Прашања за Исламот III

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
Класичен пример за разликата меѓу бесплатно и џабе.
Ти се школуваш бесплатно,ама џабе. :)
Цел свет да стане и да ти посведочи дека си муслиман,тебе со ова уверување ти е џабе.
Можеш ти до утре да се пишуваш што сакаш,ама со овој памет и речник со кој се изразуваш и 3 факултети ти се џабе.
Поздрав.
Ova e najgolemiot problem so vas, sekogas mislite deka se znaete i nema prostor za menuvanje vo vasite misli, a ne gledate kako svetot odi napred a vie tapkate vo zemja, so ovoj pamet ti, da znaes deka mozebi sreken ke zivees ama nikoj korist nema da vidi od tebe.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Класичен пример за разликата меѓу бесплатно и џабе.
Ти се школуваш бесплатно,ама џабе. :)
Цел свет да стане и да ти посведочи дека си муслиман,тебе со ова уверување ти е џабе.
Можеш ти до утре да се пишуваш што сакаш,ама со овој памет и речник со кој се изразуваш и 3 факултети ти се џабе.
Поздрав.
Не е џабе, кога ќе се најдете у муабет колку муслимани има во светот, тогаш и за тебе и за Омер и за сите муслимани на форумов заедно, тој ќе биде муслиман. Само не дошол таков муабет, ќе видиш. :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Како што објаснив погоре,ќе објаснам и сега грубо и накратко
Куранот е Аллахов говор,кој преку мелекот Џибрил му е објавуван на Мухаммед а.с. цели 23 години колку траела неговата мисија.
Се објавувал во различни периоди,различни места и различни потреби.
Се дели на мекански и медински ајети,односно ајети(стихови) кои му биле објавени на Мухаммед а.с. во Мекка и ајети во Медина.
Пратеникот Мухаммед го диктирал на своите најблиски и најучени асхаби,бидејќи тој не знаел да пишува,тоа е мудроста на Аллах,бидејќи ти и слични на тебе денес не можете да кажете дека Мухаммед го напишал Куранот,кога не знаел да пишува,нели :)
Бил запишуван,учен на памет итн итн.
По неговата смрт,е собран во мусхаф(книга која го содржи Куранот на арапски) за да не се изгуби.
Пренесен е автентично онака како е диктиран,никој не преговорил за тоа 1400 години,до денеска вие на кајгана,пошто сте онака ептен многу начитани,интелектуалци сите до еден. :)
Појасно е сега?
Срамота е да веруваш во оваа приказна....озбилен сум. Значи Алах му кажал на Габриел, а овој па на Мухамед....па овој памтел оти не знаел да пишува....и на крај претпоставувам се му се испомешало во главата и го напишал Куранот. А како семоќен можел да му ја поклони книгата и крај.:facepalm:

Знаеш ли на колку такви како Мухамед им се "јавиле" да им диктираат??????? Channeling се вика феноменот.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_modern_channelled_texts

Знаеш ли колку вакви материјали има????
Еве ти еден пример...значи ова е 1 %

http://www.lawofone.info/

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Срамота е да веруваш во оваа приказна....озбилен сум. Значи Алах му кажал на Габриел, а овој па на Мухамед....па овој памтел оти не знаел да пишува....и на крај претпоставувам се му се испомешало во главата и го напишал Куранот. А како семоќен можел да му ја поклони книгата и крај.:facepalm:

Твое мислење бе пријателе,ниту планирам да се убедувам со тебе ниту да се докажувам.
Јас во тоа верувам без грам сомнеж и тоа е тоа.
--- надополнето: 20 декември 2013 во 17:21 ---
Ova e najgolemiot problem so vas, sekogas mislite deka se znaete i nema prostor za menuvanje vo vasite misli, a ne gledate kako svetot odi napred a vie tapkate vo zemja, so ovoj pamet ti, da znaes deka mozebi sreken ke zivees ama nikoj korist nema da vidi od tebe.
Секогаш има простор за се бе пријателе,си одиме ние напред со светот само ти мислиш дека не одиме.
Ама ти задираш во основните темели и принципи на исламското верување.
Не е тоа никакво вехабистичко верување.
Секој кој за себеси тврди дека е муслиман е должен да верува во постоењето на џеннет и џехеннем,а да не зборувам за овие финеси за кои има разединувања, ти задираш во основните темели на исламското верување.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Твое мислење бе пријателе,ниту планирам да се убедувам со тебе ниту да се докажувам.
Ќе ми извиниш што ќе си дозволам вакво нешто, ама не е со зла намера.
Ти не смееш да се посомневаш, а не дека не се сомневаш.
Тоа е многу многу битна разлика. Твојот сомнеш е закопан 20 000 милји во потсвеста :)

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
--- надополнето: 20 декември 2013 во 17:21 ---

Секогаш има простор за се бе пријателе,си одиме ние напред со светот само ти мислиш дека не одиме.
Ама ти задираш во основните темели и принципи на исламското верување.
Не е тоа никакво вехабистичко верување.
Секој кој за себеси тврди дека е муслиман е должен да верува во постоењето на џеннет и џехеннем,а да не зборувам за овие финеси за кои има разединувања, ти задираш во основните темели на исламското верување.
Kako odite ziti se, kazi kako odite napred so svetot kazi mi? Kako moze vo arapskite zemji nekoj sto ne se deklarira kako musliman se osuduva na smrt a so arapski pari sekoj den se gradat xhamii niz Evropa, toa e perenje mozok, znaci ne ostavaat na covekot da misli slobodno, im nametnuvaat mislenje, kako e toa dobro? Koga covek vika deka e musliman samo zatoa sto taka treba, koja od ovie e odenje napred? Go poznavas svetot ti ili treba da ti gi nacrtam zemjite koi se najrazvieni i se sto imaat napraveno za svetot niz istorijata?!

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Kako odite ziti se, kazi kako odite napred so svetot kazi mi? Kako moze vo arapskite zemji nekoj sto ne se deklarira kako musliman se osuduva na smrt a so arapski pari sekoj den se gradat xhamii niz Evropa, toa e perenje mozok, znaci ne ostavaat na covekot da misli slobodno, im nametnuvaat mislenje, kako e toa dobro? Koga covek vika deka e musliman samo zatoa sto taka treba, koja od ovie e odenje napred? Go poznavas svetot ti ili treba da ti gi nacrtam zemjite koi se najrazvieni i se sto imaat napraveno za svetot niz istorijata?!
Ах бе леут,лелеут еден :)
Го расправав ова милион пати овде и искрено,уморен сум од овие муабети.
Овде сум да одговарам прашања за исламот,а не за муслиманите и арапите. :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Заедно со твојата писменост :)
Убава вечер ти посакувам пријателе. :)
Кирилица кога пишуваш на тастатура блиску се ж и ш ..... ама ти не се трудиш да пробаш. Во духот на писменоста.....која не би ти ја препорачал да биде тема на твое размислување.

Инаку за твојот страв, мене ми е жал ама тоа што ти го напишав погоре е вистината. Пробај да се посомневаш, и после кажи му на еден од твоите муслимански браќа за твоите размислувања. Пријателе.....се плашиш и да помислиш дека исламот е перење на мозок!
1 милион долари прашање е што ако некој ве јебе у мозок?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Арапите од Арапскиот полуостров се најбогатите луѓе на светот.
Како може, тоа море од Муслимани кое живее околу нив, од Мароко до Филипини, да живее во најголема беда, ако тие Арапи се толку побожни и го пратат Исламот, наводно како што треба?
Оваа состојба е тешко објаснива, особено кога се има во предвид фактот дека во Исламот помагањето на сиромашните е особено акцентирано.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Кирилица кога пишуваш на тастатура блиску се ж и ш ..... ама ти не се трудиш да пробаш. Во духот на писменоста.....која не би ти ја препорачал да биде тема на твое размислување.

Инаку за твојот страв, мене ми е жал ама тоа што ти го напишав погоре е вистината. Пробај да се посомневаш, и после кажи му на еден од твоите муслимански браќа за твоите размислувања. Пријателе.....се плашиш и да помислиш дека исламот е перење на мозок!
1 милион долари прашање е што ако некој ве јебе у мозок?
Џабе ќе пишуваш,не вреди.
На секој твој милион има два милиони и прашање А ШТО АКО ТОА ТВОЕТО...
и така до утре можеме да тераме :)

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
Ах бе леут,лелеут еден :)
Го расправав ова милион пати овде и искрено,уморен сум од овие муабети.
Овде сум да одговарам прашања за исламот,а не за муслиманите и арапите. :)
Vazi, da ne ti zemam poveke vreme, znam deka skapoceno vi e. Go spasuvate covestvoto.
ISLAM_(s)_0310_-_Estremisti_2.jpg

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Џабе ќе пишуваш,не вреди.
На секој твој милион има два милиони и прашање А ШТО АКО ТОА ТВОЕТО...
и така до утре можеме да тераме :)
E што ако тоа моето?
Ќе одам џенем? :)
Jaс пријателе сум опериран од тоа верувам, мене да ми се појави пред очи и да ми каже дека е Бог нема да поверувам. Камо ли на некои бајки од пред стотици год. од типови во жолти гаќи. Не влегува тука само исламот, да се разбереме...све на куп ставам.

Kajgana Shop

На врв Bottom