Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Pomos ako moze.
Zemav net od Telekabel,si instaliraa niven modem i na PC si raboti se ok.No mojot Wi fi ruter (TP LINK TL-WR 340G) nikako da go prevzeme netot od modemot za da go zraci .
Ја оправив, ја клонирав Мак адресата од компј. во сетинзите на ви фи рутерот и сега е ок.Сепак фала другар.Мислам дека треба да ти ја регистрираат MAC адресата таму во телекабел за да може да функционира.
Mozes da stavis tvojot ruter da bide vo bridge mod so nekoj od komsiskite t.e net (WAN) ke dobiva ruterot wirellesely,no za toa da profunkcionira ima mnogu zaebancii, prvo ruterot(tvojot) treba vo opciite dfa ima bridge mod +WPAenkripcija da koristi(isto so komsiskiot) vo bridge inace ne ti koristi ako e so wep, treba na isti kanal da zracat (primer 6 so 6) i da imas isti ssd so toj komsiskiot i da mu ja znaes MAC adresata, pa duri i da se od isti brend dvata rutera da ne recam i model....ne se uparuvaat site so site itreba probuvanje dosta.imam dukan na 100m ne cist prosotr od doma znam deka ne mozam da go ulovam toj net...\\\\\\сега имам комшиски нетови многу сите имам лозинки али ми се со слаб сигнал на една две црти за да го појацам сигналот дали мозе да ставам друг рутер овде кај мене и безжицно да го поврззам со некој од комшиите или да вадам антена на покривот од дукАНОТ па да се појаќа сигналот... ако има опција имам дома 6 рутери разлицни ако има шанса да користам некој од нив..
Некој?![]()
Све зависи како и зашто ке го користиш, за понапредно користење ако мислиш да му ставаш DDWRT пример Tendava (според ова тука) има 2Мб flash size што е премалку за флаширање со DDWRT. Другиот ТП-линк рутер има поголем флаш сајз (изгледа 4МБ) според базата на ддврт иако моделот што таму е подржан има подруга ознака WR841N(D). Имаш дискусија тука за тој рутер колку и кои се подржани.Некој?![]()
Некој?![]()