Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
11.029
Поени од реакции
10.372
Искрајно, кога си го гледал Јунајтед последен пат? Кагава едно пет-шест утакмици у ред ги игра 10-ка позади Руни.Последна утакмица како крило му беше у ЛШ (првата или втората утакмица ЛШ дома игравме незнам со кој беше и у задни 10 минути играше 10-ка) и растури и од тогаш наваму стално игра 10-ка , освен со Тотенхем кога си мењаа позиции со Велбек у текот на утакмицата.

Последниве 2 утакмици не ги играше зашто беше повреден т.е. си го напумпал стомачето и неможе да игра, а за денес незнам зашто не игра.
друже последни 5 не се затоа што кога игра Руни и Перси или ке го стави крило или нема да го стави во составот

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
BBC Diamond Award - Sir Alex Ferguson - Видео

Пораката од Роналдо
"Hi boss. I have this chance to send you a message that I want to share with everyone like you did with me which was unbelievable and I’ll never forget it in my life.

"When I arrived at Manchester as an 18-year-old, you were like a father for me in football and you gave me opportunities and taught me many things, and I feel glad to send you this message.

"I remember when I was there in the club and I asked for the No. 28 shirt and you gave me the No. 7. It put me under a lot of pressure but you told me it wouldn’t be a problem and that I would deserve to put this shirt on my body because I was a fantastic player.

"You taught me how to be a good professional, a good boy and you deserve this award because you are a fantastic man and person. You are the number one.

"Have a good evening and we will keep in touch. Take care."

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.614
Поени од реакции
8.307
друже последни 5 не се затоа што кога игра Руни и Перси или ке го стави крило или нема да го стави во составот
Нц тоа беше пред да се повреди Перса( отприлика месец дена има), еве го изиминатиов период игра 10-ка баш ради повредата на Перса и послабата форма на Велбек и Чича.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
11.029
Поени од реакции
10.372
Нц тоа беше пред да се повреди Перса( отприлика месец дена има), еве го изиминатиов период игра 10-ка баш ради повредата на Перса и послабата форма на Велбек и Чича.
друже не сакав да се замарам ама не ми оставаш избор на последните 2 против вила и против Newcastle не играше против Everton излезе во 58 поради проблеми со здравијето против
Tottenham
да играше 10ка бо 84 го менуваат против
Cardiff
не игра против
Shakhtar игра 10ка до 63 го менуваат и го ставаат на крилна позиција 10 игра Руни ај сега кажи каолку вкупно играл на својата позиција

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Те демантираа сите тројца а посебно Велбек и Клеверли.

Арно им текна. Само се надевам дека нема да чекам уште една полусезона за уште еден демант и поздрав од Велбек.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Головите
НИк

Пост меч на мојс и на вила
Томче и јогуртот пост меч
https://www.facebook.com/photo.php?v=560188910736535

Интервју на Евра за СС
*насловот на видеово треба да е ‘‘Искрено со: Патрис Евра‘‘:cuc:

САФ подолго

Член од
24 март 2010
Мислења
15.365
Поени од реакции
26.413
Клеверли денес беше одличен и со уште 2-3 вакви партии сите ќе му ги заборават неколкуте лоши. Велбек е друга приказна. Тој треба да даде бар 15 гола сезонава за да му се заборават тие неколку утки во моменти кога се кршеа натпреварите.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.812
Поени од реакции
44.136
Велбек сезонава играл напаѓач против Свонси, Кардиф (завршни 20 минути), Евертон, Тотенхем и Астон Вила. На овие 5 натпревари Дени има дури 4 голови и една асистенција што воопшто не е лошо нели? Јас не викам дека не требаше да има барем уште еден гол ама не можете да кажете дека не игра добро како напаѓач. Сезонава на 7 меча како стартер во Премиер Лига има 4 гола.

Како може Велбек кога игра за Англија напаѓач цело време да е стрелец? Кај нас истото се покажува, и минатата сезона и оваа. Минатата сезона Велбек играше напаѓач против Стоук, Реал Мадрид на гости и Ливерпул. На 3 натпревари како напаѓач 2 гола имаше.
Велбек на стартот од мечот не е напаѓач, ама скоро на секоја утакмица во текот на мечот се префрлува на местото шпиц, Руни иде зад него, а да речеме Кагава ако игра оди лево. Не знам, за кај мене да стекне доверба ќе треба да изигра неколку утакмици константно, а не да даде гол-два и да се брука буквално наредните 3-4-5 месеци. :)

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Братов само на претпоследниот ПЛ натпревар не чинеше 2 бода. Не сакам да издвојувам поединци, ама кога работата е преочигледна, не може да се премолчи.

Сакаш на некој начин да го оправдаш, ама што има врска позиција на терен, дали е напаѓач или крило кога ке се дојде до ситуација да се асистира или постигне гол, или упросто кажано, да финишира?
Значи, не зборуваме за доаѓање до гол шанса, туку што со топката кога ја имаш во 16 метри.
4 гола и асистенција. Браво. Се надевам дека ке го утроростручи овој ефект. Искрено.

Но, кога ја покажуваш едната страна на работите, покажи ја и другата.
Кажи колку пати братов усра контри? Кажи колку пати ради неговата ефикасност при финиширање изгубивме поени?
Кажи колку пати го немаше на натпревари? Кажи колку шанси пропушти да даде гол? Колку клучни пасови промаши?
Колку пати кога трчаше сам кон голот се сплетка со топка?
Со Тотенхем прв пат го видов со топка во 39-та минута.

Вака кога те читам, се стекнува погрешна слика за играчот.

Те немаше со коментар за неговата игра против Тотенхем, Евертон, Њукасл.

Можеби и немаше да го пишам постот, ама ме испровоцира сликава.:)
Како прво зошто еве не игра Руни на крило или пак Робин па да видиме они како ќе се снајдат? Воопшто не е исто да играш крило и напаѓач. Шанси пропуштени за гол? Две, реално две вистински шанси, против Кардиф кога го префрли голот и против Евертон кога ја погоди стативата. Со Тотенхем изнуди пенал по кој израмнивме. Само Велбек упропастил контри во тимов или пак клучни пасови?

Кажи ми како да не се стекне? Демек не се стекнува погрешна слика кога цел фан клуб го криви Велбек а другиот дел од тимот игра катастрофално али битно Велбек е крив и Клеверли или Фелаини. Што прави Велбек кога игра како напаѓач, дава голови нели? Статистиката тоа го кажува и не може да се побие. Јас не викам дека Велбек не треба дополнително да работи за крило но Дени е напаѓач тоа и го покажува и кога игра таму е повеќе од солиден.

Како да ме има, пробај еден натпревар кога губиме или играме лошо читај го фан клубот што се се пишува за играчите за Мојс па и сите останати. Види вчера што се случи, прочитај ги само коментарите пред мечот. Кај може бе Велбек да игра што знае он, оној па Клеверли за ништо не го бива а Гигс леле бе па тој ли... Тоа е целта на еден фан или навивач?
Велбек на стартот од мечот не е напаѓач, ама скоро на секоја утакмица во текот на мечот се префрлува на местото шпиц, Руни иде зад него, а да речеме Кагава ако игра оди лево. Не знам, за кај мене да стекне доверба ќе треба да изигра неколку утакмици константно, а не да даде гол-два и да се брука буквално наредните 3-4-5 месеци. :)
Не е точно зошто ко прво ретко кога играме Велбек, Кагава и Руни заедно. Не е исто да се префрлиш на позиција напаѓач и да играш цело време таму.

И уште еднаш ќе кажам, како може Велбек да поминал низ целата наша академија да го ценат сите тренери кои некогаш го тренирале дали во Јунајтед или во репрезентација и на крај вие да не го цените? Нешто не штима нели?

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Уште малку ждрепката ке почне , кој би сакале да ни падне?

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.812
Поени од реакции
44.136
Не е точно зошто ко прво ретко кога играме Велбек, Кагава и Руни заедно. Не е исто да се префрлиш на позиција напаѓач и да играш цело време таму.

И уште еднаш ќе кажам, како може Велбек да поминал низ целата наша академија да го ценат сите тренери кои некогаш го тренирале дали во Јунајтед или во репрезентација и на крај вие да не го цените? Нешто не штима нели?
Абе види, они вложувале во него, они мора да веруваат, оти нивен фејл е, а не мој. :D

Не озбилно, дечкото има еден голем проблем. Дали е психички или поради долгите нозе не знам. :D Значи обавезно барем еднаш во утакмица мора да се избламира. Викам избламира, оти знае да промаши чист гол, да се сопне кога е во одлична ситуација, да се лизне да падне безвеза, да испадне со се топка во аут и многу често има упропастено супер акции. Не знам, мене тоа страшно ме нервира, еве вчера беше одличен, не промаши пас, даде 2 гола, направи 2 одлични асистенции со пета...и слично. Има уште неколку такви супер утакмици, ама според мене на повеќето искикса, отколку што покажа нешто фудбалско. :)

А иначе појма неам кој би бил најарен противник. Најверојатно Олимпијакос. :)

2

~2A

Гостин

А пак не ти е тебе чудно што не научил како да КЛАВА голови, да му е екстра прецизен финишот од играчи како Руни, Перси... Нистерлој..? :)

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
А пак не ти е тебе чудно што не научил како да КЛАВА голови, да му е екстра прецизен финишот од играчи како Руни, Перси... Нистерлој..? :)
Руни, Перси и Нистелрој од крило случајно да не ги дале сите голови во кариерата? На Руни му е ослабен финишот од позиција напаѓач се виде неколку пати сезонава иако е добар и може да се врати. Стариот добар Руни онаа топка против Евертон кога помина низ нозе на сите ќе ја сместеше во гол или пак волејот кога го префрли стадионот.

2

~2A

Гостин
Руни, Перси и Нистелрој од крило случајно да не ги дале сите голови во кариерата? На Руни му е ослабен финишот од позиција напаѓач се виде неколку пати сезонава иако е добар и може да се врати. Стариот добар Руни онаа топка против Евертон кога помина низ нозе на сите ќе ја сместеше во гол или пак волејот кога го префрли стадионот.
Сакаш да кажиш Велбек сега првпат играше како напаѓач?

Kajgana Shop

На врв Bottom