Љубовен Каскадер
fekalija
- Член од
- 28 декември 2011
- Мислења
- 4.371
- Поени од реакции
- 6.209
PREKU KUR OD OVIE KAURI PREKU KUROV MI SE DOJDENI ALAHU EKBER ALE ALEEEE
каква таква - маса е.ие што ги гледаш се една изманипулирана маса
А ја шо да праам шо сум паган ??? ја имам 20 - 30 главни ликови и ако фатам да убивам за секој шо го врегаат ,Хитлер,Сталин и Мао Це Тунг ке ми завидат .......За твоја несреќа на форумов има многу повеќе атеисти на кои им е смешно кога некој христијанин/муслиман ќе се навреди кога некој му го "вреѓа" главниот лик од неговата омилена книга.![]()
Ги почитувам твоите коментари и ги третирам како реални ама те молам немој да споредуваш луѓе што даваат подршка на убијци и луѓе што се залагаат убијците да се најдат таму кај што им е местото, еве и под услов и двете групи да се подеднакво изманипулирани.не бе легендо не сите муслимани застануваат на нивна одбрана тие што ги гледаш се една изманипулирана маса исто како и таа маса на луѓе што одржуваа контра протести. Таквите ни самите не знаат зошто се надвор и урлаат, а се појавуваат сегде било да ти е протест инспириран од политички, религиозен или социјален аспект тие се секогаш таму спремни како верна публика.. тоа ти е
Бабадимри.Noel Baba
Кога тепа некого тогаш е дозволеноНе разбирам....Мухамед го тепа Дедо Мраз ?....бидејќи како што знам ликот на Мухамед не смее во ниеден случај да биде насликан.
Ми смета сликата која праќа порака за насилство, а повикот да не се слави Нова година верувам не е поекстремен од повикот да се слави Свети Трифун наместо Свети Валентин.
Муслиманите имаат своја Нова Година (Хиџ'р)... која колку што знам исто така не треба да се слави. (кај нас го чествуваат со верски активности).
Муслиманите имаат два празника, а тоа се двата Бајрама.
Христијанството има во себе многу комерцијални елементи, украсена елка , дедомраз , вапцани јајца ... и други работи многу омилени за народот ... знаете луѓето повише сакаат да слават , но помалце да одат во црква или џамија и да се молат.
а муслиманите го викаат ак Бабавоопшто не е смешно, овој комерцијализиран лик Дедо Мраз е всушност современа преобразба на христијанскот светец Свети Никола,Санта Клаус , така да....![]()