Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој може да ми даде совет, како да ја изолирам вратата од тераса. Имам дупли прозори, но зошто немам ролетна, ужасно е ладна и сигурно и не дихтува како што треба (завесата ми се мрда, како да дувка од некаде). Сакав да ставам бамбус ролетни или да ја наредам со стиропор однадвор, но сакам терасата да ми е функционална, што значи целосно да не ја затворам.
неса, ако тоа “дупли“ е како што мислам, од старите со две врати, тогаш нема спас :( најдобро што можеш да направиш е да ставиш од таа дихтунг траката (гумена, НЕ сунѓереста) на вратата, доле ако има простор да направиш едно црево од платно и да го убуташ.
друга солуција е да си ставиш ролетна која во комбинација со претходно напишаното ќе ти биде многу од корист

неса, ако тоа “дупли“ е како што мислам, од старите со две врати, тогаш нема спас :( најдобро што можеш да направиш е да ставиш од таа дихтунг траката (гумена, НЕ сунѓереста) на вратата, доле ако има простор да направиш едно црево од платно и да го убуташ.
друга солуција е да си ставиш ролетна која во комбинација со претходно напишаното ќе ти биде многу од корист

Не се од старите, од новите се ама има две стакла. Работата е и да не дува од никаде, самиот прозор е ладен и ми ја лади собата. А баш компјутерот ми е до неа ставен. Или ќе менувам местоположба или ќе ставам нешто на стаклата.

КОј го бараше Дон Џон , @Blondie мислам беше ,ете го искочи на убава слика. Ако не го најдеш пиши ПП ке ти пратам линк

Форест пишува најдобри рецензии само срам му е да ги објави да не го прогласат за следниот Дарко Лешовски :)

ја многу ретко го гледам форест да постира мислење во подфорумов, ама како и да е засега си без конкуренција :)

Се согласувам за Hunger Games. Уживав во двата дела, посебно вториов во кино иако ми се детално раскажани книгите пред 2-3 години.

Не се од старите, од новите се ама има две стакла. Работата е и да не дува од никаде, самиот прозор е ладен и ми ја лади собата. А баш компјутерот ми е до неа ставен. Или ќе менувам местоположба или ќе ставам нешто на стаклата.

Нема што да ставиш на стаклата за да не се толку ладни (освен да го соѕидаш :)) единствен спас за толкава површина стакло ти е надворешна ролетна (alu или пластична со изолациски олнеж)

Не е којзнае што али стави на стаклата најлон за виткање со балончиња ( bubble wrapper) или ако ти се двојни отвори ги и стави во средина ,испрскај со вода и стави ги .колку толку ке зголемиш изолација
--- надополнето: 15 декември 2013 во 23:46 ---

Не е којзнае што али стави на стаклата најлон за виткање со балончиња ( bubble wrapper) или ако ти се двојни отвори ги и стави во средина ,испрскај со вода и стави ги .колку толку ке зголемиш изолација

Незнам што најлон или целофан употребува женава али изгледа врши работа за потопли прозори.
Уште едно видео овде

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom