Комбинации на облека

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Па ко што рече ангелче, кога ќе видам некои златни цели ми се кења, а и кога ќе претераат со сребрено дречаво од кожа ме вади. А за облека, веќе кажавте, бела чорапа со некои сандали или папучи, т.е. било какви чорапи на сандали или папучи НЕ... Тренерки со штикли или некои ципелки. И не ми иде кога не внимаат на времето, на пример, вчера у град една девојка имаше облечено минич, чизми до колена и горе плетен џемпер, а ја по кратки ќе умрев од жешко. Или кога ќе видам зимно време некои се расоблекле цели па се тресат од што им е ладно... ИИИ мрзам мешани стилови што ама ич не си одговараат, како на пример некои широки панталони раперски, доле штикла, горе деколте до пупак и капак на све некоја капа у стилу јо мадафака... Други трагични, барем за мене, комбинации не ми текнуваат. :)

А да, да се надополнам, НИКОГАШ не би облекла ролка и од ролката да го извадам надвор ланчето, тоа ме убива кога ќе го видам!:nenene:

Во последно време кул ми е кога ќе видам девојка облечена во избледено-плави фармерки, едноставна маичка на прерамки, сребрен накит и штикли. Со тоа иде и дискретна шминка и сјајче...

Сукњичка до колена, маички, папучки со мала штикла, голема торба и големи црни наочари за преку ден ми беа топ комбинација ова лето.

Комбинации кои ми се допаѓаат:

-светли цевка фармерки, маичка (не уз тело), може да е малку подолга, со интересен натпис или апликација и отворен грб (бела или црна), златни штиклички и ташничка (ама во некоја варијација на златната боја, не апла џавахирски).

-црни тесни панталони и црн топ (со натпис, шара, ватевр) и штиклички и ташна во боја на буквите на топот.

-кратко фустанче (куклинско што би се рекло) со балетанки во пастелна нежна боја.

Нешто што никогаш не би искомбинирала:

-
ептен елегантна маичка со патики
-широки (војнички) панталони со шпиц чевли
-памучна (спортска) сукња и штикли
-свиленкасти панталони/сукња не би комбинирала со ништо, никогаш

Искината фармерка
Стартки црни или црвени
Маица со некој кул натпи
Над маицата отворено сако

панкерски

Одвратно кога ќе видам сосема различни бои (зелено-портокалово, жолто-зелено, розево-плаво ... )

Шпиц чевли, чизми ватевр на широки панталоми -ОДВРАТНО!!!

Бела сукничка онака спортска, долу балетакни бели, и горе црна сатенска кошула-по гадно неам видено.

Цевки фармерки со долга и поширока блуза-ич не ми оди!!!

Jas sakam sekogas da sum vo ton oblecen, isto taka nekam nekoj drec boi da nosam ona fluroscentni, ili so cirkoni nekoj svetlikavi maici i slicno.

Sakam lesni materijali, pamucni i slicno. Sakam da e lesna oblekata, da ne se cuvstvuvam kako da mi tezi.

I isto taka nemozam da podnesam cevli, najcesto nosam patiki, mislam skoro sekogas :)

тренерки со чевли, или тренерки со кошула...
маица напикана во фармерки и некој кич ремен...
извадени јаките од кошулата над сакото, раширени како крилја:))
некое кимоно, со отворен грб како Y (зборувам за машки)
не чини бе!

Значи секој ден кога ќе излезам од дома се повеќе се шокирам што гледам....сандали со чорапи,топук до небо висок и тоа во некоја дречлива боја,иууу....Девојчиња од седмо одделение навечер се движат со минич до пич,и по прслуци,срамота....Од бои никако не би искомбинирала розева и црвена...Тренерки со штикли,или обетки никако....Јас особено внимавам на комбинирањето на боите гледам да се модерни и се со се да ми одговара....

Секогаш гледам која боја со која да ја комбинирам и многу пазам во тоа, најмногу три бои кои се сродни и кои си одговараат. Не сакам многу накит и личноста да не дојде до израз, може накит ама со умешност да е одберен и да се знае кое со коие иде, тоа многу ми е битно. Друго, гол стомак и мини во никој случај нема да облечам. Патики и некоја светкава маичка нее и обратно штикли и тениско капче исто не.

Не можам да сварам тоа хулахопки на сандали. МИслам знам дека е локален тренд,ама не можам да го гледам,а не пак камоли да го носам.
Друго,ми се гади ко ги гледам да носат златни ташни,златни колани,златни чевли или сандали и злато,злато,злато...не сфаќам шо е финтата со тоа златното,им го зголемува нивото на самодоверба,се осеќаат моќно,скапо,луксузно,небаре вистинско е?! :pos:
Црвено со златно,црно со златно,бело со златно...па ова кантар не го мери! Исаф да се немало!
Потполно истото што ми смета мене. Не сакам ни з од златно да чујам па камоли нешто златничко да си облечам или да ставам на вратот (освен некој крст, ама тоа во случај ако треба да поминам на некое место каде излегуваат сеништа:pos2:),па то сандалки со хулакопки за тоа треба закон да се стави. Да не ги заборавам кичестите чанти со безброј апликации на нив, копчиња, штрасови и што уште не (не можам да добројам), нив не би ги ставила ама во никаква комбинација!

Одвратно кога ќе видам сосема различни бои (зелено-портокалово, жолто-зелено, розево-плаво ... )

Леле јас па колку обожавам жолто - зелени комбинации, ин се. Само треба да се знае да се искомбинира и да се носи.

Ги обожавам овие комбинации на бои:
- пурпурно - жолто
- зелено - жолто
- темно сино - жолто
- темно сино - сребрено
- црвено - жолто
- пурпурно - темно сино
- жолто - црно
- црвено - црно
- бело - црно може + уште некоја боја уз пат
- розево - бело
- зелено бело
- крем - маслинесто
итн.

Жолто преовладува, бидејќи не можам да се откачам од жолтото ова лето. :vozbud:

Комбинации кои ми се допаѓаат:

-светли цевка фармерки, маичка (не уз тело), може да е малку подолга, со интересен натпис или апликација и отворен грб (бела или црна), златни штиклички и ташничка (ама во некоја варијација на златната боја, не апла џавахирски).

-црни тесни панталони и црн топ (со натпис, шара, ватевр) и штиклички и ташна во боја на буквите на топот.

-кратко фустанче (куклинско што би се рекло) со балетанки во пастелна нежна боја.

Да, да ! :vozbud: Супер комбинации на облека. Посебно првата, секој ден би се носела така.

Да додадам :

- Кратки панталончиња со некоја интересна блузичка (гол грб, топ, прерамки итн.) + капче или sunglasses, сандали на платформа и секако ташничка што би одговарала со сандалите.

- Црно кратко фустанче, перфектно избран накит и сандали. Кратко, јасно и убаво - без многу дотеранции и шанси да изгледаш како кловн.

- Цефка фармерки и патики кои ќе одговараат со блузичката. Комотно. :wink:

- Топ фустанче (без рамки) во повеќе бои, ташничка и високи сандали (може и на платформа) во иста боја која ќе одговара со фустанчето и ланче да не биде празно и монотоно.
итн.

Ај вас ви се гадело ко ке ВИДИТЕ НЕКОЈ, а замислите тој НЕКОЈ да учит со вас и да го глеате секој божји ден облечен од грдо по грдо... :pop: ова и беше тренд на ИЗБРАНИЧКАТА---надлоу тренерки испокинати (зелени),патики или кузнајт шо беа со топук ОГРОМЕН розеви беа памтам и со некој црвени цвеќишта и светлуцава мајца глупа ко ке опнеше...и + на сето то нашминкана со тиркизна сенка само на капакон,црвен кармин и на едноно уше,една убетка,на другоно друга. :vozbud:Иначе да ве потсетам момичево имат 15-16 години...

Црно - бело - црвена комбинација кога станува збор за боите многу ми се допага, а во врска со гардеробата мноу почитувам класика во облекувањето, фармерки со кошулч, добра пантолона исто со кошула, соодветна салонка..одлично

Nezamislivo:
Topuci iskombinirani so bilo sto
Spic cevla(kako kaj maskite taka i kaj nas poneznite)
Mrazam stikli be..pojma neam zosto..a ne sum nekoja visoka cura(naprotiv:)
Svetkavi maicki so toki i slicni metalni dodatoci
Asimetricni formi na zdolnista, rakavi na kosuli i sl.
Maicki rambovki na maski razvieni, nabildani ramenici
Rozovki kosuli na isti takvi maski ramenici
Prsten i zlatni lanac
Dominacija na rozova boja, vo kombinacija so zolto..kako i site trendovski kombinacii od tipot na zolto-purpurno, zolto-zeleno, zolto-crveno...
Kic plasticen pazarski nakit i kic gigani tasnicki
Farmerki so svetkavi aplikacii, cvetcinja, natpisi, izbeleni...auuuu

Moja favourite kombinacija:
1. Cevka farmerki + ramni cevlicki(baletanki, apostolki, rimjanki ili nesto od toj kalibar) + ednobojna maicka so rakavcinja ili rambovka ili obicen top bez ramki + marama + golema tasna + sunglasses + handmade obetki vo etno stil
2. Kratko letno fustance so istite dodatoci bez maramata
3. Dolg fustan bez ramki so slicni obetki i sekako slicni dodatoci kako prethodnite

Suma sumarum sakam etno dodatoci, niski cevlicki i marami vo site boi!:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom