Раѓањето на антихристот

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ми фали - некогаш повеќе, а некогаш помалку - истото што (некогаш повеќе, а некогаш помалку) им фали и на сите останати луѓе,
вклучувајќи те и тебе! :cautious:

Кога ќе се освести човештвото (посебно тие што се чувствуваат безгрешни или малогрешни) за темната страна на својата душа - која е заразена од нечистиот “дух“, а постојано е пројицирана врз Совршениот БОГ и ближните - тогаш ќе сфатат за што зборува и сведочи БОЖЈОТО Евангелие (Христос)!

A ти сакаш Исус да ти ги реши проблемите со темната страна?
На ист принцип денеска имаме употреба на апчиња(дроги), цигари, алкохол, религии, колективни глупости од типот на навивање за репрезентации, национализам и тако даље и тако даље...сите бегаат од себе на овој или оној начин. :)
Ти Спиро бегаш преку религијата....нечистиот дух си уствари ти хахахахх ако го снема него и тебе ќе те снема. Треба да се трансформира пријателе.;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.252
Исус не е Христос.
Така ќе вели антихристот.
Што ќе направиш ти во врска со тоа?

Ајде ако сакаш посведочи ми дека ти си со здрав разум! Па потоа ми кажи како ти преку лудоста-мудроста на Исуса Христа и сличните раперски рими по твоите постови имаат нешто врска со темава?

Секој е антихрист денес. Дури и ти! Само што не знаеш, а ќе дознаеш кога ќе треба. До тогаш, ќе мора да си ја играш улогата. Така?
Твоите секташки изјави против православната црква се богохулие! Ти си богохулник и лажго бидејќи следиш, според некои други верници, лажен бог, лажни писанија! А и по видеата се гледа дека си некој нововерец кој што „го видел“ или „муабетел“ со својот „спасител“. Срамота што се тегавиш тука со твоите бладања и извадоци од грчките искасапени преводи на еврејските секташи од I век.

Слабо те спасила од лудоста, таа твоја мудрост!
Погледни ги писанијата! Исуса Христа, мудроста, отелотворена... какво бре отелотворување, какви глупости. Љубовта на Богот беше поголема кон Бого-Човекот или кон човештвото?
Што велиш ти Спиридоне?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
A ти сакаш Исус да ти ги реши проблемите со темната страна?
...
.
Проблемот со мојата темна страна е потполно решен - пред (околу) 2000 години - на Голгота! (y)

Во чије срце се случил Духовниот БОЖИЌ, и се родила Светлината БОЖЈА, таму на темнината деновите и’ се одброени! :)

Среќен е секој кој вистински Ја прифатил жртвата на Јагнето БОЖЈЕ и повеќе не му се потребни жртвени јарци за темната страна од својата душа.(y)

п.с. Малиов пред малку ѕирна со кого дискутирам тука на форумов и ја клати главата, прашувајќи ме зошто трошам време со такви луѓе. Он вели: “ Таквите со мене немаат шанса да влезат во комуникација.“ :icon_lol:
Изгледа ќе треба да го послушам и да ја проширам игноре листата.:icon_lol:
.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

чедата на најголемиот антихрист (шејтанот), никогаш неможат да сфатат дека безкрајно повеќе од нивното сознание, нивните умови, нивните уши, нивните очи, ... е Љубовта БОЖЈА чиста - за спасение на сите кои што нема да Ја одбијат - отелоттворена во Исуса Христа!

« On ne voit bien qu’avec le coeur. L’essentiel est invisible pour les yeux. »

(Antoine de Saint-Exupéry)

.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
.
Проблемот со мојата темна страна е потполно решен - пред (околу) 2000 години - на Голгота! (y)

Во чије срце се случил Духовниот БОЖИЌ, и се родила Светлината БОЖЈА, таму на темнината деновите и’ се одброени! :)

Среќен е секој кој вистински Ја прифатил жртвата на Јагнето БОЖЈЕ и повеќе не му се потребни жртвени јарци за темната страна од својата душа.(y)

п.с. Малиов пред малку ѕирна со кого дискутирам тука на форумов и ја клати главата, прашувајќи ме зошто трошам време со такви луѓе. Он вели: “ Таквите со мене немаат шанса да влезат во комуникација.“ :icon_lol:
.
Толку ли изгуби вера во себе?
Па што чудо е тоа што ти се крие длабоко во потсвеста...

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Толку ли изгуби вера во себе?
Па што чудо е тоа што ти се крие длабоко во потсвеста...

.

*Тој што е во мене, е - бескрајно - поголем од мене!

*Тој што знае и умее, ниеден човечки ум не може да умее и без Него ниеден човек, ... неможе да постои!

*Тој е најголемото богатство воопшто, за кое светот (се’уште) е слеп и глув!

.

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
534
Поени од реакции
1.101
Искрено не знам зошто баш Иса а.с(прилично сум сигурен дека е поврзано со Јудеите и Христијаните,зошто и како да специфицирам е долга и широка).
Знам дека,на крајот,ќе останат многу мал број на муслимани(во нарациите спомнати се 1200).Муслиманите ќе бидат поттиснати во џамија а надвор опколени од страна на армијата на Деџал,во тој момент се опишува дека на земја Аллах џ.ш ќе го врати Иса а.с(Исус)во таа џамија, а тој ќе обавува молитва позади Мехди(кој потекнува од лозата на нашиот пратеник с.а.в.с,кој ќе има исто име како нашиот пратеник и други слични црти,кој ќе војува против Деџал и неговата војска).Во тој момент,Иса а.с ќе нареди да се отвори портата на џамијата(што голем дел од верниците ќе бидат во страв поради тоа што се во многу помал број,што веројатно алудира на тоа дека ни тие нема да знаат кој е тој,освен Мехди кој ќе дозволи да се отвори портата),по наредба на Иса а.с ќе се отвори портата,се опишува дека откако Деџал ќе го забележи,ќе го препознае и ќе почне да бега во истиот момент,но според нарациите Иса а.с ќе го убие(со тоа ќе престане Деџелавото “божество“,луѓето ќе сватат дека тој не бил бог а со тоа и војната ќе престане).
тл; др
Ги видовме Враќањето на Џедајот, и Враќањето на кралот, сега ќе има и Враќање на Иса, во нарација на најречитиот торбеш алајв. Снимено на локации близу Лабуништа.

M

Muranyi

Гостин
тл; др
Ги видовме Враќањето на Џедајот, и Враќањето на кралот, сега ќе има и Враќање на Иса, во нарација на најречитиот торбеш алајв. Снимено на локации близу Лабуништа.
Упм, камен од душава ми падна. Колку ноќи непроспиени поради твоето отсуство од форумов, жими све.

Додади и враќањето на Шабанот кон листата.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Упм, камен од душава ми падна. Колку ноќи непроспиени поради твоето отсуство од форумов, жими све.

Додади и враќањето на Шабанот кон листата.

RandyMarshJizz.jpg
--- надополнето: 18 декември 2013 во 18:02 ---
тл; др

Кај си бе Шемсије,те нема нешто? Да не се омажи нешто или слабо копачката во зимава?
Како тројството си(се во различна форма идеш).Еве Мурат сврши на твоево присаство тука во одбраните уште Шабан ви фали и клапата ви е потполна :)

• Ми се допаѓа
Reactions: alf
M

Muranyi

Гостин
Немој така, ќе гориш во пеколот.
Покај се, измиј ги рацете и направи гаргара.
--- надополнето: 18 декември 2013 во 18:04 ---
Прегледај го приврзокот 79846
--- надополнето: 18 декември 2013 во 18:02 ---

Еве Мурат
Менувањето имиња во арапски е торбешка традиција, мене тука не ме мешај. Јас сум Мурањи:)

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Немој така, ќе гориш во пеколот.
Покај се и изми рацете и направи гаргара.
--- надополнето: 18 декември 2013 во 18:04 ---

Менувањето имиња во арапски е торбешка традиција, мене тука не ме мешај. Јас сум Мурањи:)

Гледај си ги своите раце,немај гајле за моиве.

Морам да ти признам Мурат,доста патриотски од твоја страна што не си го даваш името :)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
тл; др
заборави да спомнеш и за “појавувањето на првиот антихрист (мухамед)“ ова можда изгледа ко тролање, али јас сум убеден во ова. вториот вероватно е хитлер, а третиот хокинс, јбга, он ќе го побивал живеењето после смртта. кој копук е он значи ;)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.

.
Малио мој е подобар, Гледа кај шо ти пишувам и ми вели “ Тато помогни му на затуцаниот да се свести и извлечи го од понорот на глупоста во која сам скокнал.“
Некако подушевен и похуман ми е од малио твој кој не сака да комуницира со други.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Жив и здрав да тие малиот!(y)
Да знаеш дека ме израдува што не личи на тебе и твојот телесен татко, а неговиот дедо. :icon_lol:

.............................................................

.

Kajgana Shop

На врв Bottom