"Град-држава" Скопје со нови 2500 провинцијалци

• Креатор на темата Креатор на темата Jedah
  • Време на започнување Време на започнување
хахахахх
оние од провинција како да се паднати од Марс
зборувам за источна македонија ке работаат за 8000 денари и немаат гајле.
тоа ти се вика источна интелегенција ххахахахахаха ....
Македонија на провинцијалците!!!

Отиди во источна македонија и последната чашка ракија ќе ја поделат со тебе, народот е најгостопримлив.

Има малограѓани и цивилизирани луѓе-толку од поделбите во урбаните средини. А тоа со провинцијалци и слично срамота е дури и да се дискутира.... според мене не е голема разлика помеѓу расисти и антисемитски настроени луѓе и тие што прават дистинкција помеѓу скопјани и провинцијалци. А да ги прашаш на колку од нив родителите им се родени во Скопје, процентот ќе биде многу јак... Во кој век живеете?

абе треба ние од Струмица нови пасоши да вадиме кога ќе одиме за Скопје ?? ?...
кој идиотски муабет е паднат овде нема да навлегувам да именувам или да заземувам некаков став ...Ако го сметате Скопје за метропола тогаш не заслужувате да живеете во најмалото село во Македонија бидејќи сте далеко од повеќе вистини.Метропола со вкупно 3 зимски дискотеки ми е малце :pos: .Па не велам дека некој град во Македонија е подобар од Скопје , кај и да си во Македонија не дека не си ја сакам државата и народот или начинот или да не сум задоволен од нешто ама не е тоа тоа :D џабе ти е и Скопје и Долно дупени и Кривогаштани па и Неготинка да си :D

Да не се разбереме погрешно, не дека ми сметаат луѓето ама ств. не ми е јасно што мислат да прават со градов - не е нормално колку нови згради никнуваат секојдневно во Скопје а гарантирам дека 80% од истите се продаваат на дојденци од другите градови, т.е побарувачката од таму е најголема. И што е најтрагично не се престанува со градење.... се гради и се гради - еве само како пример ќе ги дадам 30те + згради кај Лисиче, 10+ згради кај Електротехнички факултет кои што никнаа во последните 4-5години. За Водно не ни сакам да правам муабет, ми текнува ко дете кога идев на Водно, од полициска до средно имаше 2-3 куќи, 2-3 хотела Француска и Британска амбасада и тоа е тоа.... сеа има се и свашта.

Јебеш, може е офтопик постов - али мене поише ме нервира градењето во СК (што е поврзано со провинцијалците) отколку било што друго.

Да не се разбереме погрешно, не дека ми сметаат луѓето ама ств. не ми е јасно што мислат да прават со градов - не е нормално колку нови згради никнуваат секојдневно во Скопје а гарантирам дека 80% од истите се продаваат на дојденци од другите градови, т.е побарувачката од таму е најголема. И што е најтрагично не се престанува со градење.... се гради и се гради - еве само како пример ќе ги дадам 30те + згради кај Лисиче, 10+ згради кај Електротехнички факултет кои што никнаа во последните 4-5години. За Водно не ни сакам да правам муабет, ми текнува ко дете кога идев на Водно, од полициска до средно имаше 2-3 куќи, 2-3 хотела Француска и Британска амбасада и тоа е тоа.... сеа има се и свашта.

Јебеш, може е офтопик постов - али мене поише ме нервира градењето во СК (што е поврзано со провинцијалците) отколку било што друго.

Не бе каде, до зградите е , ти верувам :)

Нови провинцијалци, стари провинцијалци, истимити тиит
Исти родни краеви у лични карте, и порано и ск
Да е град држава тој е, а и збирштина општина е
Ке се броимо ли меѓу себе какфи смо што смо од куде смо?
Па људи смо

T'ga za Skopje, 2014

Karta u edén pravec ja da si zaveram
I páto' nakaj SkopÍje ja da go usmeram,
Pa ubavi kafići ja da si idam,
da vidam Kapitol, Siti Mol da vidam,
U dvokaten na sprato ja da si sednam
Makar udaral glavata u tavano, ama ne ja vednam
Ne, ja ne možam više tu'a da sedam,
Ne, ja ne možam žrtvi na ranio' mraz da gledam.
Makar cela zima imalo magla,
Ali so plata od 9 iljadi ke živeam saglam.
Tam deka nikoj u dvoro ne čuva biše,
Tam deka sekoj gleda š'o diše,
Tam deka možeš slobodno da gi nadeneš,
Bez obaveza za 9 meseci da gi oženeš.

T'ga za Skopje, 2014

Гледам на 500 места ја постираш "песничкава", а и на други теми нешо против "провинцијалци" пишуваш. Шо толку ти сметаат? Некој "провинцијалец" да не ти ја украл женската?

До кај сме со муабетов бе?

Од маглава нешто послабо се гледаат нели, ваљда намален е хејтот кон нив поради фикцијата за нивното отсуство...

Доаѓате тука работите за безпари, нашиве деца ради вас останаа на улица.

Данок за вас, дебел данок ако немате да платите ќе си седите тами кај што сте родени.
Ја запустивте државава. Сите се преселивте во Скопје ништо друго не остана.
(n)

Доаѓате тука работите за безпари, нашиве деца ради вас останаа на улица.

Чек чек, сакаш да кажиш по коментаров дека ти имаш деца?

Тогаш сум ја направил најголемата утка во мојот живот во проценка на возраста на некој онака посредно преку некое средство(во случајов форумот).

Јас не идам во Ск летми, шубо е тука во Прилеп, ем нема магла ем временцево се погоди. Дај забркај ги тоа сељаните од Скопје, се начукале таму се сакаат.
Плус орлоЈ нокти ќе ископат за да најдат работа и да опстанат таму, пошто ете нели не живеат и не се домородци, додека овие вториве веројатно чекаат со таквото во рака мислејќи дека работата и придобивките од градот им следуваат по дифолт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom