Св. Никола - чудотворецот

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
.

Љубовта БОЖЈА чиста - отелотворена во Господа Исуса Христа - во Која веруваше и за Која живееше ова Свето чедо БОЖЈЕ, нека ги исполни срцата на сите кои го веруваат истото, сите кои имаат денес именден, сите кои имаат денес слава, ... но и на сите коишто се’уште не поверувале.

Амин

4b08-0ead-4883-85b7-1fcf4adb7db0.jpg

.

А прочита дека Дедо Мраз е устфари овј деда Никола.Чудно нели, ваљда и у Лапонију днска славиф браќа скандинафци
А кои чуда ги напраија Ниџо што сфети ?
1461538_205868939600311_1676900768_n.jpg

nikolcho, koga nekoj te prasha neshto, mozesh i da go udostoish so odgovor...vaka mi izgledash kako shalabajzer.
Eve da te potsetam..

Да Џурџи го славам, се гордеам со то, осеќам во душава убајна на тој ден.... искрено ти кажвам.
Шо знам, можда верник сум длабоко во себе :)

Да Џурџи го славам, се гордеам со то, осеќам во душава убајна на тој ден.... искрено ти кажвам.

.

Некои “верници“ веруваат помалку од што самите се праат
а некои “неверници“ повеќе од што самите знаат! (y)

.

Ostavi srceto da te vode....(y)

Ostavi srceto da te vode....(y)

.

Тајната во дечјото срце, Која е поголема и подобра од секое човечко срце и ум, нека ги води сите сакани Чеда БОЖЈИ до целта во ОтецотМајката) на Вечниот Живот!

Амин

.

.

Тајната во дечјото срце, Која е поголема и подобра од секое човечко срце и ум, нека ги води сите сакани Чеда БОЖЈИ до целта во ОтецотМајката) на Вечниот Живот!

Амин

.

И на форумов ли ционистички срања проповедате !?!?!? Не се секирај за нас понизните раси и не не просветлувај за џабе.Ти си од Божјата Еврејска раса која што некогаш ке владее со цел свет ..;)
П.с. Поздрави ми ги гуштерчињата,алигаторчињата и останатите водоземци кај банкариве и кралскиве семејства

.
И на форумов ли ционистички...

.

Нема повеќе ни грци , ни јудејци, (ни македонци, турци, албанци, американци, власи, ... ) ни обрезание, ни необрезание, ни варварин, ни скит, ни роб, ни слободен (ни раси, ни класи), а сè и во сè е - Мудроста БОЖЈА - Христос!
(y)
(Колос. 3:11)

.

,,na site chlenovi shto go chevstvuvaat deneshniot golem hristijanski praznik Sveti Nikola im ja chestitam slavata i im posakuvam domashniot im svetec da im podari mir i blagoprijatnost na nivnite semejstva i domovi,,[DOUBLEPOST=1418992142][/DOUBLEPOST],,ej aj barem denes vo podforumov vozdrzhete se od megjusebni navreduvanja,,:cautious:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom