Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Го гледав 12 години роб.
Сега е на #4 после Wolf/BeforeMidnight/Blueisthewarmest.
9 го оценив на ИМДБ. Преголемиот хајп си го направи да не бидам воодушевен до небо.
Изобилува со ебено добра глума и цитати, Бред Пит има просечна епизодна улога, уживање Бенедикт да се гледа во вакво издање, а Фасбендер и Чиветел Ејиофор може да се тркат за Оскар, но за мене Лео и 'волците' уште никој нема да ги срони од тронот за годинава.

Во врска со Gravity, објаснување (ако го имаш гледано читај) :)

Мене едно не ми беше јасно во филмот, како успеа капсулата која што се движеше со голема брзина и со огромна температура која што гореше наеднаш да се изгасне при пристигнувањето кон земјата, одеднаш во пламен а потоа за 2-3 секунди се е нормално. Фактички ако капсулата гореше немаше шанса да преживее Ryan Stone, бидејќи ќе изгореше и падобранот и цела опрема за слетување. Ова ми е само замерката за филмот, можно е тоа според некои си физички закони и сл. ако знае некој нека каже, или пак се работи за голем филмски фејл?

The Best Offer - Тотално немам зборови, филмчиште, одлична приказна која ме остави без зборови, само за мене имаше малце несватлив крај но сепак 10ката е на место.

Сега го догледав 12 Years a Slave, нежни се американците на темата може и премногу очекував ама мене филмот воопшто не ми остави впечаток дека е некое ремек дело. Емотивен но сепак очекуван крај и солидна глума и режија.

Ако може да го споредам со минатогодишниот фаворит со слична тема Lincoln мене тој филм ми беше неспоредливо подобар !

7/10

Предлог за следна ѕвезда на тапет: Мики Рурк. За мене е навистина добар актер и ептен ми е криво што во последно време глуми во тапа филмови во кој што вообичаено глуми Дени Трехо..

Предлог за следна ѕвезда на тапет: Мики Рурк. За мене е навистина добар актер и ептен ми е криво што во последно време глуми во тапа филмови во кој што вообичаено глуми Дени Трехо..
ОМГ цитатот од Spiros :pos::vozbud:

Бомбастичен Дрогираш напиша:
кај го гледаше gravity?

DVDSCR спуштен од Замунда на лап топ и преку HDMI кабел го гледав на 40 инчен телевизор.. снимката не беше лоша..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom