Ова не е обработувано, така е снимено, на црна позадина, ликот облечен во црно.Може некој да ми помогне за обработка на видеа. Не знам како му е направено него ова и со кој програм но ако има некој што знае со кој програм и како да го средам ќе му бидам многу благодарен.
Значи сакам регуларно видео снимено и после со обработка да се прикажуваат само движењата на рацете како на видеото, а позадината да биде цела црна. Дали е можно и како?![]()
Претпоставив и тоа дека не е обработувано, но има и други видеа каде што се обработувани а изгледаат дури и поубаво од ова на видеото, иначе каде можам да го направам ова и како ако знаеш?Ова не е обработувано, така е снимено, на црна позадина, ликот облечен во црно.
Можеш да си играш и со обично видео да го добиеш овој ефект, ама никојпат нема да изгледа како ова видео, односно ќе се познава дека е обработувано.
Зелено платно. Побарај туторијал за Green screen на јутуб.Претпоставив и тоа дека не е обработувано, но има и други видеа каде што се обработувани а изгледаат дури и поубаво од ова на видеото, иначе каде можам да го направам ова и како ако знаеш?![]()
Супер, најдов туторијал...Фала многу!Зелено платно. Побарај туторијал за Green screen на јутуб.
Зашо зелено платно, коа со црно ќе си го олесниш животот. Од видеово ко шо глеам, имаш една константна сијалица од озгора, црно платно доле, црна блуза и рацете. Платното треба да е нешо памучно шо не рефлектира. Ниту монтажи ќе ти требаат ни бутур.Супер, најдов туторијал...Фала многу!![]()
FRAPSДечки потребно ми е да снимам видео од нешто што правам на компјутер. Притоа, звукот треба да биде квалитетен. Која програма би ми ја препорачале за видеото (екранот од компјутерот треба да се гледа) и дали за звукот може да го снимам обично или ќе ми треба посебен микрофон (ако да, каков)?
Да, за квалитетен микрофон мораш да имаш кондензаторски (студиски). Во мк незнам каде ги има, ги има на ибеј од 150$ па нагоре.Дечки потребно ми е да снимам видео од нешто што правам на компјутер. Притоа, звукот треба да биде квалитетен. Која програма би ми ја препорачале за видеото (екранот од компјутерот треба да се гледа) и дали за звукот може да го снимам обично или ќе ми треба посебен микрофон (ако да, каков)?
Не ми треба за песни, туку за обична презентација. Треба да го презентирам проектот со линкот од youtube, значи треба добро да се разбира што зборувам. Дали сепак ми е потребен таков микрофон..?Да, за квалитетен микрофон мораш да имаш кондензаторски (студиски). Во мк незнам каде ги има, ги има на ибеј од 150$ па нагоре.
Иначе за снимање camtasia studio.
И за говор, многу има разлика во гласот ако споредиш со некој кинески микрофон или овој кондензаторскиот.Не ми треба за песни, туку за обична презентација. Треба да го презентирам проектот со линкот од youtube, значи треба добро да се разбира што зборувам. Дали сепак ми е потребен таков микрофон..?
Вака лесно програмче ти е Windows movie maker, малку потешко ама многу подобро би ти го препорачал Sony vegas proНе знам дали е право место за прашањево ама овде ќе го поставам.Вака имам неколку слики и неколку видеа е сега сакам да направим еден добар видео клип на пр. 2-3 слики па клип ... кое програмче ќе ми го препорачате. Фала