Го тепале Дедо Мраз во Чаир

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Која е штета што ви ја носи таа ноќ?

Ако излезеш и си поминеш убаво со друштво дали тоа значи дека Алах за да имаш трауми и за да се покаеш секоја вечер ќе те тера да сонуваш како те силуваат сто пеесе дебели белобради луѓе?
Блуд,неморал,алкохол,тепачки,инциденти,токсикологија и празен џеб.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Блуд,неморал,алкохол,тепачки,инциденти,токсикологија и празен џеб*.
Се местиш сам на пеналчиња.

Болдираното не е она што муслиманите во Македонија го прават во текот на целата година?

Истото за време на таа новогодишна вечер ќе му дојде само ко шлаг на тортата.

Ама ај, продавајте лажен морал.

*Празен џеб немаат, можеби не е полн со пари но по некое ноже секогаш се наоѓа.

Навистина не знам како не ви е срам да ги праите муабетите по форумиве.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
хатаб, а где је печат? или во превод се повлекуваш од дискусија со мене? па сега ќе пробуваш со други кои не те знаат да се расправаш? тврд орев сум,нели? ;)

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Болдираното не е она што муслиманите во Македонија го прават во текот на целата година?

Истото за време на таа новогодишна вечер ќе му дојде само ко шлаг на тортата.
Е да де,па затоа се и овие предупредувања и совети.
Не продаваме лажен морал туку сакаме тие што го прават тоа а се муслимани,да не го прават тоа веќе,не само за нова година туку и во останатите денови.
ништо повеќе.
--- надополнето: 19 декември 2013 во 01:00 ---
хатаб, а где је печат? или во превод се повлекуваш од дискусија со мене? па сега ќе пробуваш со други кои не те знаат да се расправаш? тврд орев сум,нели? ;)
Која дискусија?
за календари?
Овде се расправа за плакатот и пораката од плакатот итн итн.

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Ајде кажи колку е штетно славењето на Нова Година, китењето елка, давањето на подарок и фотографирањето на малото дете со Дедо Мраз? Кажи жити се што е штетно Африм да се облече ко дедо мраз и да му подари пакетче на своето дете? Што е штетно китењето на елка ако самиот чин предизвикува радост кај малото детенце? Што е штетно ако се соберат роднините и пријателите и заедно ја дочекаат новата година? Па што ако тоа не се муслимански традиции ако истите имаат позитивна атмосфера? Па ти да дојдеш Тетово на 14ти февруари да видиш што е за Свети Валентин. Младите албанци повеќе го празнуваат отколку македонците, нема некој млад да нема подарок во рака, албанските продавници се полни со подароци за Свети Валентин. Дури и Halloween почнале албанците да го празнуваат кој што е католички празник на мртвите. Полно беше Тетово со плакати Halloween party за во албански кафичи. Но сите овие ’’празнувања’’ и нови традиции се вметнати поради забавување и тоа што сосебе носат позитивна атмосфера, а не од религиски карактер....Што треба ако е за така, и на 8ми Март на мајка ти, девојката, сестрата да не и купиш еден цвет оти тоа не е муслимански празник?
Не бе џабе, не е забавно - досадно е, нема адренаљин, глупа христијанска навика да редиш лампиони и да радуваш дете, прати го у Jihad да види кај се раѓа лебот...

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Не продаваме лажен морал туку сакаме тие што го прават тоа а се муслимани,да не го прават тоа веќе,не само за нова година туку и во останатите денови.
ништо повеќе.
--- надополнето: 19 декември 2013 во 01:00 ---

Која дискусија?
за календари?
Овде се расправа за плакатот и пораката од плакатот итн итн.
ама пред нова год е најубаво да се потенцира, а?
па како нема врска, нели нова год е кафирска работа, си имате вие ваш календар (кој патем е погрешен и штетен)

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
ништо повеќе.
Со плакат на кој има ХЦ муслиман кој му се намерачил на еден Дедо Мраз и е решен да го скрши од мавање вие сакате да им покажете на муслиманите дека не треба да прават инциденти и да тепаат стари баби по автобуски?

Тоа ти е исто ко да сакаш да ги потикнеш граѓаните на здрава исхрана а сето тоа да го правиш лепејќи плаката од Мек Доналдс и слично.

