Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
iW4NEJSyoMav9.gif

@warmaster па баш тоа и се виде при голот на Подолски. Жиру повлече двајца на себе и му намести асистенција на Подолски кој пак одлично шутно и даде гол. Така да и јас се согласувам со тебе околу двајцава и зависноста меѓусебна.

Одлична победа и 3 поени во право време.

Инаку скоро сите изиграа на ниво.

Некој гледам го критикуваа гибс за голот но јас повеќе критика би му дал на Вермален затоа што гибс се повлече за цоле да е во офсајд а вермален заспа. Не му е првпат да не реагира на време за офсајд стапица и мислам дека Вермален проблем му е позиционирањето. Кош е ниво пред него, плус уште првиот шут ќе се стрчаше да го изблокира.

За Жиру, ван форма е но мислам се поради тоа што нема до него уште еден напаѓач. Мене ми изгледа на тип на играч кој игра тимски и на кого му е потребно играч до него. Подолски кога игра сам во шпиц тогаш е изгубен германец, али сум приметил кога игра Жиру тогаш блеснува. Затоа мислам дека Подолски како сам шпиц е далеку послаб од Жиру затоа што ако ништо друго Жиру подобро се гради испушта топки. Е нас ни треба комбинација од нив двајца во едно ;)

Жиру има неверојатно чувство за пас и асистенција и сака да подава се гледа .Му треба добар напаѓач до него и Жиру да го храни него со топки ќе биде најдобар асистент.

Жиру е напаѓач аман со тие асистенции. Примарна задача му е да дава голови и да ги користи шансите.
За жал последните 10тина натпревари нема ни 5% реализација.

Жиру е напаѓач аман со тие асистенции. Примарна задача му е да дава голови и да ги користи шансите.
За жал последните 10тина натпревари нема ни 5% реализација.

Па така е сине мој. Не знам јас, некои тука веројатно ќе речат и Торес е меѓу најдобите во светот, оти тргал два играчи на себе и му асистирал на Оби Микел. Од напаѓач се очекуваат голови. Не бараме асистенции. 50 000 000 фунти дадовме за асистенции. Фала, пријатно.

Епа ај ако не да го правиме жиру јаја туре

Јас не викам да го правиме асистент според тоа што игра гледам дека повеќе го бива за пас,нема некое чувство за гол ни па реализира... и јас сакам да дава голови ама го нема тој инстинкт..

Кога игравме во Дортмунд убаво пишав, да купиме зимово напаѓач и да го играме Жиру крило, зошто одма после Озил најточни и најдобри пасови он дава.
Е сеа шо него му е работа да дава голови, а не пасови е друг муабет..

Луѓе нормално е дека Жиру ни е прв напаѓач и како таква позиција, он има работа да дава голови, односно клава. Ама човекот едноставно нема доволно квалитет да постигнува голови како на пример РВП, Суарез, Агуеро и тоа јасно се гледа од еден куп натпревари наназад. Но неговата улога во тимот не е само да даде гол, барем со сегашната поставеност, он навлекува играчи, собира нафрлени топки, се бори, го воигрува средниот ред, и ако како таков, ни носи по три бода секое коло и голови за други, а притоа и даде некој гол, ќе бидам ептен задоволен и нема да барам да биде 25+ голгетер во сезона од него.

Од друга страна, заради горе споменатите атрибути на Жиру, нам ни фали класа напаѓач, убиец. Лично Левандовски ме бендисува, а, е и еден од ретките кои можеме да ги купиме преодниов рок.

Така да не дека сме задоволни од Жиру што не дава голови, но кога тоа е она што го имаме, барем да го користиме до максимум онаму каде што тој може да одговори најконстантно и редовно.

А е и о у...вич. - Заборавен цитат на Миле Паника.

Левандовски го има тоа што и Жиру, знае да спушти топка и да асистира, покрај убиствениот инстинкт.

Левандовски го има тоа што и Жиру, знае да спушти топка и да асистира, покрај убиствениот инстинкт.
I vie li stalni musterii ke ni stanete be ? :D
Aj so go zemavte rvp go zemavte, ama se interesiravte I za levandovski ako ne se lazam. Stom levandovski ne go zemavte, a ziru bil ist ko nego ete ve vas pak kaj nas :D

Sent from Top of the Premier League

Мислиш Жиру го има тоа што и Левандовски, но не може тоа исто како Левандовски да го прави иако сака и има желба, но едноставно не може.

Левандовски

Можеш да потврдиш или негираш дека Левандовски на лето се сели во Баерн? Дали имаат потпишано договор некаков?

Пушти водичка малку, нова година е, да има надеж некаква :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom