Бугарски пасош - Да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата DANI_M
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
drugarcina edna od poslednite informacii vo vrska so bg drzavjanstva e deka AKO bi davale toa ke bide posle nova godina... kolku e verodostojna informacijata neznam ni jas samo prenesuvam cisto onaka da se znae.

знае ли некој како оди процедурата за привремена бг лична карта, поднесувал ли некој и за колку време испага? :)

Нема навала од Македонци за хрватски и романски пасоши
http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=E2134E4722A142468E8675CFC0BFA671

Nemam poderalno pobarano na internet, no dali davaat lesno kako sosedive nasi?
--- надополнето: 12 декември 2013 во 21:33 ---
http://www.mup.hr/39.aspx eve kako davaat samo koj ke 4ita.....
ako davaat lesno , podobra opcija bi bila od bugarski pasos..
*
  • pripadnici hrvatskog naroda trebaju dostaviti isprave kojima dokazuju osobno nacionalno izjašnjavanje u pravnom prometu - ovjerena preslika radne knjižice, vojne knjižice, svjedodžbe, indeksa, izvatka iz matice rođenih, vjenčanih i dr., ili izvornike istih, ukoliko je u njima upisan podatak o nacionalnosti. Pripadnost hrvatskom narodu dokazuje se i dostavljanjem dokaza o zaštiti prava i pomicanju interesa hrvatskog naroda i dokaza o aktivnom sudjelovanju u hrvatskim kulturnim, znanstvenim i sportskim udrugama u inozemstvu. Ukoliko se stranke pozivaju na pripadnost hratskom narodu njihovih roditelja, uz zahtjev dostavljaju dokaze kojim potvrđuju nacionalno deklariranje roditelja. U zahtjevima za stjecanje hrvatskog državljanstva podnesenim do 1. siječnja 2012. godine, tj. do stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o hrvatskom državljanstvu (NN 130/11), pripadnost hrvatskom narodu dokazuje se sukladno odredbama Zakona o općem upravnom postupku.*
ovie baraat kniska od vojska, ami toj sto ne bil , nemu ne mu se sleduva? :D

100 evra za odenje vo Sofija ajde ti se molam da ne gi vodis ludjeto na Havai ???

Во тие 100 евра ти е пресметано СЕ до интервју заедно со превоз !! јас така бев. Инаку не сум посредник, само споделувам што знам

Беше ли некој деновиве да поднесе документи, и успеа ли да го земе произходот истиот ден ??

Да Ве прашам нешто, мојот дедо е роден во Бугарија во Ќустендил, но тој е починат долго време, немам негов извод бугарски но на неговиот југословенски пасош си пишува каде е роден. Дали имам некаква олеснителна околност ако пристапам кон барање за државјанство за мене. Благодарам

Да Ве прашам нешто, мојот дедо е роден во Бугарија во Ќустендил, но тој е починат долго време, немам негов извод бугарски но на неговиот југословенски пасош си пишува каде е роден. Дали имам некаква олеснителна околност ако пристапам кон барање за државјанство за мене. Благодарам

Ако е роден во Бугарија, треба да има државјанство по раѓање, што и те како ти олеснува со моменталната влада у Софија. Сигурно дека можеш да извадиш извод од МКР во некоја архива таму. Бугарите педантно си ги чуваат.

Кога и колку години живеел таму?

Ако е роден во Бугарија, треба да има државјанство по раѓање, што и те како ти олеснува со моменталната влада у Софија. Сигурно дека можеш да извадиш извод од МКР во некоја архива таму. Бугарите педантно си ги чуваат.

Кога и колку години живеел таму?

Немам информации колку време живеел, колку што знам вратен е овде во Македонија и тука е останат цел живот, ти зборувам за 1917 година. Ти благодарам за одговорот. :)

Dali nekoj znae što se slucuva so brojcinjata koj ne odnele dopolnitelni dokumenti i što ustvari treba da se nosi bidejki 90% go nemaat toa što baraat???

Dali nekoj znae što se slucuva so brojcinjata koj ne odnele dopolnitelni dokumenti i što ustvari treba da se nosi bidejki 90% go nemaat toa što baraat???

се е по старо се носи изводи од татко, дедо, па ќе видиме уште на никој немаат кажано
или џа или бу

се е по старо се носи изводи од татко, дедо, па ќе видиме уште на никој немаат кажано
или џа или бу

Абе нон стоп гледам излегуваат некои бројчиња , дали се тоа од дополнителна проверка или како ?

Абе нон стоп гледам излегуваат некои бројчиња , дали се тоа од дополнителна проверка или како ?
Уште нема излезено од тие што се вратени на дополнителна проверка. Тие што излегуваат се некои бројчиња измеѓу.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom