Дијалекти, правопис-кривопис, латиница-кирилица итн.

• Креатор на темата Креатор на темата Žoli
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 март 2006
Мислења
22
Поени од реакции
10
Буљак, бапчо, vavi, ваљда, Казите, иам, TEGCINA, сриблање, Дакле,
Кајш, мења, macbookови, боотирам, Ај еин шур, фанбојците, бтв, тачк скрин, Бај д веј, автомацко, рестарт и ботирај со него, На пример не ти се свига Windows 7 не го користиш и сакаш да го избришеш десен клик на партицијата D:/ и формат тоа формат од XP ке го правиш и потоа коа ке се рестатира Dual boot си стој и таа е постапката да го тргнеш...
Ако почнеме и ние Беровци на беровски да думаме и пишаме еба си мамата, че се разбереме...
To be continued...

h833EFF6B

Гатам на перен теписон пред зграду
Ако видиш некој да лупа теписон у пет сабајле,знај дека тој сам ја:sneaky:

А вии изгледа не разбирате струмички...Така викате, де! Ај, тугај јас на струмички ќи гуворам.
Ќи ви кажум една случка уд летто! Си одаах јас пу пато и с' супнах уд чикич па паднах на кирфии...
Ујдех после к'j доркуро и он ма пита как с'м се утпасела. Му кажах ути с'м с' балосала и не с'м с' забкрдисала. Ми к'жа ути т'ва може саму на мене да м'се десе ути јас см била ногу завеена...

П.С Приказната не е вистинска, ако можете да ја преведете.

Еве и уште една, од оние кои го содржат глаголот „чинам“. Тој глагол означува неопределено дејство. Се користи кога човек нема зборови, односно не може да најде точен глагол за да опише:
Си бех јас на една ќељава улица и куу ќи вид'м една крава чинала. Ама да вид'ш, од шо чинала, чинала. Куу ќи видм иде и едну гуведо и оно чинало од глад...а таа кравата па чинала уд чинуване. И куу ќи оде тава говеето и на кравата и га чина последната трева.

Превод:
Одев по една глупава улица и видов една крава која јаде и од многу јадење, се надула. Па гледам едно говедо кое цркнало од глад. А кравата пак, цркнала од јадење. И отиде говедото и на кравата и ја изеде последната трева.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom