Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ти си контрадикторен. АКО, викаш. Сигурно нема да дојди сега на зима. Нас ни треба на зима да дојди напаѓач кој ќе знај да дај 7-8 гола и да поможи ко ќе треба. А дека ќе седне Жиру на клупа, мало морген. Гледаш дека Венгер не размислува за трансфер според изјавите ти ми викаш дека ако дојдел Левандовски. Кај ќе дојди бе.

Како сум контардикторен кога сите зборуваме со претпоставки(ако,можеби,ќе).Ти викаш дека не сакале да дојдат Левандовски и Коста оти ќе биле втори напаѓачи на Жиру?Јас ти кажувам ако веќе фрлиме голема пара за Левандовски или Коста,тогаш еден од нив ќе биде прв напаѓач,додека било кој друг избор(Пато,Шато,Берабтов) би бил резерва на Жиру.

Како да заборај дека пред неколку сезони даде +30 гола за Јунајтед и беше најдобар стрелец, а и години предходно беше истото за Тотенхем. Така да, не е играч за една сезона. Така да, не е играч за една сезона, ако мислиш така. Сега е постар, да, но не ни треба нас напаѓач кој ќе игра 90 минути. Ни треба алтернатива за на клупа.

Изгледа не се сеќаваш дека пола од головите беа дадени на само неколку утакмици, како на пример 5 во победата од 7-1 против Блекбурн и уште пар хет трика.

Како сум контардикторен кога сите зборуваме со претпоставки(ако,можеби,ќе).Ти викаш дека не сакале да дојдат Левандовски и Коста оти ќе биле втори напаѓачи на Жиру?Јас ти кажувам ако веќе фрлиме голема пара за Левандовски или Коста,тогаш еден од нив ќе биде прв напаѓач,додека било кој друг избор(Пато,Шато,Берабтов) би бил резерва на Жиру.

Реално гледано нема теорија да дојде некој во стилот на Лева, Коста итн....Башка Венгер не е глуп да му ја уништи самодовербата на Жиру и да го напраи втор напаѓач....Ќе се наруши цела атмосфера во тимот....

Ај нека ви е срекна 2014 да си ја славиме со титули и сите желби да ви се исполнат.

Мечот со кардив не го гледав цел ама фатив од 80мин таман за головите.Од тоа што го гледав видов дека годинава знаат да запнат и да дадат гол,барем за со послабите екипи е така.

А што е работава со Жиру што му бидна,слушнав дека нешто е повреден ама немам видено ништо официјално.И што наеднаш вака повредени,Венгер да не прави нешто скришно,како отпагање од куп слични работи.

Желба за напаѓач за зимава ми е Гризман од сосиедат(иако веројатноста е мала),а за летоска сакам некој класа на пр Руни оти после поразот од кокошките не очекувам да се пласираат во ЛШ.

Ама да зборуваме со реални претпоставки, не со претпоставки еднакви на вонземјанци во Буково. Пример. Моментално реална претпоставка е Бербатов да дојде кај нас. Иначе и јас сакам да дојди Меси и Роналдо и нормално ќе му бидат замена на Жиру. Или не ? Шо викаш ти ? :)

Низ англискиве блогови наидов на интересен коментар за напаѓачите кои ги имаме земено. Имаме дадено 43 милиони за:

Gervinho £11m
Podolski £11m
Giroud £12m
Chamakh (Free, £60k pw)
Sanogo (Free)
Park £5m
Wellington £3m
Campbell £1m

Од сите овие, само од Жиру и до некаде Подолски се имаме офајдено, а дадено уште брдо пари на плати.

Сакам да кажам дека треба да купиме еден класа напаѓач на возраст до 27 години и да имаме страшен тим за следните неколку сезони. Ако навистина Венгер ги планирал Суарез или Игуаин, покрај Жиру, симнувам капа. Можам да замислам каков напад ќе имавме.

Јас кажав и претходно, би дал колку треба да се доведе Левандовски. Плаќаш, купуваш и решаваш позиција напаѓач за 4 години.

Алоооо Бербатов се бара за да биде замена 10мин на утакмица да влева, сигурно и тие 10 мин нема да биде мрзлив, ситуацијата со Аршавин беше друго, Аршавин беше мрзлив ама беше и првотимец тука беше лошото и дај не зборувајте глупости од типот на МОРАТА значи зборуваме за дете кое сеуште не добива шанси во Реал моментално Хесе игра пред него, како може млад неискусен играч да помогне во борба за титула ? ? ?
И де само кажите ми плата за која би се нафатил Левандовски да игра во Арсенал?
+ да кажам ако може место Бербатов да се донесе Реми би се согласил има искуство веќе во премиер лигата плус може да игра и како крило!

Реално гледано нема теорија да дојде некој во стилот на Лева, Коста итн....Башка Венгер не е глуп да му ја уништи самодовербата на Жиру и да го напраи втор напаѓач....Ќе се наруши цела атмосфера во тимот....

меч со две острици е тоа,Жиру има многу пати изјавено да се доведе нов напаѓач,дури и го подржуваше трансферот на Суарез.Доколку има Жиру конкуренција ќе биде поконцентриран пред гол,знаејќи дека ако промаши некој друг ќе му го земе местото.Кконкуренцијата го вади најдоброто од играчите,а наголемиот ќар го има клубот,бидејќи играчот со најдобра форма ќе игра,а не вака немаме друг избор и мора Жиру да игра иако немаше 10 меча гол дадено.

Него, заборавив да ви честитам. Нека ни е среќна новата 2014 и да бидеме успешни како и календарска 2013 :)

Да си дочекаме титула и да тргне бродот.

На сите вас ви посакувам многу здравје, љубов, среќа и успеси на приватен и професионален план.

меч со две острици е тоа,Жиру има многу пати изјавено да се доведе нов напаѓач,дури и го подржуваше трансферот на Суарез.Доколку има Жиру конкуренција ќе биде поконцентриран пред гол,знаејќи дека ако промаши некој друг ќе му го земе местото.Кконкуренцијата го вади најдоброто од играчите,а наголемиот ќар го има клубот,бидејќи играчот со најдобра форма ќе игра,а не вака немаме друг избор и мора Жиру да игра иако немаше 10 меча гол дадено.

Да де тоа на лето, баш пред некој ден Жиру изјави дека не сака да доаѓа напаѓач :P
Transfer news: Olivier Giroud tells Arsenal they don't need another striker

Здравје лето нешто квалитетно да се земе, до крај на сезона со булгарчета сме на коњ ;)(башка ептен некој лев само ќе чини :D)

Ама да зборуваме со реални претпоставки, не со претпоставки еднакви на вонземјанци во Буково. Пример. Моментално реална претпоставка е Бербатов да дојде кај нас. Иначе и јас сакам да дојди Меси и Роналдо и нормално ќе му бидат замена на Жиру. Или не ? Шо викаш ти ? :)

Ејј ти ептен нереален си:P
Левандовски е баш реална опција,зошто не би сакал да дојде во Арсенал?
Во Дортмунд не е задоволен и договорт му истекува на лето.Моментално Арсенал како екипа е многу атрактивна опција за напаѓачи,први сме на табала и имаме реални шанси ПЛ да освоиме, плус имаме еден тон креатвци во средина,вклучувакќи го и најдобриот асистент во последните 3 години.Ако запнеме јако,јас не гледам зошто не би можеле Левандовски да го купиме.

Во Дортмунд не е задоволен и договорт му истекува на лето.Моментално Арсенал како екипа е многу атрактивна опција за напаѓачи,први сме на табала и имаме реални шанси ПЛ да освоиме, плус имаме еден тон креатвци во средина,вклучувакќи го и најдобриот асистент во последните 3 години.Ако запнеме јако,јас не гледам зошто не би можеле Левандовски да го купиме.

Абе нема да ни се слоши ако го земеме Лева али ептен ќе треба гол да трчам низ маало од радост.
Башка ќе си го одработи договорот од почит кон Дортмунд и ќе си иде на лето. Ај може на лето ќе дојде ќе видиме.

Добар беше Џек против Кардиф,се поправи малиот.Иначе Бербатов ако го донесеме нема да биде замена последните 10 минути,ќе има мечеви во кои сум сигурен дека и ќе стартува,погледнете го само распоредот во февруар и март,плус повреда на Жиру и готови сме(не дека Жиру е нешто посебно од напаѓач ама ајде).

Од твоја уста во Божји уши, така велат старите. Не дека јас нејќам да дојди, ама некако не ми е реално, не знам. Ама па и Озил не ми беше реално, но се деси и то. Ипак, за некое краткорочно решение би бил задоволен со напаѓач кој има некое ПЛ искуство, знае да изигра 10-15 минути кога е потребно и да знае да даде гол, да се постави и да биди на вистинското место во вистинското време. Толку барам. Левандовски ако дојди е премија, но ипак, скромен сум.

Знај шо, нејќам некој ептен бомбаситчен трансфер сега, бидејќи екипата ни е суперкомпактна, сите меѓусебно се почитуваат, се надполнуваат, па нејќам да се наруши тоа што го имаме во тимот. Прв пат после толку години, чувствувам дека сме блиску до нешто големо и дека оваа сезона можеме да се надеваме на нешто повеќе и дека конечно толку долгата и напорната работа ќе ни се исплати. Кога-тогаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom