Moviespotting 2014

Колку филмови сметате дека може да изгледате во 2014?

• Вкупно гласачи
    118
Статус
Затворена за нови мислења.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
И јас во 2013 се посветив на сериите, па изгледав се на се 20-тина филма. Во 2014 ќе целам на 200 - има голем број филмови кои секогаш сум ги оставал на страна, затоа сега сериите ќе ги оставам на страна и ќе изгледам се што до сега сум пропуштил... вклучувајќи го и фамозниот Fight Club. :coffee:

Покрај Фајт клуб, изглеј ги и овие:

1. As good as it gets
2. Memento
3. Requiem for a dream
4. Mary et Max
5. American psycho
6. Ordinary people
7. A clockwork orange
8. A beautiful mind
9. Donnie Darko

Познавајќи ја твојата (не)стабилна ментална конструкција, мош да ќе се пронајдеш.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
100-150, плус серии, плус цело лето прашање е дали 10 филма ќе изгледам...оптимистички е малку ова ама ајде нека тера. Ќе се заиграм со темава знам :)
Challenge accepted :)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.109
Поени од реакции
37.570
Покрај Фајт клуб, изглеј ги и овие:

1. As good as it gets
2. Memento
3. Requiem for a dream
4. Mary et Max
5. American psycho
6. Ordinary people
7. A clockwork orange
8. A beautiful mind
9. Donnie Darko

Познавајќи ја твојата (не)стабилна ментална конструкција, мош да ќе се пронајдеш.
77.77% сум ги гледал :P

G

grande-juve

Гостин
Бидејќи ова ќе биде за сите филмови, може и 5, ама мислам минимум 10 филма да содржи еден пост, и да не ги додаваме новите на старите филмови зашо во јуни нема да можеме една страна да искроламе до доле... Исто по личен избор може и по некое зборче не повеќе од една реченица за филмот ко што кажа Вот, пример со кои други филмови е сличен и такви работи... За да имаме и квалитет и прегледност :)

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Слабо пратев филмови во 2013тава, некаде нешто над 100, многу серии имав започнато HIMYM, The Big Bang Theory, House, Breaking Bad a сеа планирам да одам со Death Note, така да за 2014та година предизвикот пак ќе ми биде Easy - 100-150 филмчиња. Се навлеков на серии шо да праам... :)

Мала корекција од мене, наместо ова Very Hard - 365, стави No life - 365.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Дечки, дај не се филмајте, 365 е literally невазможно. Дури може да се каже дека и 300 е исто, оти никој од форумов не гледа 300 филмови годишно.
Јас годинава се отепав гледајќи и изгледав ~150, од кои 110тина беа од 2013та. Гласав за 200 дека нели, да биде предизвик, инаку реално мислам дека нема толку да изгледам како оваа и едвај ќе поминам 100че во следната.

Листата се надевам дека ќе ми почне со Хобитот во кино или религиозното гледање Фајкла.
Најверојатно пак ќе одам со некој систем на рангирање, иако грандејуве не ги подреди а јас се изначекав да видам. :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Ако се сака, се се може! :P

Немој еј, она ми викаше така. :P

Него, да не излезат муабети wot џубре или дека го стрефило некоја пост-празнична нервоза, си се заебаваме што се заебаваме, од први очекувам професионалност на нивоу.

Аlso, името на темава ме потсети naturally нали на trainspotting, па дефинитивно ќе е меѓупрвите во новата година што ќе го изгледам. :P
@џимеј да го потсетам исто дека треба да го изгледа. :)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.109
Поени од реакции
37.570
Аlso, името на темава ме потсети naturally нали на trainspotting, па дефинитивно ќе е меѓупрвите во новата година што ќе го изгледам. :P
Од таму и дојде идејата. Преку таквата референца кон конкретен филм дополнително името на темава добива на повеќезначност. Еве, нека биде и од мене - Trainspotting ќе биде меѓу првите во 2014!

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
ние што избравме 300 и 365 нема излегување од дома цела година :D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.486
Јас имам изгледано преку 500 во сезоната 2003/04. Тешка година, депресија невидена, само грицки, сокови и цедиња околу мене. Немаше ден без филм до два, некогаш и повеќе. Сеуште ме благословуваат во интернет кафето кај што ги купував.

2013, едвај 30-40 филма. Ма да не е проблем, има други тука што гледаат за мене, исто како да сум гледал 200. :rolleyes:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.268
Немој еј, она ми викаше така. :P

Него, да не излезат муабети wot џубре или дека го стрефило некоја пост-празнична нервоза, си се заебаваме што се заебаваме, од први очекувам професионалност на нивоу.

@џимеј да го потсетам исто дека треба да го изгледа. :)
Годинава ми почнува традиционално со Love Actually, а на репертоаров во празнично расположение ми се во план It's a wonderful world, Serendipity, The Bishop's wife, The shop around the corner, Arthur Christmas... :) па после ќе го ставам на ред него.

Што се однесува до темава, не знам дали да одберам предизвик. :( Ми изгледа занимливо, но јас повеќето филмови кои ги гледам ми се веќе гледани и поретко гледам нов филм.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom