Балкански X Factor

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Глеав прееска и само да си ја пренесам „импресијата“ од овој Маид. Момакот е дел од оние луѓе кои се ко правени со ист шаблон. Лигави, самобендисани, размазени копиљи кои мислат дека се посебни. Ист кур ко тој Перчоли, само што кај тој сељачкото беше поизразено, кај овој е она педерастично-лигаво „Јас“. Мерак ми е што не го примија понатаму.
Па човекот не крие си кажува дека знае да пее, дека има талент, искрен е........... подобро така одколку да глуми спасител на светот;)

B

babsyy

Гостин
Неколку кандидати ѕирнав само, и ништо посебно, освен тоа малото девојче од Босна (ваљда).
Исто и ова девојче ми се свиѓаше пред неколку години, не знам чија изведба е подобра, дали нејзината или на Јелена Томашевиќ. И двете ми се совршени

:)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Од Фејсбук профилот на Даниел:
Novata godina ovoj pat ke ja docekam zaedno so Zeljko Joksimovic vo Krusevac na negoviot koncert kade ke mozete da me slusnete kako peam vo zivo pred ogromna publika od 23000 luge.. im blagodaram mnogu na Minacord Produkcija i Zeljko... edvaj cekam
И сеа, ако Жељко му е љубоморен, зошто би го канел да му биде гостин на концерт и на настап? М? Логика?

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305

И сеа, ако Жељко му е љубоморен, зошто би го канел да му биде гостин на концерт и на настап? М? Логика?
Првиот коментар:
:pos::pos:
браво даниел, заради тебе сите во прилеп почнавме кајмак да јадиме

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.028
Поени од реакции
8.350

Koлку што видов не е само Даниел поканет како гостин на неговиот новогодишен концерт
https://www.facebook.com/Daniel.Kajmakoskii/posts/474929192616929

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.775
Поени од реакции
9.572
Убо испеа сега, дај не зезајте. Песната е тешка и ја испеа на свој начин, не се обиде да го копира Тоше. Сваќам кога некој ќе чуе како друг пее песна од Тоше, одма имате перцепција како Тоше ја извел и очекувате на исти начин другиот да ја изведе иако поседува различен вокал. Тонски Даниел не исфалшира, ја прилагоди песната на својот глас.

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Убо испеа сега, дај не зезајте. Песната е тешка и ја испеа на свој начин, не се обиде да го копира Тоше. Сваќам кога некој ќе чуе како друг пее песна од Тоше, одма имате перцепција како Тоше ја извел и очекувате на исти начин другиот да ја изведе иако поседува различен вокал. Тонски Даниел не исфалшира, ја прилагоди песната на својот глас.
Кај нас ако се појави вокал што има боја на гласот слична на Тоше, одма секаде каде можат пишуваат дека го имитира Тоше, уште да земат да го запалат на клада (макар што, рака на срце, таквите и најчесто и го користат тоа да си лапнуваат поенчиња, али тоа е тоа), а ако не го имитира Тоше, ако нема таква боја на глас, одма во нивната глава не го бива и слично. Не ни треба да звучи како Тоше и мене тоа ми е најдраго од се. Најдраго ми е што пред нас го имаме Даниел, а не следниот Тоше.
Па уште паметам што се говореа за Тоше додека беше жив, а откако почина голем дел од тие што збореа, одеднаш почнаа да паѓаат у трансови, па сега секој што се обидува да направи нешто го саботираат.
Не за џабе и самиот Тоше си ја создаде песната “Цреша“, си знаеше човекот што пееше и зашто го пееше тоа. И денес да беше со нас, ќе беше прв што на Даниел што ќе му речеше Браво и ќе му дадеше поддршка.
Тоше е незаменлив, затоа што како него човек у Македонијава, па и општо во светот, ретко се раѓа. Човек кој не ја изгуби својата човечност и топлина, човек кој никогаш јавно не навредил некого, што ги поддржуваше сите и искрено посакуваше успех, за разлика од мнозинството Македонци кои одвај чекаат и се молат некој да не успее во животот.

Мене ми е драго што пред мене не го гледам новиот Тоше, зошто Тоше беше само еден, драго ми е што пред мене го гледам Даниел. Тој пее на свој начин, не сме навикнати ние на тоа, затоа и ни е чудно. Исто што утре (дај Боже) кога ќе има свои песни и некој друг се обиде да ја пее песната, ќе ни биде чудно, зошо сме навикнале гласот и пеењето на Даниел.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
И да не пее од Тоше више.

Колку пати треба да се пише дека една песна избираат сами а една им дава жирито? Не глеате дека го местат цело време на песни од Тоше. Си ебале мајката за публицитет, споредби меѓу овие двајца само ќе ја покачат гледаноста...

Член од
23 февруари 2010
Мислења
626
Поени од реакции
1.317
Колку пати треба да се пише дека една песна избираат сами а една им дава жирито? Не глеате дека го местат цело време на песни од Тоше. Си ебале мајката за публицитет, споредби меѓу овие двајца само ќе ја покачат гледаноста...
Нека го замоли таму Зелко,нека си држи таму до Бруно Марс и One republic стајл,оти да бидеме реални друг жанр не може да пее.А за споредба со Тоше треба уште многу фурни леб да јаде.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Нека го замоли таму Зелко,нека си држи таму до Бруно Марс и One republic стајл,оти да бидеме реални друг жанр не може да пее.А за споредба со Тоше треба уште многу фурни леб да јаде.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Воопшто не треба да се споредува со Тоше, значи аман. Тоше беше еден и крај. Секогаш ќе му ги пееме песните и ќе го сакаме, ама тоа не значи дека секој пејач треба да го споредуваме со него.
Секој пејач си има свој жанр, него повеќе му лежат такви песни и тоа е сосема во ред, ние реално и немаме пејач кој пее Bruno Mars и One Republic стил, јес да е поп, ама баш неговото е освежување. Друга боја на глас има човекот, аман.
И Тоше се развиваше во текот на неговата кариера, растеше и созреваше за да стигне до тоа што стигна. На почеток беше срамежливо момче кое ја пееше “Усни на усни“, а потоа стана икона која полнеше стадиони. Мора од некаде да се почне.
Доста со споредбите, не го споредувајте со Тоше, оставете го да биде Даниел.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Даниел одма sвезда си мисли дека е....

Kajgana Shop

На врв Bottom