Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Уште нема излезено од тие што се вратени на дополнителна проверка. Тие што излегуваат се некои бројчиња измеѓу.
А дали се знае некој одреден датум до кога би се завршила целата процедура т.е од кога би почнале да ги пуштаат, ако ги пуштаат.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
21
Поени од реакции
0
zdravo kolku ke go cini sve ukupno so pasos ako ide preku ambasada u skopje i ima brat so bugarski pasos

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
zdravo kolku ke go cini sve ukupno so pasos ako ide preku ambasada u skopje i ima brat so bugarski pasos

Колку што знам ако братму има пасош ништо не значи, само ако еден од Родителите има тогаш е предност.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
21
Поени од реакции
0
Колку што знам ако братму има пасош ништо не значи, само ако еден од Родителите има тогаш е предност.
ne za prednost za pari kolu ke mu iskoci so pasos sve, nema prednost za proizhod ima za cekanje posle intervju pomalce ke ceka

Член од
5 јуни 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Прво одење во амбасада за да поднесе документи е 25 евра. Е сега, за тоа треба да се јави на телефон во амбасада да му закажат термин. После тоа треба да си ги собере документите и да направи превод на истите ( кај овластен преведувач ). За понатаму незнам колку се плаќа

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.759
Поени од реакции
17.674
Дечки дали е олеснителна околоност ако имаш баба Бугарка значи не мајка на татко или мајка туку на брат на дедо ми женет е за жена од Бугарија и сега живеат Плодвив помага то во интервјуто и апликацијата или ?

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Дечки дали е олеснителна околоност ако имаш баба Бугарка значи не мајка на татко или мајка туку на брат на дедо ми женет е за жена од Бугарија и сега живеат Плодвив помага то во интервјуто и апликацијата или ?

Па секако тоа е целта на происходот, значи ти ако напишиш по своја волља дека бабати и дедоти се бугари или пак тие навистина се бугари нема многу разлика.
Колку што знам последно процедурата е сменета така да доколку ти барат доказ дека навистина се бугари без проблем можиш да однесиш копија од нејзината лична карта и сигурно ќе добиеш државјанство.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.759
Поени од реакции
17.674
Па секако тоа е целта на происходот, значи ти ако напишиш по своја волља дека бабати и дедоти се бугари или пак тие навистина се бугари нема многу разлика.
Колку што знам последно процедурата е сменета така да доколку ти барат доказ дека навистина се бугари без проблем можиш да однесиш копија од нејзината лична карта и сигурно ќе добиеш државјанство.
Мхм фала ти баш тоа сакав да го знам ме интересираше да си го имам како опција во животот. Ќе ми пуштат копија од пасош бугарски и лична карта и баба ми и дедо ми се надевам ќе ми сврши работа и за брзо ќе биди.

Мe интересира дека второ колено сум дали има то некој фактор оти некои посредувачи ми велат као демек татко ми прво да изваел па јас o_O а јас немам нажалост 800 евра да дам за двата па ...:( Ме интересира дали е само обид да ме измолзат :)

Член од
16 декември 2013
Мислења
162
Поени од реакции
54
А дали се знае некој одреден датум до кога би се завршила целата процедура т.е од кога би почнале да ги пуштаат, ако ги пуштаат.
Mislam deka nikoj ne znae nisto procedurata e zakocena i toa dobro. Ovie brojcina sto izleguvaat za dopolnitelna proverka trebase da dobijat do sega drzavjanstvo. Da se nadevame deka ke se smeni nesto.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Што слушам на канал5 од 1 јануари ќе пуштале бран емигранти во Британија и тоа Бугари и Романци. Што мислите за ова има шанси да се најде работа со Бугарски пасош И тоа во БРИТАНИЈА?

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Ах бре патриоти, го продадовте газот и нацијата за парче леб, и после вие криво што Љубчо вели дека за десетина години Македонија ќе биде муслиманска.:D

Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
Што слушам на канал5 од 1 јануари ќе пуштале бран емигранти во Британија и тоа Бугари и Романци. Што мислите за ова има шанси да се најде работа со Бугарски пасош И тоа во БРИТАНИЈА?
има ако имаш некој свој таму јас имам пријател кој што е таму со бг пасош али тој има вујко таму и ми вика смештајот не многу скап единствено му е криво што работи од 6 до 8 а работи во перална за коли али си зима по 16 иладарки неделно ми вика барем сум задоволен не сум барем гладен ни гол а да си во мк и од двете ке страдаш

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
има ако имаш некој свој таму јас имам пријател кој што е таму со бг пасош али тој има вујко таму и ми вика смештајот не многу скап единствено му е криво што работи од 6 до 8 а работи во перална за коли али си зима по 16 иладарки неделно ми вика барем сум задоволен не сум барем гладен ни гол а да си во мк и од двете ке страдаш
16 иладарки наши или британски фунти?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom