Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Ах бре патриоти, го продадовте газот и нацијата за парче леб, и после вие криво што Љубчо вели дека за десетина години Македонија ќе биде муслиманска.:D
Шо те боли боље за тебе
--- надополнето: 22 декември 2013 во 23:33 ---
16 иладарки наши пари = 217 фунти неделно
тоа е очајно слаба плата испод минимумот е, јас имам братучед зема 5000 фунти месечно, па пак не му стигаат за нормален живот, се подразбира кирија, храна,искачање и се тоа.
И до кога ќе трае ова пуштање имигранти? шо мислите, дали е касно сеа да се започне процедура за бугарски, м?

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.658
Поени од реакции
1.522
има ако имаш некој свој таму јас имам пријател кој што е таму со бг пасош али тој има вујко таму и ми вика смештајот не многу скап единствено му е криво што работи од 6 до 8 а работи во перална за коли али си зима по 16 иладарки неделно ми вика барем сум задоволен не сум барем гладен ни гол а да си во мк и од двете ке страдаш
а тој пријателот седи кај вујко му? у англија,поготово ако си во лондон,смештајот е доста скап.соба ќе плаќаш најмалку 400-500 фунти(single bedroom) и то за некоја соба на покрив и тоа зависи спрема местото и зоната..јас плаќав 550 у лондон за double bedroom, али ги познававме луѓето.

Што слушам на канал5 од 1 јануари ќе пуштале бран емигранти во Британија и тоа Бугари и Романци. Што мислите за ова има шанси да се најде работа со Бугарски пасош И тоа во БРИТАНИЈА?
Тоа не се бран емигранти,туку се жители на европа ;) .ако се биде во ред од 1ви јануари романците и бугарите добиваат целосни права за работа низ европа,вклучувајќи ја и англија,мада англија малку се буни од страв дека многу бугари у романци ќе отидат само за да користат бенефиции(социјална помош која не е баш мала).

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
додека постои европска унија :)
До кога во Британија дете, пуштија 200 000 бугари и романци ама тоа беше тек далечната 2007 кога бугарија стана членка на ЕУ и одма сите спакуваа куферите и спиеја на аеродром, па се набутаа во Британија (пошо нели англиски знае цел свет) пред да им текне на Британците да ги затворат границите за Бугарчињата. За британија ми беше зборот

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.658
Поени од реакции
1.522
тоа е очајно слаба плата испод минимумот е, јас имам братучед зема 5000 фунти месечно, па пак не му стигаат за нормален живот, се подразбира кирија, храна,искачање и се тоа.
Што работи братучед ти ако не е тајна?за да зима 5000 би требало да е на некоја висока позиција у некоја добра фирма.и со 5000 фунти се живее богато,а не да не му стигаат.то ти е ко да зимаш 2000евра плата у мк и да немаш за живеачка ;)

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Што работи братучед ти ако не е тајна?за да зима 5000 би требало да е на некоја висока позиција у некоја добра фирма.и со 5000 фунти се живее богато,а не да не му стигаат.то ти е ко да зимаш 2000евра плата у мк и да немаш за живеачка ;)
па работи на раб. место со факс, некоја како да речам административна работа е му го признаа факсот, бистро е детето..

И сега да вадам ли Бугарски Пасош? А? Кажувајте ми шо да праам сеа? само издржани коментари прифаќам:D

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.658
Поени од реакции
1.522
До кога во Британија дете, пуштија 200 000 бугари и романци ама тоа беше тек далечната 2007 кога бугарија стана членка на ЕУ и одма сите спакуваа куферите и спиеја на аеродром, па се набутаа во Британија (пошо нели англиски знае цел свет) пред да им текне на Британците да ги затворат границите за Бугарчињата. За британија ми беше зборот
Кој ти кажуваше прикаски?У британија можеш да влезеш кога сакаш со бг пасош.јас влегов у англија со бг пасош у декември 2011 ,испаднав у јули оваа година.никој ни ме вратил на граница ,ни ме сопрел,ни ми направил некаков проблем,ни ми укинале некое право.и ти кажав до кога,додека постои европска унија со закон ќе смееш да работиш и да седиш таму.немаш никаков рок тука.не си со виза влезен.
тие што отидоа у 2007 се друга прича,мислеа дека е мед и млеко таму,али не се снајдоа за работа и мора да си се вратат дома.
и не се затвори границата туку беше построго за даночен број и обично одбиваа романци и бугари ,а без него не можеш да работиш со документи.али се средуваше и тоа.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
5000 фунти не му стигале за нормален живот на вујко и :pos: . шо да не му носи батлер кавијар за доручек во кревет секое сабајле а у меѓувреме му ги масираат нозете 2 азијакти ? Побогу.... А за тој што вели минимум 500 фунти за смештај исто така пласира може да се каже неточна информација, смештај во Лондон се наоѓа од 300 фунти нагоре со платени сметки.. сигурно дека нема да си во централните зони за тие пари, но си имаш фино лепо метро 24 саата и си поврзан со цел град секогаш....

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.658
Поени од реакции
1.522
5000 фунти не му стигале за нормален живот на вујко и :pos: . шо да не му носи батлер кавијар за доручек во кревет секое сабајле а у меѓувреме му ги масираат нозете 2 азијакти ? Побогу.... А за тој што вели минимум 500 фунти за смештај исто така пласира може да се каже неточна информација, смештај во Лондон се наоѓа од 300 фунти нагоре со платени сметки.. сигурно дека нема да си во централните зони за тие пари, но си имаш фино лепо метро 24 саата и си поврзан со цел град секогаш....
пласирам неточни информации?за твое инфо живеев у лондон скоро 2 години и знам како се у колку се,а и какви се.ај разгледај ги цените по нет www.gumtree.com па види какви и дали има соби има за 300фунти и каде се наоѓаат.ако сакаш да патуваш до работа 2 саати у еден правец и месечно да трошиш за карти 150-200фунти ондак иди живеј на периферија за 300фунти стан,а работа у центар или близу центар.метрото ти е поделено на зони и картата зависи спрема тоа у кои зони можеш да патуваш со метро.
еве ти и за картите види си колку е
http://www.tfl.gov.uk/tickets/fares-2013/28901.aspx

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
пласирам неточни информации?за твое инфо живеев у лондон скоро 2 години и знам како се у колку се,а и какви се.ај разгледај ги цените по нет www.gumtree.co.uk па види какви соби има за 300фунти па нагоре и каде се наоѓаат.ако сакаш да патуваш до работа 2 саати у еден правец и месечно да трошиш за карти 150-200фунти ондак иди живеј на периферија за 300фунти стан,а работа у центар или близу центар.метрото ти е поделено на зони и картата зависи спрема тоа у кои зони можеш да патуваш со метро.
На gumtree имам купувано и продавано ехеее, екстра сајтче... и јас живеев таму и во план ми е повторно да одам....Е сега за киријата ти навлегуваш во детали, минимална си е минимална , значи некој ќе помисли навистина е 500 како шо рече , но ете има и за поефтино, сега подалеку од центар нормално да.. но зборот ми беше тоа дека има и за поефтино ....

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.658
Поени од реакции
1.522
На gumtree имам купувано и продавано ехеее, екстра сајтче... и јас живеев таму и во план ми е повторно да одам....Е сега за киријата ти навлегуваш во детали, минимална си е минимална , значи некој ќе помисли навистина е 500 како шо рече , но ете има и за поефтино, сега подалеку од центар нормално да.. но зборот ми беше тоа дека има и за поефтино ....
Поефтино на соба(која има кревет од зид до зид,и имаш простор само колку врата да отвориш), и поскапо на карти,плус премногу патување до работа.веќе знаеш дека у лондон нема 8 саати работа,работиш најмалку 10-12 саати,и на тоа ако треба да стаеш 3-4 саати патување ондак боље спиј на работа.
ја кажувам што е исплатливо и со да речеме добри услови за нормален живот,без да треба да одиш дома само за спиење.

Член од
11 јуни 2013
Мислења
56
Поени од реакции
22
Aj ako nekoj znae neka mi ja objasni pricedurava:
Na pr: Eden od moite roditeli ima bg. pasos na na4in koj site mozat da go izvadat, a toa e vrz osnova na bg poteklo.
Tamu vo toa deklaraciite pisuva deka toj i negovite clenovi na semejstvoto (decata) , kako i roditelite i dedovcite bile bugari..
no toa go potpisuva samo podnositelot na deklaracijata, ostanatite 4lenovi nemaat nikakva rabota...
e koga e taka, dokolku jas apliciram za bg drzavjanstvo verovatno pobrzo bi dobil , bidejki eden od roditelite ima vejke drzavjanstvo..., dali vo tie dokumenti koi treba da gi podnesuvam, potpisuvam treba da potpolnam grafa NACIONALNOST ?
Ili toa se sosema drugi dokumenti vrz koi se izdava drzavjanstvo? Vo kraen slu4aj dokolku ima grafa NACIONALNOST , dali mozi da se deklariram kako makedonec, bez razlika na toa kakvi dokumenti, deklaracii imaat potpisno moite roditeli??

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
па работи на раб. место со факс, некоја како да речам административна работа е му го признаа факсот, бистро е детето..

И сега да вадам ли Бугарски Пасош? А? Кажувајте ми шо да праам сеа? само издржани коментари прифаќам:D

Просечна плата во Лондон е 2000 фунти, со 5000 се живее солидно. Значи можиш да си земиш многу добар стан за околу 1200-1500 фунти сосе сметки и останатите 3500 само за храна облека , за солиден живот во Лондон сосема доволно се 3500-4000.
Се што е плата под 2000 ќе живееш студенски. Ова е значи за Лондон за секој град е различно.

А за пасошот аплицирај си слободно, процедурата е малку по комплицирана од порано но пробај се можеби ќе ти дадат.

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
КОЈ ЗНАЕ КАКО Е СЕГА СИТУАЦИЈА, НЕКА КАЖЕ НЕШТО ВО ВРСКА СО ТЕМАТА,
ИЛИ ПОДОБРО НИШТО , САМО ДА БИДЕ ТОЧНА ИНФОРМАЦИЈА

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom