Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Нека биде неутрален ,не мора било кој вид на цвеќе .... може и еве да не земе цвеќе , може на пример супер би било да земе благо,Чоколадо , нема ништо подобро од директен влез кај девојче :)
Vori, ти со чоколадо ли ги лажиш девојчињата? :) :D :P

Член од
1 октомври 2011
Мислења
133
Поени од реакции
67
Пак јас... пак моите љубовни проблеми.
Здаво луѓе, повторно ми треба совет од вас.
Пред половина година запознав една девојка. Се спријателивме уште во првиот месец кога се префрли кај нас у школо. Секогаш кога имаше некој проблем или тешкотија ми се обраќаше мене, едноставно имаше доверба во мене, а и јас во неа.. Вака или онака се зљубив до уши ( ко шо се вика ), во неа. Го криев тоа некое време мислејќи дека ако и кажам ќе помисли дека и се наметнувам, дека користам прилика, бидејќи беше тажна поради некој будала шо ја изневерил не знам што.. Но успеав да ја развеселам малку и од околу и кажав. Она го знаела тоа т.е. приметила, па се отворив и искрено и кажав се што чувствувам кон неа. Сепак постоеше сеуште тој страв дека ќе ја изгубам, но не. Напротив и она чувствувала нешто кон мене. Ми рече нема од што да се плашиш дека ќе ме изгубиш бидејќи и јас чувствувам нешто кон тебе. Малку ми е глупо, повторно да и спомнам нешто околу тоа (т.е. што да и кажам за да ја отворам истата тема, да не изгледа како да и се наметнувам.. :( ) Малку се заборавив, ама ми треба помош. Проблемот е тоа што не сакам да зезнам со девојчево, навистина ја сакам, па сакам правилно да постапам. Мала помош што да правам?! Ве молам.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
po relaksirano ponasaj se i nemas gajle.

Ако се однесува порелаксирано може да значи дека повеќе не е заинтересиран туку дека чувствата му биле само моментални и да испрати погрешна порака.
--- надополнето: 30 декември 2013 во 01:03 ---
Те сфаќам, али како да знам дали очекува нешто она... Да треснам така директно те сакам, нема смисла...

Баци ја. Колку и да звучи филмски и глупо вака ама прва прилика и баци ја, нема да те праша „што правиш“, зошто ќе знае за што станува збор, сте правеле муабет.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Пред неколку дена(17) се запознав со една на ФБ...од самото запознавање на фб имавме мн убава комуникација..се слушавме по неколку пати на ден..се беше ок...
се видовме и неколку пати.кафе прошетки вечери..итн итн..
му се пофалив на на пријателот каква личност сум запознал..се по ред....и пред неколу дена (5)
дознав дека они двајца станале пријатели...
а цело време пријателов ме прашуваше за неа...скоро до детали ...
и тој мајчин го следел секој мој коментар и лак на фб на девојкава и ја нашол и пуштил покана за пријателство и сеа се фб пријатели..
от тогаш еве неколку дена комуникацијава со девојкава ми е сведен на минимиум а вчера и денес воопшто не се слушнавме....
а пријателов денес ми призна дека станале пријатели као они одамна се познаваат бла бла..
и еве сеа во 21 се имаат договорено да се видат..

Мплам за ВАШЕ мислење...

Задебеленото е причината зошто сега си тупиш глава: самиот си му рекол на другар ти, т.е. си „му се пофалил“. Со што бе? Со типка што ниту не е твоја?

Точно е дека другар ти те изработил, но самиот си се наместил. Ум за друг пат: девојките *не* се за ти да се фалиш со нив. Тие се луѓе и треба да ги третираш со почит. Инаку никој тебе нема да те третира со почит.

Мој совет: батали го другар ти. Ако вака те изработил еднаш зад грб, секогаш така ќе прави. А на девојката можеш само да ѝ кажеш дека ти е жал што не ти прави муабет откако се договорила да се гледа со другар ти и дека си сакал да имате нешто повеќе. И поздрави ја, посакај ѝ среќа и сè најубаво.

