?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Глупости на квадрат.Не се сите машки такви и така размислуваат. Типично балканско затуцано сфаќање.И што ако личноста што ти се допаѓа не ги сконта твоите знаци на флерт? Нема да падне круна од глава ако девојката пријде прва нели?
море ја би рекол глупости на КУБ!
околу болдираново.. ја би рекол дека повеќето женски вака размислуваат.. ако им пријте ке почне да си игра па ке ја искористи па дрн дрн дрн.. ептен детско сваќање ми е ова некако...

Kajgana Shop

На врв Bottom