Македонско фудбалско првенство 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    206
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
За млад голман потребни се утакмици, а не шутеви на тренинг, изгеда не знаеле шо прат па еве сега го шуткаат од 4та во 5та лига.

Сам си се побиваш со ова што го збориш. Викаш за млад голман се потребни утакмици, а не шутеви на тренинг - па баш затоа и го пратија на позајмица!! Да не го пратеа во вториот тим (на Гренада) да игра редовно, тогаш 2 години само ќе тренираше со првиот тим и ни на клупа нема да седеше туку само ќе имаше статус на трет голман за првиот тим. Вака си го има тој статус ама во меѓувреме за да не стои во мртва точка 2 години, го оставаат да игра за вториот тим редовно.

Сам си се побиваш со ова што го збориш. Викаш за млад голман се потребни утакмици, а не шутеви на тренинг - па баш затоа и го пратија на позајмица!! Да не го пратеа во вториот тим (на Гренада) да игра редовно, тогаш 2 години само ќе тренираше со првиот тим и ни на клупа нема да седеше туку само ќе имаше статус на трет голман за првиот тим. Вака си го има тој статус ама во меѓувреме за да не стои во мртва точка 2 години, го оставаат да игра за вториот тим редовно.

Има и младински екипи Удинезе, ако го планираа ќе беше дел од тие екипи..
Ете земи пример со Дени Илиев, лично е пикиран од Венгер и изгледа му е во планот и си брани за младинците..

Ете земи пример со Дени Илиев, лично е пикиран од Венгер и изгледа му е во планот и си брани за младинците..

во Италија има ограничувања и во младинските лиги колку играчи нон-еу може да има еден клуб.

Па во случајов истиот газда ги води двата клуба, значи него исто му се фаќа дали ќе го стави во вториот тим на Удинезе или на Гренада, често си ги позајмуваат играчите. Во случајов, пошто во Удинезе веќе има цел куп млади играчи (а е и покомплицирано како играч надвор од ЕУ да најде место), него го стави во Гренада оти таму има место за него.

Не викам дека ќе стане кој знае какво играчиште, ама на пример еве Дени Илиев што толку сите го величите (а Столе го правите дупка), ви гарантирам дека ништо подалеку нема да стигне од него.

Па во случајов истиот газда ги води двата клуба, значи него исто му се фаќа дали ќе го стави во вториот тим на Удинезе или на Гренада, често си ги позајмуваат играчите. Во случајов, пошто во Удинезе веќе има цел куп млади играчи (а е и покомплицирано како играч надвор од ЕУ да најде место), него го стави во Гренада оти таму има место за него.

Не викам дека ќе стане кој знае какво играчиште, ама на пример еве Дени Илиев што толку сите го величите (а Столе го правите дупка), ви гарантирам дека ништо подалеку нема да стигне од него.

Не дека го величам, туку едноставно по отворен му е патот од оваа гледна точка.

Да си го гледал Илиев немаше да треснеш ваква работа. Дени е помлад 2-3 години од Столе и минимум ниво погоре. И ако продолжи со тоа темпо да напредува Дени, а ги има сите можно услови, јас ти гарантирам дека ќе го имаме најдобриот голман што излегол некогаш од македонски ташак.
Доста пати го имам гледано Столе, и ни еднаш го немам начекано да биде сигурен на гол, и башка си има килажа која за голман не е дозволива. Нека му заврши договорот и ќе видиме кај ќе заврши ;)

Не дека го величам, туку едноставно по отворен му е патот од оваа гледна точка.

Добро, не зборев за тебе лично, туку општо сите што го величат... Он уште не почнал професионална кариера, а тука сите го гледаат ко кој знае што да е веќе, и го бараат и во А репрезентација :facepalm: Не ме разбирајте погрешно, секоја чест за детето и се надевам ќе успее, но во моментов сепак е само на почетна точка, прашање е колку далеку ќе стигне и дали ќе бидне нешто асално од него, како што кажав, според мене, дали Дени, дали Столе, и двајцата се горе-доле на иста точка...
--- надополнето: 3 јануари 2014 во 19:07 ---
Да си го гледал Илиев немаше да треснеш ваква работа.

Абе ќути, се глеа колку ти го следиш, штом не виде каков кикс направи во лигата на шампиони (и тоа не му беше прв) кога цела Англија му се смееше, па ти најде да кажеш дека ако некад сум го гледал немало да кажам такво нешто...

Абе ќути, се глеа колку ти го следиш, штом не виде каков кикс направи во лигата на шампиони (и тоа не му беше прв) кога цела Англија му се смееше, па ти најде да кажеш дека ако некад сум го гледал немало да кажам такво нешто...

Ако почнам да ги набројувам киксовите на Столе, ќе ги излижам копчињава од тастатурава. Башка дете е кое го шие Столе у секој поглед.
ЗНАЧИ ако си талентиран, дисциплиран, НЕ МОЖЕШ во таква средина да не успееш.

Столе беше на клупа вечерва за Гранада. И ја не мислим дека е којзнае каков голман, ама и премногу кењате за него. Далеку од тоа дека е којзнае какво голманиште, ама далеку од тоа и дека е дупка.

Поздрав до дилдоата кои ме правеа будала дека не направил и никогаш нема да направи настап за прв тим на Гранада .... јас ви ви реков веќе он направи прв настап во Шпанскиот Куп и неколку пати резерва сосе овој во Шпанска Лига .....

http://www.rezultati.com/utakmica/v3RQjwZq/#postave;1

Поздрав до дилдоата кои ме правеа будала дека не направил и никогаш нема да направи настап за прв тим на Гранада .... јас ви ви реков веќе он направи прв настап во Шпанскиот Куп и неколку пати резерва сосе овој во Шпанска Лига .....

lol, па те правеле будала затоа што не настапил.

Столе нема одиграно меч за првиот тим (сезонава не сигурно, а и лани сум 99% сигурен дека немаше). За Б-тимот на Гранада бранеше на првите 5-6 кола сезонава, пред гркот Кањезис да му фати место. Од тогаш аир не виде од играње, вчера гркот и во прв тим бранеше, место Фернандез, гркот и бранеше на натпреварите од купот.

Столе играше во 2012 (откако Удинезе го купи) за Кадиз Б, у петта лига, па го префрлија у првиот тим и таму беше до крајот на сезоната. За првиот тим на Гранада уште нема настап, да не го купеше Удинезе грков од Панатинаикос и да не го пратеше у Гранада, Столе ваљда ќе бранеше вчера, ама...

Резерва не значи и настап за првиот тим.
just sayin'

Темава ја пративте у пи ку матер. Префрлете се у примера јеботе

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom