Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Кога почна борбата меѓу Кираца и Накови требаше да има пад на акциите, но се случи спротивното. Денеска гледаме дека има предлог за смена на Надзорниот одбор, така да ќе видиме до каде ќе иде работата

Фала Штерјо Фала Кираца...очигледно за нова година ќе имам побогата трпеза :)

Фала Штерјо Фала Кираца...очигледно за нова година ќе имам побогата трпеза :)

После пак викај олигарсите биле лоши :D

Туку КМБ ли е следна и таму власите се на власт?

Sto mislite za akcijata na ALK, dali vredi da se kupuva so tolkavP/E i dali sega e vreme za kupuvanje, ili mozebi e podobro da se investira voTEL ili nekoja od bankite ?Ve molam za sovet i mislenje ?

Sto mislite za akcijata na ALK, dali vredi da se kupuva so tolkavP/E i dali sega e vreme za kupuvanje, ili mozebi e podobro da se investira voTEL ili nekoja od bankite ?Ve molam za sovet i mislenje ?

ALK ti e malku skapicka vo sporedba so drugite akcii.Dobra banka vo momentov a isto taka i cena spored mene ti e TNB,drugi dobri akcii se MTUR i GRNT.Ne deka ALK ne ja biva najskapa ti e ali zatoa edna od postabilnite akcii na berza.

i jas mislam 200 000 den e max, ama ke vidime
"Под тезга" одат и повеќе,ама претпоставувам дека битката ќе се води до 10-ти,кога треба да се одржи акционерското собрание.После тоа ќе се знае кој ќе излезе како победник,и претпоставувам дека интересот ќе падне....До следната битка,која што јас не би ја чекал :coffee:

Таборот на Кираца обезбедил 53 отсто од акциите на Фершпед

прочитано 1,956 пати
24-12-2013 12:29:00
0 коментари
Продолжува војната за обезбедување на мнозински пакет акции пред одржување на годишно собрание на Фершпед кое треба да биде финале на војната меѓу двата табора, едниот предводен од Штерјо Наков, и другиот од Кираца Трајковска. Според извори на Либертас, до вчера групацијата околу Кираца Трајковска имала обезбедено на своја страна 53 отсто од акциите.

Ваквиот исход наводно создал нервоза кај противничкиот табор и акционери во текот на вчерашниот ден биле повикувани во Фершпед брокер и наводно биле присилувани да потпишат дека се согласуваат да ги продадат акциите, но потписот го ставале на празен лист во кој немало по која цена ќе им бидат откупени, освен дека тоа ќе се случи по одржување на собранието. Извори од Фершпед тврдат дека акциите што Наков ги откупил, ги ставал на име на фирма на негови блиски луѓе.
И противниците на Наков предводени од Трајковска велат дека иако веќе на нивна страна се 53 проценти од акциите, тие ќе продолжат да откупуваат акции од акционерите кои ги продаваат.

Dali seuste vredi da se investira voTEL. ili da se ceka presekot ? Sto se slucuva so KMB? Zasto nikoj vise ne ja spomnuva na forumov ?

се извинувам што ќе прашам нешто што и неема некоја директна врска со берзата, но сметам дека само тука има личности кои знаат.. :)
Дали знае некој каде може да ја набавам книгата од Грахам ,,Интелегентен инвеститор’’ на македонски јазик и од каде може да се купи??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom