Исламот во Европа

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Не се согласувам
Si vis pacem, para bellum.
Лично јас сум во постојана борба. Цел живот сум се борел. Се борам со сите сили против зонско, против Топлификација и за други работи за кои мислам дека вреди да се борам.
Од друга страна денешниот Свет не е свет на мир. Постојано се водат војни во разни делови на Планетава. И тоа и оружени војни, но и економски војни. Но посакувам војните да престанат и Човечкиот род во мир да се развива
А за проценката на состојбите во исламските земји мислам дека грешите. Денешната моќ на исламот воопшто не ни наликува од моќта која тој ја имаше во 7., 8 и 9 век
Не наликува бидејќи Америка што ја мрзиме од дното на душата ги коле веќе 2 века по Африка и Истокот.Да не ги колеше,ќе се случеше она што му се случи на Ерусалим во 637ма... среќа овие па глупи се и не им текнува што им се случува,некои дури и се сојузници на нив..

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Не наликува бидејќи Америка што ја мрзиме од дното на душата ги коле веќе 2 века по Африка и Истокот.Да не ги колеше,ќе се случеше она што му се случи на Ерусалим во 637ма... среќа овие па глупи се и не им текнува што им се случува,некои дури и се сојузници на нив..
Што се случи во Ерусалим 637 година?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.
Исламот за кој што зборува темава не е вистинскиот Ислам,
туку само еден крвав фалцификат од Него!

За МИЛОСТА БОЖЈА, за ХРИСТА
јас сакам само да знам
За Неговата безкрајна ЉУБОВ
За Неговиот Совршен Ислам!

.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Иначе се воздржувам од вакви теми затоа што се полни со омраза и лицемерие.
Зборувате за некаква Европа,демократија,блабла.
Истите тие држави што денес се "плашат" од Исламот пред 100-200 години колонизираа држави,убиваа муслимани како да се животни.. во тунис,алжир,мали,нигерија од белгијци,французи,холанѓани,германци итн итн.
Денес се продолжува со истото темпо,модерна колонизација наречена мировна мисија.
Ирак - и ден денес нема логично објаснување зошто американците убиваат цивили и ден денес.
Авганистан - Исто.
Пакистан - такоџе.
Палестина,Бурма итн итн.
Овде станува збор за државен тероризам,не збориме за поединци или групации кои нешто погрешно протолкувале или разбрале па се разнесле во воздух.
Се разнесуваа тие баскијците од ЕТА секоја недела,јас уште не видов тема отворена за тоа,само кога муслимани тоа ќе го направат одма се исфрла злото што го кријат вашите души.
Мноогу лицемерие,претерано.
За омраза не ми е чудно,ама нема потреба од лицемерие,бидете отворени.
Јас повеќе поштовам искрен четник отколку лицемерен демократа :)

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Истите тие држави што денес се "плашат" од Исламот пред 100-200 години колонизираа држави,убиваа муслимани како да се животни.. во тунис,алжир,мали,нигерија од белгијци,французи,холанѓани,германци итн итн....

Лажното еврејство, лажното христијанство, лажниот ислам, ... но и сите останати антихристијански вери, филозофии, идеологии, ... се (повеќе или помалку) заслепени од страна на лажниот “бог“, за да не можат да Ја видат Светлината на вечното БОЖЈЕ Евангелие и затоа така се однесувале, се однесуваат и ќе се однесуваат, се’ додека се разбудат од сонот на лагата и постанат будни за реалноста на Совршената Вистина!

.

.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.517
Поени од реакции
28.996
Истите тие држави што денес се "плашат" од Исламот пред 100-200 години колонизираа држави,убиваа муслимани како да се животни.. во тунис,алжир,мали,нигерија од белгијци,французи,холанѓани,германци итн итн.
Денес се продолжува со истото темпо,модерна колонизација наречена мировна мисија.
Ирак - и ден денес нема логично објаснување зошто американците убиваат цивили и ден денес.
Авганистан - Исто.
Пакистан - такоџе.
Палестина,Бурма итн итн.
Овде станува збор за државен тероризам,не збориме за поединци или групации кои нешто погрешно протолкувале или разбрале па се разнесле во воздух.
Се разнесуваа тие баскијците од ЕТА секоја недела,јас уште не видов тема отворена за тоа,само кога муслимани тоа ќе го направат одма се исфрла злото што го кријат вашите души.
Мноогу лицемерие,претерано.
За омраза не ми е чудно,ама нема потреба од лицемерие,бидете отворени.
Јас повеќе поштовам искрен четник отколку лицемерен демократа :)
хахахаххаха :pos:Пријатељу таа "Европа со демократија" ве спаси од масакар на Косово и у Арачиново.....
Да им напрајте дупло поголеми споменици од Аце и Фичо на Солана,Пердју,Леотар и остали лицемери и да не се секирате за "нашиве" лицемери....:pos:

N

new tab

Гостин
хахахаххаха :pos:Пријатељу таа "Европа со демократија" ве спаси од масакар на Косово и у Арачиново.....
Да им напрајте дупло поголеми споменици од Аце и Фичо на Солана,Пердју,Леотар и остали лицемери и да не се секирате за "нашиве" лицемери....:pos:
Далеку се од спасени,би сакал ако може пријателиве да ми објаснат што тражи давидовата sвезда во печатот на преЦедателот на Косова? Seal_of_the_President_of_Kosovo.svg.png

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.517
Поени од реакции
28.996
Далеку се од спасени,би сакал ако може пријателиве да ми објаснат што тражи давидовата sвезда во печатот на преЦедателот на Косова? Прегледај го приврзокот 80228
Мање више тоа .Тоа им е поклон од Анкл Сем ....
Него што бараат два сесловенски знаци на штиток кај што пишуе Дарданија кога цело време се борат да ги истераат "словенските окупатори" ???
:eek:

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
...
Него што бараат два сесловенски знаци на штиток кај што пишуе Дарданија ...
.

Се’ што добро и вистинито кај евреите, христијаните, муслиманите, хиндуистите, будистите, ... словените, алеманите, илирите, дарданците, кинезите, јапонците ... се’ потекнува од Единствениот Вистински и Совршен БОГ, Кој што својата се’опфатна Мудрост (Милост) чиста - за сите кои што нема да Ја одбијат - Ја отелотвори во Исуса Христа!

Погледниги знаците на косоварскиот претседеталски амблем, па после погледниги подоле постираните знаци и размисли што е пишано.

Зашто, сè е од *Него, преку *Него и за *Него.
Нему слава во век и векови.
Амин!
(Римја. 11:36)

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.517
Поени од реакции
28.996
.

Се’ што добро и вистинито кај евреите, христијаните, муслиманите, хиндуистите, будистите, ... словените, алеманите, илирите, дарданците, кинезите, јапонците ... се’ потекнува од Единствениот Вистински и Совршен БОГ, Кој што својата се’опфатна Мудрост (Милост) чиста - за сите кои што нема да Ја одбијат - Ја отелотвори во Исуса Христа!

Погледниги знаците на косоварскиот претседеталски амблем, па после погледниги подоле постираните знаци и размисли што е пишано.

Зашто, сè е од *Него, преку *Него и за *Него.
Нему слава во век и векови.
Амин!
(Римја. 11:36)

Pa za davidovata zvezda zboram deka im e poklon od jenkite. Ama so ima vrska slovensiot znak za sonce so davidovava zvezda koga site semiti (i arapi i evrei ) veruvat vo lunarni kultovi i imaat lunarni kaledari za razlika od indoevropjanite koj site imaat soncevi kultovi i soncevi kalendari (ne zboram za hristijanstvoto kako nametnata judejska religija tuku za starite paganski vistinski indoevropski religii)

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
им нот ин дет кајнд оф пипл. :)
па така и не ме интересира европа заедно со косово,арачиново и солана.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
им нот ин дет кајнд оф пипл. :)
па така и не ме интересира европа заедно со косово,арачиново и солана.
- а сепак сте рака под рака со Албанците околу се.
Дали треба да се бранат убијците на деца, дали треба да се каменува црква или да се корнат крстови од гробишта или било што друго...

Нејсе, вистинското прашање е - кога ќе ги исчистите кафирите, што ќе биде на ред? Кој ќе победи?
Дали вашата религијска затунаост или нивниот национал шовинизам?
Лишен од симпатии, прагматично типувам на вас, на парите и моќта на Саудијска Арабија.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Нејсе, вистинското прашање е - кога ќе ги исчистите кафирите, што ќе биде на ред? Кој ќе победи?
Дали вашата религијска затунаост или нивниот национал шовинизам?
Лишен од симпатии, прагматично типувам на вас, на парите и моќта на Саудијска Арабија.

:love:

Kajgana Shop

На врв Bottom