Прашања за Исламот III

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Fala na izlishniot odgovor. Znaes ubavo sto te prasav. Bez strav ne sudime nie ovdeka.
Cekam odgovor.
Аллах во Куранот не нарекол само муслимани,а не селефи,ниту вехаби,ниту суфии итн итн.
Јас сум муслиман,се трудам што е можно да следам и практикувам Куран и суннет онака како го практикувале и сфаќале првите генерации на муслимани,и не спаѓам во ниедна групација.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Аллах во Куранот не нарекол само муслимани,а не селефи,ниту вехаби,ниту суфии итн итн.
Јас сум муслиман,се трудам што е можно да следам и практикувам Куран и суннет онака како го практикувале и сфаќале првите генерации на муслимани,и не спаѓам во ниедна групација.
Па нели Мухамед го напишал Куранот?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Дебил детектед.
Имај убав ден.
Првото и основно прашање за муслиманите, кој го напишал Куранот?
Ако не ти се одговара ок...те разбирам. Се плашиш...ок, пак те разбирам. Тресеш глупости....некако не те разбирам хахахах нема везе.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Првото и основно прашање за муслиманите, кој го напишал Куранот?
Ако не ти се одговара ок...те разбирам. Се плашиш...ок, пак те разбирам. Тресеш глупости....некако не те разбирам хахахах нема везе.
друже 4 исти прашања ми постави за неколку минути.
Убаво одговорив дека Куранот е Аллахов говор,
Тој говор му бил објавуван на Мухаммед а.с. преку мелекот Џибрил.
Ти 4 пати истото прашање ми го постави,и тоа на така дебилски начин,имав чувство дека сум кај Васко Ефтов во емисија.
--- надополнето: 19 декември 2013 во 16:25 ---
Погледни си...
Па нели Мухамед го напишал Куранот?
Не.
Куранот е Аллахов говор.
100% ?
Нели Мухамед го напишал?
и на крај...

Кој го напишал?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
е така :)
Има еден хадис во кој пратеникот Мухаммед вели:(ова е дел од хадисот) дека муслиманите ќе се поделат на 70 и повеќе групации,во други преданија 73 групации/секти.

Znaci da sumiram ima 73 grupacii vo Isamot i ti ne spadzas ni vo edna! Hmm ok

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
интересен е моментот дека нашиот ценет одговарач на прашањата за исламот вика дека куранот не го напишал муахмед.
тоа значи дека е ко библијата збирка на прераскажани раскази од други кои немале никаква врска со алах?
интересено, интересно :cautious:
ова дава нова перспектива на работите

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
интересен е моментот дека нашиот ценет одговарач на прашањата за исламот вика дека куранот не го напишал муахмед.
тоа значи дека е ко библијата збирка на прераскажани раскази од други кои немале никаква врска со алах?
Веќе реков дека Куранот е Аллахов говор.
За тоа никогаш немало полемики,а вие може тоа да си го сфатите како сакате,и пак ништо не можете да промените.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па не го напишал, го диктирал - неписмен бил.

Kajgana Shop

На врв Bottom