Алал да ви е, јас се повлекувам од дискусијата бидејќи вие муслиманите или wanna be муслиманите сте невозможни за комуникација.
Добро е што не пцуеш и урлаш пошо дел од вас на форумов имаат и такви особини ;)

Биди поздравен и бегај од Нова Година и Дедо Мраз како од чума.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Со плакат на кој има ХЦ муслиман кој му се намерачил на еден Дедо Мраз и е решен да го скрши од мавање вие сакате да им покажете на муслиманите дека не треба да прават инциденти и да тепаат стари баби по автобуски?

Тоа ти е исто ко да сакаш да ги потикнеш граѓаните на здрава исхрана а сето тоа да го правил лепејќи плаката од Мек Доналдс и слично.

Алал да ви е, јас се повлекувам од дискусијата бидејќи вие муслиманите или wanna be муслиманите сте невозможни за комуникација.
Добро е што не пцуеш и урлаш пошо дел од вас на форумов имаат и такви особини ;)

Биди поздравен и бегај од Нова Година и Дедо Мраз како од чума.
веќе реков дека сликата со плакатот е невкусна и погрешно разбрана
и сум за,само текстот да беше на плакатот.
--- надополнето: 19 декември 2013 во 01:09 ---
ама пред нова год е најубаво да се потенцира, а?
па како нема врска, нели нова год е кафирска работа, си имате вие ваш календар (кој патем е погрешен и штетен)
навистина не знам од кај го извади ова ем погрешен ем штетен :D
интересно.
:)
а да,нова год е кафирска работа.
јас навистина не знам зошто е проблем муслиманите да ги предупредат другите муслимани да не слават кафирски празници ако ја изземеме сликата која е невкусна.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
ништо повеќе.
Мислам дека со постер на кој Мухамед му мава бокс на Дедо Мраз е малце хард-кор :unsure:

Нели би било пологично таа пропаганда да ја ширите во џамиите на молитва?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
веќе реков дека сликата со плакатот е невкусна и погрешно разбрана
и сум за,само текстот да беше на плакатот.
--- надополнето: 19 декември 2013 во 01:09 ---

навистина не знам од кај го извади ова ем погрешен ем штетен :D
интересно.
:)
а да,нова год е кафирска работа.
јас навистина не знам зошто е проблем муслиманите да ги предупредат другите муслимани да не слават кафирски празници ако ја изземеме сликата која е невкусна.
целиот проект е невкусен, агресивен и несоодветен. ако вече сакате да си практикувате такви учења, никој не ви брани да го правите тоа во џамија, али не и другите да се најдат засегнати од вашата “добрина“.
како бре не е погрешен? или Е? :confused: за колку дена се завртува земјата околу сонцето? ...............хм, јас мислам дека беше 365 дена, а ти?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Мислам дека со постер на кој Мухамед му мава бокс на Дедо Мраз е малце хард-кор :unsure:
Нели би било пологично таа пропаганда да ја ширите во џамиите на молитва?
Не е тоа Мухаммед, не мешајте баби и жаби.
и веќе реков дека сликата е невкусна,не ме цитирајте по 100 пати спомнувајќи ја сликата.

Си немаме ние проблем со тие во џамија,ова е за тие што не доаѓаат во џамија,тие до кои не стигнува пораката од џамија а се сметаат себеси за муслимани.
Може некој ќе си стави прст на чело и ќе размисли.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
целиот проект е невкусен, агресивен и несоодветен. ако вече сакате да си практикувате такви учења, никој не ви брани да го правите тоа во џамија, али не и другите да се најдат засегнати од вашата “добрина“.
како бре не е погрешен? или Е? :confused: за колку дена се завртува земјата околу сонцето? ...............хм, јас мислам дека беше 365 дена, а ти?
не,само сликата е невкусна.. проектот си е сосема на место и во право време.. и време му беше.
а ова не е за џамија,ова е како што веќе реков за муслиманите на кои пораката од џамија не им стигнува бидејќи не одат во џамија.
па вака можеби ќе стават прст на чело и размислат малку.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Блуд,неморал,алкохол,тепачки,инциденти,токсикологија и празен џеб.
Сериозно? Сериозно?
За ова не е потребен 31 декември. Ова и секој обичен ден го прават сите меѓу кои и муслиманите.

Kajgana Shop

На врв Bottom