Вашиот најомразен клуб

• Креатор на темата Креатор на темата the_kop
  • Време на започнување Време на започнување
Не држи вода насловот на темава, бидејќи фудбалските клубови од поодамна не се фудбалски клубови, туку се бизниси кои вртат милијарди долари секоја година, а во фудбалскиот клуб речиси ниту еден играч не е автохтон играч, односно не потекнува од истиот град од кој потекнува и фудбалскиот клуб.

Бидејќи не пратам фудбал, можам само да погодувам, но наместо да погодувам, ќе ги оставам останатите членови на форумов, кои пратат фудбал, да набројат:

Кои фудбалери од актуелните состави на, да речеме Барселона, Реал Мадрид, Челзи и Манчестер Јунајтед, како за почеток, потекнуваат од Барселона, Мадрид, Лондон и Манчестер ?

Не држи вода насловот НАЈОМРАЗЕН КЛУБ бидејќи кога имаш Аргентинци, Бразилци и останати луѓе од нешпанско и неанглиско потекло да бидат главни играчи во шпански и во англиски фудбалски клубови, тогаш знаеш дека НЕ СТАНУВА ЗБОР ЗА СПОРТ, ТУКУ СТАНУВА ЗБОР ЗА БИЗНИС.

Еден и еднинствен...
Juventus_Turin.svg

Наааајјјјсељачки клуб шо можи да постој, најмафијашки и се нај нај најлошо... :mad:

Не држи вода насловот на темава, бидејќи фудбалските клубови од поодамна не се фудбалски клубови, туку се бизниси кои вртат милијарди долари секоја година, а во фудбалскиот клуб речиси ниту еден играч не е автохтон играч, односно не потекнува од истиот град од кој потекнува и фудбалскиот клуб.

Бидејќи не пратам фудбал, можам само да погодувам, но наместо да погодувам, ќе ги оставам останатите членови на форумов, кои пратат фудбал, да набројат:

Кои фудбалери од актуелните состави на, да речеме Барселона, Реал Мадрид, Челзи и Манчестер Јунајтед, како за почеток, потекнуваат од Барселона, Мадрид, Лондон и Манчестер ?

Не држи вода насловот НАЈОМРАЗЕН КЛУБ бидејќи кога имаш Аргентинци, Бразилци и останати луѓе од нешпанско и неанглиско потекло да бидат главни играчи во шпански и во англиски фудбалски клубови, тогаш знаеш дека НЕ СТАНУВА ЗБОР ЗА СПОРТ, ТУКУ СТАНУВА ЗБОР ЗА БИЗНИС.
Прав Декстер си од цртанот брат...

Барса, Баерн и Дортмунд, неможам да замислам гледање утакмица со некој од овие клубови.

Воопшто: ManUre

Не морам да објаснувам, нели?

Второ место, секако, Евертон. Иако ми има избледено омразата, за разлика од моите средношколски денови.
Ама се сеќавам, дека омразата фаќаше убави контури, бидејќи ги пеглавме редовно, така да... :D

Tрето, се разбира: Порто. Од ерата на Мурињо и Жорге Коста.

Да им ебам глата. Едина работа заради која се трети, а не втори, е тоа што го тепаа ManUre на најпедерски начин што постои.
Си се знаат. Затоа си се наоѓаат на листава, нели :D

OСвен тројкава, другава листа е променлива.

Се сеќавам кога ги мразев Њукасл (кога не пеглаа, да ти ебам глата Лорен Робер), а сега ми се симпатични. Едно време ме нервираа Рома, сега ме заболе стап за нив. Низ минатава деценија, пак, Милан ми одеше на нерви, а сега ми е сасвим ОК. Црвена Ѕвезда ги мразев од дно на душа, па дури едно време префрлаа накај трето место. Сега, ко „наш“ тим дури и ги симпатизирам (покрај ФК Рад, секако).

Ме нервиралe и сум ги мразел Виган, Севиља, Интер, Лацио, Дортмунд, Реал Мадрид, Ајакс, Кристал Палас, Селтик, Старт, Хака, Динамо З, Зенит, Олимпија Љубљана, Базел (матер им ебам шугава), Олимпик Лион, Палмеирас, и многу други.

Сега, за разлика од времето на Пеп кога ја обожавав, ја хејтам Барселона.

Да не речам, во секоја лига, имам по две до три екипи кои не можам да ги поднесам.

Бар засега :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom