Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Кој цвет би било прикладно да се однесе кај девојка дома за неа? Ништо пре егзотично туку класични кој цвет?
Убаво ти кажа turvior. Евe јас на пример сакам сончогледи, некоја друга ружи, трета каранфил, божур, зумбул. Прашај ја дискретно пред да и поклониш. Ако има, ќе ти каже. Ако нема, било какво цвеќе од цвеќара ќе заврше работа. ;)

M

Muranyi

Гостин
Сепак, доколку си краток со време и немаш простор дискретно да дознаеш каков цвет да и подариш, имај на ум дека црвените ружи се универзален симбол за искажување љубов кон девојката. Не верувам дека има таква која би останала рамнодушна на букет ружи, па може и да е само една, секако се тоа да биде убаво аранжирано.

A

AnFem

Гостин
Сепак, доколку си краток со време и немаш простор дискретно да дознаеш каков цвет да и подариш, имај на ум дека црвените ружи се универзален симбол за искажување љубов кон девојката. Не верувам дека има таква која би останала рамнодушна на букет ружи, па може и да е само една, секако се тоа да биде убаво аранжирано.
Јас пак се истрчав на темава, помислив дека тебе ти треба совет. :(

Член од
17 мај 2013
Мислења
245
Поени од реакции
250
едно прашање до сите...ама искрено да одговорите...Сте биле со некоја особа и сте се заљубиле...ама вистински сте се заљубиле...до тој степен што ја гледате како единствена личност за вас...Но поради големите разлики помеѓу вас прекинувате и знаете дека таа е најдобра одлука. Но тоа не значи дека не ја сакате веќе. Поминуваат месеци , години , но сепак сеуште сте заљубени. Во иднина доколку би имале прилика повторно да бидете со таа личност , но знаете дека уште дека повторно разликите ќе постојат и повторно ќе имате исти проблеми...дали сепак би биле пак со таа личност? дали во тие моменти може некако разумот да го преовладее срцето?
Ако тие разлики поради кои сте прекинале биле поради различни карактери ,тогаш џабе ке ви биде да почнете одново пак ,бидејки карактерите не се менуваат ниту со годините .А ако ви биле раликите поради различни сфакања тогаш може и да се сменило нешто ,тогаш сте биле да речеме помлади ,а сега сте позрели па може да се сменило нешто ,бидејки со созревањето на една личност се менуваат и сфакањата во однос на некои работи ,така да вреди да се покуша уште еднаш ако и кај двајцата после току долго време постои взаемна љубов ,самиот си знаеш најдобро .

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Иам проблем,уствари не е некој проблем ама ја имам тешкотии.

Сакам да пратам некаков подарок на најубавата девојка од Триглав со Вардар.Значи знам точна адреса и сакам да пратам цвеќе или некое друго подароче.

Прашање до мажите.Дали сте праќале и што се праќале?На кој начин сте ги испраќале,дали преку таксисти,другари или преку курир ко што гледам на интернет(брза пошта)

За девојките.Што да и пратам?Што мислите дека највеќе ќе и се допаѓа?Дали цвеќе(какво цвеќе,колку цвекиња,букет).Сакам да биде нешто скромно,не ми е за парите,туку највеќе ми е да не ме сфати на погрешен начин. :)

Многу битно-дали да има потпис,што да пишува и слично.Пошто сигурно ќе знае од кој е.

Девојкава ми е многу битна,а исто така и може да ми помогне на професионален план(значи не е само љубов у прашање)!
Ако не го најде одговорот, мој „совет“.
Јас би директно. Кул е да и го видиш изразот на лицето.
Иначе, имам испратено и преку „курир“, уствари близок другар кој не го познаваше :D

Пишуваше „дали би сакала да излеземе на вечера“. Јес да ништо не испадна (имам пишано во блам состанок) ама пак, да ти кажам :D

Член од
17 ноември 2013
Мислења
271
Поени од реакции
686
Пред неколку дена(17) се запознав со една на ФБ...од самото запознавање на фб имавме мн убава комуникација..се слушавме по неколку пати на ден..се беше ок...
се видовме и неколку пати.кафе прошетки вечери..итн итн..
му се пофалив на на пријателот каква личност сум запознал..се по ред....и пред неколу дена (5)
дознав дека они двајца станале пријатели...
а цело време пријателов ме прашуваше за неа...скоро до детали ...
и тој мајчин го следел секој мој коментар и лак на фб на девојкава и ја нашол и пуштил покана за пријателство и сеа се фб пријатели..
от тогаш еве неколку дена комуникацијава со девојкава ми е сведен на минимиум а вчера и денес воопшто не се слушнавме....
а пријателов денес ми призна дека станале пријатели као они одамна се познаваат бла бла..
и еве сеа во 21 се имаат договорено да се видат..

Мплам за ВАШЕ мислење...

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Пред неколку дена(17) се запознав со една на ФБ...од самото запознавање на фб имавме мн убава комуникација..се слушавме по неколку пати на ден..се беше ок...
му се пофалив на на пријателот каква личност сум запознал..се по ред....и пред неколу дена (5)
и тој мајчин го следел секој мој коментар и лак на фб на девојкава и ја нашол и пуштил покана за пријателство и сеа се фб пријатели..
от тогаш еве неколку дена комуникацијава со девојкава ми е сведен на минимиум а вчера и денес воопшто не се слушнавме....
а пријателов денес ми призна дека станале пријатели као они одамна се познаваат бла бла..
и еве сеа во 21 се имаат договорено да се видат..

Мплам за ВАШЕ мислење...
:eek:

Убаво те сјебал... следниот пат памет у глава на кој што му кажуваш. Сеа тешко е да се каже што ќе се деси, ќе мора да чекаш да дознаеш што се десило вечерва, па понатака ќе видиме.

Член од
17 ноември 2013
Мислења
271
Поени од реакции
686
:eek:

Убаво те сјебал... следниот пат памет у глава на кој што му кажуваш. Сеа тешко е да се каже што ќе се деси, ќе мора да чекаш да дознаеш што се десило вечерва, па понатака ќе видиме.

нема веќе искрено пријателство за жал...:(

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.021
Поени од реакции
74.405
и еве сеа во 21 се имаат договорено да се видат.
Излегла со тебе неколку пати, сте шетале неколку пати, ниту ти ни ти она не пробал да направи ништо посериозно = другари сте.
Чим си се договорила со друг да си излезе кој го запознала во меѓувреме и уште тој е твој пријател, не треба да си Ајнштајн за да заклучиш дека не сака ништо повеќе од другарство со тебе.
А во таков случај нема што да те интересира со кого ќе излегува она и ќе прави нешто повеќе од пиење кафе :)

На другар ти му кажал дека си запознал фина девојка, нигде не сте правеле муабет дека таа фина девојка намераваш да ја бркнеш за нешто повеќе од другарка. Така да не можеш да му замериш што и он почнал да си тера муабети со нејзе.
Нема ништо погрешно тука...
Ако ти пречи тоа кажи му го во фаца и решете си ја ситуацијата.

Ф

Флеш

Гостин
Убаво ти кажа turvior. Евe јас на пример сакам сончогледи, некоја друга ружи, трета каранфил, божур, зумбул. Прашај ја дискретно пред да и поклониш. Ако има, ќе ти каже. Ако нема, било какво цвеќе од цвеќара ќе заврше работа. ;)
Нека биде неутрален ,не мора било кој вид на цвеќе .... може и еве да не земе цвеќе , може на пример супер би било да земе благо,Чоколадо , нема ништо подобро од директен влез кај девојче :)

Член од
17 ноември 2013
Мислења
271
Поени од реакции
686
Има, има. Вакви работи ќе кажуваш на некој другар што ти е у врска повеќе од година дена и готово :D

ахх неам таков....овој ми беше еден од малкуте што ги имам....
--- надополнето: 29 декември 2013 во 21:16 ---
Излегла со тебе неколку пати, сте шетале неколку пати, ниту ти ни ти она не пробал да направи ништо посериозно = другари сте.
Чим си се договорила со друг да си излезе кој го запознала во меѓувреме и уште тој е твој пријател, не треба да си Ајнштајн за да заклучиш дека не сака ништо повеќе од другарство со тебе.
А во таков случај нема што да те интересира со кого ќе излегува она и ќе прави нешто повеќе од пиење кафе :)

На другар ти му кажал дека си запознал фина девојка, нигде не сте правеле муабет дека таа фина девојка намераваш да ја бркнеш за нешто повеќе од другарка. Така да не можеш да му замериш што и он почнал да си тера муабети со нејзе.

се знаеше за се беше запознат..и дека ми се допаѓа,си се допаѓаме..и дека се слушаме по неколку пати апсолутно за се беше запознает во врска со неа.....

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967

Другар му е и испаднал буљаш.
Јас на другар ми не морам да му кажам дека ми се допаѓа, за тој да сфати. Јес да сите мои имаат девојки ама глава ставам дека ниеден не би ја ни аднал без да ме праша, без разлика дали сум му спомна или не.

Kajgana Shop

На врв Bottom