Posto pajacite najcesto gi digaat vozilata samoinicijativno bez odobrenie od soobrakjajna policija (za propisno parkirano vozilo i nemozat dadobijat odobrenie), vo toj slucaj treba da se prijavi krazba na vozilo vo mvr i od tamu da se zeme potvrda za prijavena krazba na vozilo. Ponatamu so advokat pod ruka i e... im majkata lopovska.
Sent from my U8600 using Tapatalk 2
Наполно си во право. Пајаците не смеат на своја рака да дигаат возила. Мора униформиран полицаец да издаде налог. Така пишува во член 62 и член 400 од Законот за безбедност на сообраќајот
Еве ќе раскажам што ми се случи вечерва околу 20 часот
Излегов да прошетам и гледам на Улица Маркс - Енгелс, четири градски пајаци
Се намерачија да дигаат една кола. Преминав преку улица и им реков - Каде ви е полицијата, не смеете сами да дигате возила. Едниот ми вели - Не е твоја колава. Реков - Моја е ... Во тој момент дојде сопственичката на возилото И нејзе и реков дека не смеат да дигаат коли без полиција. На тоа зонашите од четирите возила почнаа да викаат по мене:
Е вампир, вампир, вампир..... ( како што знаете јас сум постар ) Викајте, им реков јас, но вие сте арамии не сум јас. И пајаците си ги собраа парталите и си отидоа
Зборот ми е да покажеме сите граѓанска солидарност и да се спротивставиме на ова угнетување. Тие дигаат возила за да директорите и швалерките на општинските лешинари земаат плата - тоа на сите да Ви е јасно. Немојте да се лажете и да мислите дека тие пари се за Градот