Раѓањето на антихристот

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.
Спиро,

Иса а.с(Исус) ќе се моли на бога,не на Мехди.Ќе биде понуден тој да ја предводи молитвата(намазот) но,Иса а.с ќе одбие.

Потполно се подразбира дека Исус - како што ја одбива - ќе ја одбие молитвата и заедницата на антихристијанските каменопоклоници, кои Ја фалцифицираатВистината, сакајќи Него и останатите чеда БОЖЈИ да ги впрегнат во книжничкиот (каменопоклонички) куранско/кураишки јарем!

Постојаната молитва помеѓу Првороденото Чедо БОЖЈЕ (но и на сите останативистински Чеда БОЖЈИ) со БОГА Отецот е комуникација на Совршена Љубов и е од сосема поинаква природа и карактер, во споредба со онаа молитва на антихристијанските робови, кои самите себеси се наречуваат муслимани и робови “божји“, притоа ни од далеку непознавајќи Го Вистинскиот БОГ!

И секако,ова е исламскиот поглед.

Самите не сте свестни дека погледот кој што го презентирате и верувате, е антихристијански поглед. Поглед кој што е креиран лично од шејтанот и неговите (несвестни) следбеници, со цел човештвото да не Му се поклони на Светото и Прамудро Слово БОЖЈЕ (отелотворено во Исус) и со тоа понатака да се противи на Совршената Волја БОЖЈА!

Жално е да се види како од кураишката антихристијанска страна - под влијание на шејтанот - е искривено вистинското учење.
Жално и тажно. :(

.

Зошто бе Спиро?
Што ти фали тебе?

Ми фали - некогаш повеќе, а некогаш помалку - истото што (некогаш повеќе, а некогаш помалку) им фали и на сите останати луѓе,
вклучувајќи те и тебе! :cautious:

Кога ќе се освести човештвото (посебно тие што се чувствуваат безгрешни или малогрешни) за темната страна на својата душа - која е заразена од нечистиот “дух“, а постојано е пројицирана врз Совршениот БОГ и ближните - тогаш ќе сфатат за што зборува и сведочи БОЖЈОТО Евангелие (Христос)!

.

... ако имаш сексуални односи пред да стапиш во брак, ќе ...... гориш у пеколот .........
.
Душата која што не е разбудена и не е во Единство со Совршената Мудрост (Милост) БОЖЈА чиста - за спасение на сите коишто нема да Ја одбијат - отелотворена во Исуса Христа, всушност веќе и гори во пеколот! :place:

Кој вистински се разбудил за Таа Совршена Мудрост (Милост) БОЖЈА - чија пририда е Љубов совршено чиста - тој засигурно нема да настојува или очекува сексуални односи без вистинска љубов и долгорочна (читај стална) одговорност!

.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
:pos: спиро, дури и зборовите ми ги “ублажи“, ...................... него знаеш ли дека ти веќе гориш? дека ова е пеколот!!!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Апсурдот со антихристот е што е дел од дуалноста која е претставена како нешто непотребно, зло.....
Ако "стрелата" (Доброто) ти е целта и мотивот, тогаш на неа и е потребен и "лакот" (Злото), кој ќе и ја обезбеди потенцијалната сила на стрелата - ќе се оптегне во спротивен правец, за да може стрелата да се придвижи во посакуваната насока.
Ако нема контраст, нема ни суштина - смисла. Затоа "стрелецот" е свесен дека ниту "лакот" ниту "стрелата" неможат еден без друг, и тој мора да ги гледа како една целина - еден механизам.

Now I begin to pray: Thou Child,
Holy Thy name and undefiled!
Thy reign is come; Thy will is done.
Here is the Bread; here is the Blood.
Bring me through midnight to the Sun!
Save me from Evil and from Good!
That Thy one crown of all the Ten
Even now and here be mine. AMEN.

Liber XLIV

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
:pos: спиро, дури и зборовите ми ги “ублажи“, ...................... него знаеш ли дека ти веќе гориш? дека ова е пеколот!!!

.

Крвта на Милоста БОЖЈА чиста - за спасение на сите кои нема да Ја одбијат - отелотворена во Исуса Христа,
го изгаси пеколот во кој јас горев и требаше да горам, а ти веруваш и се трудиш да ме убедиш дека горам! (y)

.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
абе спиро, убо што не осеќаш, али кога на крајот ќе те џишне, ќе ти биде криво што не си ме послушал

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

абе спиро, убо што не осеќаш, али кога на крајот ќе те џишне, ќе ти биде криво што не си ме послушал

.

Оние кои веќе се бањани во бањата на Милоста Негова,
единственото што може да ги џишне е Огнот на Љубовта Негова!

.................................................................................................................

.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
.

.

Оние кои веќе се бањани во бањата на Милоста Негова,
единственото што може да ги џишне е Огнот на Љубовта Негова!

.................................................................................................................

.
сапун се користи кога се бањаше? или фелче азура е изборот божји?
дај бре спиро покажи ни како бог не сака? како се грижи за нас? а и зошто го прави тоа?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

И самиот знам дека треба уште многу, многу, многу ... да растам и безброј глупости да простам! :)

Сепак - иако веќе сега сум надприридно сакано чедо БОЖЈЕ - големината на Љубовта БОЖЈА во Христа, се’уште не сум Ја достигнал.

Но, ... јас сум уверен во тоа дека Оној, Кој доброто дело го започна во нас,
и успешно ќе го доврши до денот на Исуса Христа!(y)

.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
па ти појма си немал. само си се надевал :( јас мислев ќе ни кажеш на нас неверниците како, што и зошто си игра мајтап

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.

Сепак - иако веќе сега сум надприридно сакано чедо БОЖЈЕ - големината на Љубовта БОЖЈА во Христа, се’уште не сум Ја достигнал.

.

и јас сум обдарен

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
па ти појма си немал. само си се надевал :( јас мислев ќе ни кажеш на нас неверниците како, што и зошто си игра мајтап
.

За мајтапџиите - игра мајтап, за лажговците - лаже, за убијците - убива, ...
за сите оние чеда Негови кои Ја препознаа и прифатија Љубовта Негова чиста - отелотворена во Исуса Христа -
Љубов Совршена! (y)

.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Вистинската Љубов ... сè извинува, во сè верува, на сè се надева, сè претрпува!

(1 Коринтј. 13:7)

.

Kajgana Shop

На врв Bottom