Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Зоки ја доврши мојата работа јас само слики немав ставено ме мрзеше да барам ама ти најде.;)

за авганистан...:rolleyes::love: и ако имате баш да ми кажете нешто повеќе за тоа 1017227_335601819913474_951067088_n.jpg

ЦЦцццц
Млади деца да ги мрзи.
ај уште слики!!!!!
Е таман што не ме мрзи зоки слики да барам ми е најмрзешно
--- надополнето: 26 декември 2013 во 21:59 ---
за авганистан...:rolleyes::love: и ако имате баш да ми кажете нешто повеќе за тоа Прегледај го приврзокот 80517
хахах аирсофт заебанции плус ова е страната ред драгон на фб ја има.Живи глупости

tPQ2DOg.jpg

--- надополнето: 26 декември 2013 во 23:03 ---
еве што вика гоогле и стар дневник.
http://star.dnevnik.com.mk/?pBroj=1576&stID=517
ПОДАРОК ОД ГЕРМАНИЈА
АРМ доби 20 камиони, ноќни визори, санитетски материјал

Македонската армија вчера доби 20 тешки камиони, 50 визори за ноќно набљудување, 20 комплети за санитетски возила и пет тони друг санитетски материјал како подарок од Владата на СР Германија. Возилата и опремата на министерот за одбрана, Владо Бучковски, на пригодна свеченост во касарната "Гоце Делчев" му ги предаде германскиот амбасадор, Вернер Бургхарт.

- Тешките камиони значително ќе ги зајакнат превозните капацитети на АРМ. Ние и понатаму ќе ја поддржуваме Македонија со најразновидна помош, и покрај фактот што во Германија се намалуваат средствата наменети за војската. Со овој, како и поранешните подароци за АРМ, би сакале да престанат приговорите дека германската војска, наводно, ја поддржувала ОНА. Ние ја поддржуваме единствено македонската војска - изјави амбасадорот Бургхарт.

Министерот Владо Бучковски рече дека Македонија никогаш не се сомневала дека има поддршка на Германија.

- Вистинските пријатели се гледаат кога е најтешко. Германија покажува дека ни е пријател. Очекуваме поддршката да продолжи - рече Бучковски.

Според него, деновиве се засилуваат напорите за мирно решавање на кризата во земјава.

- Имаме поволна клима за мирна разврска на кризата. Но, истовремено има сили што не можат да се помират со решавање на кризата - рече Бучковски.

(Б.Ѓ.)

tPQ2DOg.jpg

--- надополнето: 26 декември 2013 во 23:03 ---
еве што вика гоогле и стар дневник.
http://star.dnevnik.com.mk/?pBroj=1576&stID=517
ПОДАРОК ОД ГЕРМАНИЈА
АРМ доби 20 камиони, ноќни визори, санитетски материјал

Македонската армија вчера доби 20 тешки камиони, 50 визори за ноќно набљудување, 20 комплети за санитетски возила и пет тони друг санитетски материјал како подарок од Владата на СР Германија. Возилата и опремата на министерот за одбрана, Владо Бучковски, на пригодна свеченост во касарната "Гоце Делчев" му ги предаде германскиот амбасадор, Вернер Бургхарт.

- Тешките камиони значително ќе ги зајакнат превозните капацитети на АРМ. Ние и понатаму ќе ја поддржуваме Македонија со најразновидна помош, и покрај фактот што во Германија се намалуваат средствата наменети за војската. Со овој, како и поранешните подароци за АРМ, би сакале да престанат приговорите дека германската војска, наводно, ја поддржувала ОНА. Ние ја поддржуваме единствено македонската војска - изјави амбасадорот Бургхарт.

Министерот Владо Бучковски рече дека Македонија никогаш не се сомневала дека има поддршка на Германија.

- Вистинските пријатели се гледаат кога е најтешко. Германија покажува дека ни е пријател. Очекуваме поддршката да продолжи - рече Бучковски.

Според него, деновиве се засилуваат напорите за мирно решавање на кризата во земјава.

- Имаме поволна клима за мирна разврска на кризата. Но, истовремено има сили што не можат да се помират со решавање на кризата - рече Бучковски.

(Б.Ѓ.)
Зоки сликата горе е донацијата што ја спомнав погоре наменета за граничната полиција пред околу 2 месеци беше.

убаво не сум знаел дека и од новите поседуваме ама само пилотите.

Е таман што не ме мрзи зоки слики да барам ми е најмрзешно
--- надополнето: 26 декември 2013 во 21:59 ---

хахах аирсофт заебанции плус ова е страната ред драгон на фб ја има.Живи глупости

ја не ја стаив сликата за аирсофт нејкев тоа да го истакнам...сакав со таа тематика на сликата зашто одговара да посочам одење во авганистан...односно сакав да ми кажете нешто повеќе за одење таму и за дејствување таму...

За тоа се прашува човек којшто бил таму пошо тоа е многу далеку од македонија ние можеме само да нагодуваме што се случува тамо, што, и како треба.

ЕКСКЛУЗИВНО и ЕКСПЛОЗИВНО :)
За првпат на интернет :нинџ:
2igeqll.jpg

Судејќи по старото државно знаме на ракавот сликата е направена пред октомври 1995 година... Другата со вакво орудие од 2001 година ќе ја ставам после 4-5 дена :)

За тоа се прашува човек којшто бил таму пошо тоа е многу далеку од македонија ние можеме само да нагодуваме што се случува тамо, што, и како треба.

мислев ако се има некои општи информации ..за обуките ,за пријава ...плата ова она за таму како е ..тоа сакав да го кажам

Незнам не сум запознаен со тоа прашај некој друг друже.
--- надополнето: 27 декември 2013 во 21:23 ---
ЕКСКЛУЗИВНО и ЕКСПЛОЗИВНО :)
За првпат на интернет :нинџ:
2igeqll.jpg

Судејќи по старото државно знаме на ракавот сликата е направена пред октомври 1995 година... Другата со вакво орудие од 2001 година ќе ја ставам после 4-5 дена :)
Браво цару да си у берово право те носам на по една за сликава браво.точно така сликата е многу стара од 94 па навака.Ајде ставај ја и другата едвај чекам да ја видам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom