A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Xak
  • Време на започнување
Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Моментално кај другар средувам да има дигитални канали, преку CA модулот. Финтата е што и СО и БЕЗ модулот, истите канали ги наоѓа :) Само наоѓа некои 20-30, а не 120 колку што треба. И ја прашувам таа, што е разликата дали имам модул или немам? Вика без модулот, не ги наоѓа каналите :)

Викам моментално, без модулот ги најде истите канали што ги најде и модулот :) Вика не е можно тоа :) И секако нема другаров 130 дигитални, да ги мочам уста овие неписмениве. Демек до утре ќе сределе нешто.

Видите првин понов фирмвер на ТВ, после пробајте рачно пребарување на каналите, на QAM модулацијата да клајте дикат, исто и на symbol rate пробајте со 6875 и со 6900 symbol rate, a QAM 64, 128, 256

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Видите првин понов фирмвер на ТВ, после пробајте рачно пребарување на каналите, на QAM модулацијата да клајте дикат, исто и на symbol rate пробајте со 6875 и со 6900 symbol rate, a QAM 64, 128, 256

На крај испадна „ташак“ :)

Quart се се чкарт, плус нема апдејт на софтвер, кај да го најдам? :) На кинески пазар негде :D
Ќе си го земе пак дигиталниот ресивер и толку е :)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Еве што било работата со сите отворени канали

Почитувани,

Од оваа недела, па сѐ до 14.01.2014 година, сите корисници на дигиталниот видеосервис ќе можат да ги следат сите канали кои се наоѓаат во портфолиото на „Близу“. Информациите за каналите кои операторот ги има во своето портфолио можете да ги погледнете на следниот линк: http://blizoo.mk/dtv.html.

Оваа предновогодишна промотивна акција се однесува на сите нови и постоечки корисници на операторот кои имаат ресивер за следење дигитални канали.

Ви посакуваме среќни празници,
Близу ДООЕЛ Скопје
или пак е дефект па не можат да го поправат до тогаш:sneaky:
--- надополнето: 19 декември 2013 во 23:07 ---
исто пишува дека на битпазар ке го гасат аналогниот сигнал,ваљда се краде ко лудо

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Еве што било работата со сите отворени канали

или пак е дефект па не можат да го поправат до тогаш:sneaky:
--- надополнето: 19 декември 2013 во 23:07 ---
исто пишува дека на битпазар ке го гасат аналогниот сигнал,ваљда се краде ко лудо

Нивна утка е ова, дефект шо би се рекло, од таму викаа дека не е можно да ги имаме сите канали :)

Ф

Флеш

Гостин
Тажен ден е ова за нас сите денес,Близу корисници ....
Ни исклучија уште 3 канали заради глупа причина,немало превод ...
Се простуваме од браќата и сестри :
National Geographic
Fox
Fox Life ....

Rest in peace .... :(

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
National Geographic
Fox
Fox Life ....

Хааххахаха врв се значи хахахахаха
Пред еден месец ми се јавија и ме убедуваа да се префрлам на нивниот провајдер. Ми нудеа интернет со неверојатна брзина, милиоон канали, телефон со неограничени минути. Се тоа звучи одлично, но во пракса е многу мизерно. Им се заблагодарив и им реков дека многу ми е побитно да имам 20 канали со превод отколку 100 без превод, спор интернет стабилен, отколку пребрз падни стани. И како посрани ми рекоа сепак размислете и дека ќе ме побараат пак. И како што претпоставував, воопшто не ме побараа

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
National Geographic
Fox
Fox Life ....

Сега веќе нема потреба и да постои аналогната, што да се гледа на нејзе, ништо нема. Мора некој хак да им направам сеа за третиов телевизор да си ставам дигитална

Член од
28 јануари 2012
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.715
Читам на фан страната одговориле на некое прашање сето тоа се прави со цел да се подобри услугата и квалитетот на услугата и движење кон светските трендови." Какви светски трендови со грото албански турски канали, 20 канали со цртани...

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
National Geographic
Fox
Fox Life ....

Стајте си дигитална и така сликата е подобра и има повеќе канали.А и не е нешто поскапо.И ако ги земат Вип како што читав,сигурно подобри ќе бидат.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.684
Поени од реакции
88.641
Добро де само кај мене ли ми е изгаснат македонскиот превод на сите канали...?

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
На сите што имаат турено македонски превод... на документарните. Кај тебе нормално е?
Кај Discovery channel, TLC Balkans и Animal Planet има превод само не секогаш, бидејќи не се преведени сите емисии. Кај Viasat каналите и филмскиот TV1000 сеуште нема превод, најверојатно сеуште се тестира, но останува да видиме што ќе биде :)

Ф

Флеш

Гостин
Дечки шо е работава со ВИП и Близу ?! прв пат читнав сега,дајте ми апдејт за работава .... :) )))

Kajgana Shop

На врв Bottom