А потоа избриши ја од пријатели на ФБ. А од другар ти исто така раздели се и најди си други, подобри пријатели.

Со лесно.

Член од
21 март 2013
Мислења
379
Поени од реакции
1.080
Олабави се...и дозволи спонтано да се деси се`
Ти си се стегнал и си се уплашил. Така никогаш нема да ја фатиш. :)

Член од
1 октомври 2011
Мислења
133
Поени од реакции
67
Олабави се...и дозволи спонтано да се деси се`
Ти си се стегнал и си се уплашил. Така никогаш нема да ја фатиш. :)
Да, спонтано. И јас тоа си го реков, само да не помисли дека тоа биле само моментални чувства. :unsure:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Да, спонтано. И јас тоа си го реков, само да не помисли дека тоа биле само моментални чувства. :unsure:

Не знаеш што таа мисли, ниту што ќе мисли. Никогаш не можеш да знаеш кои се нејзините мисли и нема потреба да се замараш со тоа.

„Моменталноста“ се надминува со активност. Ако не реагираш, ќе бидат само моментални чувства. Затоа, треба да реагираш. Физички. Како што ти рече Пеџа: баци ја (јас би се надоврзал на тоа и би ти рекол да ја залапаш, што е можно посилно). Тоа е веќе активност што ќе потрае подолго од самоп еден момент. И ќе има повеќе ефект и многу подобро ќе ѝ даде до знаење што ти е намерата.

Со лесно.

Член од
21 март 2013
Мислења
379
Поени од реакции
1.080
Спонтано...идете на кафе, поминувајте време на само. И во тие моменти ќе се осети желбата во вас. Ако ја има.
Плус ќе ја шармираш малку...ќе и се доближиш ова она. И пробај да ја бациш. Само храбро (y)

Член од
17 ноември 2013
Мислења
271
Поени од реакции
686
Задебеленото е причината зошто сега си тупиш глава: самиот си му рекол на другар ти, т.е. си „му се пофалил“. Со што бе? Со типка што ниту не е твоја?

Точно е дека другар ти те изработил, но самиот си се наместил. Ум за друг пат: девојките *не* се за ти да се фалиш со нив. Тие се луѓе и треба да ги третираш со почит. Инаку никој тебе нема да те третира со почит.

Мој совет: батали го другар ти. Ако вака те изработил еднаш зад грб, секогаш така ќе прави. А на девојката можеш само да ѝ кажеш дека ти е жал што не ти прави муабет откако се договорила да се гледа со другар ти и дека си сакал да имате нешто повеќе. И поздрави ја, посакај ѝ среќа и сè најубаво.

А потоа избриши ја од пријатели на ФБ. А од другар ти исто така раздели се и најди си други, подобри пријатели.

Со лесно.

pa ja mu se pofaliv pred se od respekt i pocit deka posle podolg period sum zapoznal odlicna super devojka..pred se super kako licnost......i navistina devojkata bese super....a i uste e...dobra dusa povlecena mirna..slatkcka skromna...

Член од
17 ноември 2013
Мислења
271
Поени од реакции
686
Не знаеш што таа мисли, ниту што ќе мисли. Никогаш не можеш да знаеш кои се нејзините мисли и нема потреба да се замараш со тоа.

„Моменталноста“ се надминува со активност. Ако не реагираш, ќе бидат само моментални чувства. Затоа, треба да реагираш. Физички. Како што ти рече Пеџа: баци ја (јас би се надоврзал на тоа и би ти рекол да ја залапаш, што е можно посилно). Тоа е веќе активност што ќе потрае подолго од самоп еден момент. И ќе има повеќе ефект и многу подобро ќе ѝ даде до знаење што ти е намерата.

Со лесно.
si ramenivme bakneziiii

namerata si ja znaevme dvajcata

Kajgana Shop

На врв Bottom