Помош околу Counter-Strike (општо)

Член од
13 јануари 2012
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.665
Зошто имам голем пинг и ми сецка на лаптопот и дали истиот може да се намали ?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.387
Поени од реакции
113.843
Може некој да ми даде линк да симнам асална Cs 1.6, јас симињам преку skini-me.cs али ми симиња некоја ужасна верзија, нешо Вар Зоун и ич не е добра. Благодарам однапред.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Зошто имам голем пинг и ми сецка на лаптопот и дали истиот може да се намали ?
Пингот во кантер не е до лаптопот, тоа ти е од интернетот. Лаптопот ако ти сецка ќе ти паѓа fps, тогаш или ти е до графичката или нешто друго.
Ако имаш интегрирана графичка не барај повеќе од 60тина фпс и да не ти сецка, ако имаш Nvidia мести ја на Performance и провери си во такс менаџер колку процеси ти се уклучени и колку ти го забавуваат пцто останатите програми па што не ти треба исклучувај/

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
Член од
4 октомври 2013
Мислења
13
Поени од реакции
49
Имам еден проблем.

Играв кантер одреден период на пејнбал сервери и дедрун сервери но еден ден при влегување на еден сервер ми се слегна една работа која антивирусот ми го покажуваше како вирус и истиот беше сместен во фајлот цсстрике/бин и внатре се наогаше вирусот (името на фајлот кој се слегна му го заборавив името) кој антивирусот го препозна како HEUR/MAlWARE дали знае некој што е проблемот ?

Член од
25 октомври 2013
Мислења
108
Поени од реакции
70
Луѓе ај кажете како да играм кантер on-line? Кога ќе ја уклучам играта во find servers на internet бара некои севери ама или почнува да ми downloadira некоја мапа или ми пишува нешто unable to.... (.... C). Дајте линк или нешто како би ми помогнале. И кажете од кај да симнам ботови. Фала и чао.
severi mozes da najdes na http://www.gametracker.com// ke pojdes vo servers i vo "PLAYING" ke odberes counter strike 1.6 i klikni go i ke ti izlezat serveri od poveke drzavi a ako sakas samo makedonski pojdi vo "located in " i odberi macedonia :D
--- надополнето: 25 октомври 2013 во 19:33 ---
Луѓе ај кажете како да играм кантер on-line? Кога ќе ја уклучам играта во find servers на internet бара некои севери ама или почнува да ми downloadira некоја мапа или ми пишува нешто unable to.... (.... C). Дајте линк или нешто како би ми помогнале. И кажете од кај да симнам ботови. Фала и чао.
severi mozes da najdes na http://www.gametracker.com// ke pojdes vo servers i vo "PLAYING" ke odberes counter strike 1.6 i klikni go i ke ti izlezat serveri od poveke drzavi a ako sakas samo makedonski pojdi vo "located in " i odberi macedonia :D

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Си купив CS steam сега, има некое намаление (кој е заинтересиран нека види) инсталирав се тоа како што треба и кога пуштам играта сликата не ми е на цел екран. Подесувам графика, џабе. Дали може некој да ми помогне, да си направам сликата да ми биде на цел екран и шо ми е најважно да си направам 100fps на играта?

На non-steam си ја имам инсталирано и се си е во ред, сликата на цел екран, 100fps.. а сега нешто ме дупи.

Решение?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Си купив CS steam сега, има некое намаление (кој е заинтересиран нека види) инсталирав се тоа како што треба и кога пуштам играта сликата не ми е на цел екран. Подесувам графика, џабе. Дали може некој да ми помогне, да си направам сликата да ми биде на цел екран и шо ми е најважно да си направам 100fps на играта?

На non-steam си ја имам инсталирано и се си е во ред, сликата на цел екран, 100fps.. а сега нешто ме дупи.

Решение?

1.6 или CS:GO?

Како тоа не ти е на цел екран? Windowed да не ти е уклучено во опциите?

За 100 fps пиши во конзола fps_max 100 и исклучи Vertical Sync и во играта и во контролниот панел од графичката.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
1.6 или CS:GO?

Како тоа не ти е на цел екран? Windowed да не ти е уклучено во опциите?

За 100 fps пиши во конзола fps_max 100 и исклучи Vertical Sync и во играта и во контролниот панел од графичката.

Значи вака, пуштам CS обична. Во конфигурации се ми е наместено како шо треба 1024 / Normal (не ми е WideScreen) и пак имам 2-3 cm од страната кои што не ми се до крај на мониторот.

100фпс средив, исклучив тоа шо требаше. Проблемот ми е со сликата..

edit: Сега сменив графика на монитор намалив на 1024, а recomendet ми е 1440 па ми се управи сликата на CS1.6 Steam (ама проблемот ми е само со кантер), али сликата ми е малце мутна.. не е прилагодена на мониторот.

Дали има друго решение освен секојдневно менење на графика на дисплеј?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Значи вака, пуштам CS обична. Во конфигурации се ми е наместено како шо треба 1024 / Normal (не ми е WideScreen) и пак имам 2-3 cm од страната кои што не ми се до крај на мониторот.

edit: Сега сменив графика на монитор намалив на 1024, а recomendet ми е 1440 па ми се управи сликата на CS1.6 Steam (ама проблемот ми е само со кантер), али сликата ми е малце мутна.. не е прилагодена на мониторот.

Стави ја истата резолуција како твојот монитор. Ако мониторот ти е Wide а ти ставаш резолуција за 4:3, нормално дека ќе имаш празно од страна, ставаш квадратна резолуција на правоаголен монитор.

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.513
Поени од реакции
1.442

Исклучи го тоа Enable HD Models или така нешто, ме мрзи сега да вклучувам, али до тоа е.

Член од
21 јуни 2007
Мислења
1.446
Поени од реакции
10

На steam-от во "Set launch options" (во Library на CS 1.6 даваш 2 клик и Properties) стај го ова "-nofbo" (без наводници) и кога ке влезеш у игра, во Options-Video одштиклирај се`.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
На steam-от во "Set launch options" (во Library на CS 1.6 даваш 2 клик и Properties) стај го ова "-nofbo" (без наводници) и кога ке влезеш у игра, во Options-Video одштиклирај се`.

Фала Џеки. Заврши работа. Уствари шо е ова? Ако може малце да пообјасниш :)

Член од
17 ноември 2008
Мислења
344
Поени од реакции
15
Здраво дали можи некој да ми даде линк од каде да симнам скрипта за б-хоп и чит за кантер п48 инсомниа патч ???

Kajgana Shop

На врв Bottom