Комбинации на облека

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Значи за целосен изглед, што не би искомбинирале ни случајно на вас? Исто и кои комбинации според вас одговараат, што не смее да се комбинира ни под разно ... од боја, од материјал, од чевли, од детали до све ...:kajg:

Hmmm pa sto znam
Divne da ti kazam pravo ja mislam deka sve moze da se iskombinira .. ne postoi nikakva granica, taka da mozam da ti kazam samo ja sto najvise preferiram da kombiniram.

Obozavam Classic i cassual stil i dosta cesto taka se nosam, sakam do nosam kombinacii sto ne se taka cesti kaj lugeto i ja si pravam dosta cesto kombinacii koi i za mene mi se malku cudni ali ipak mi se svigaat kako stojat. Konduri sekakvi (ustavrti ne bi mozel da kombiniram ... bar sea za sea .. nekoi drec svetlikavi kondurista), Kosuli OBOZAVAM, e toa sto sum najboljen po obleka se jakni ...doma iam eden kup jakni sto sum oblekol po 5 pati i taka mistojat u skafce (za koe ke idam na pat negde da "smenam"b :)))
Sto se odnesuva do boja ... jas usm naj privrzan za plava i crna ... i dosto doplgo nemav nikakva obleka so druga boja ... ali posto mi se smuci pocnav da kombiniram sve i svasta od rozevo, plavo, belo, sareono s cvetcijna ... sve i svatsta.

AKO NA COOVEK MUI SE SFIGA KAKO IZGLEDA SFE ODGOVARA (NEPOSTOI NEVOZMOZNA KOMBINACIJA)

За боја кога би зборел вака мислам дека црно бела комбинација никогаш не излага од мода, а сега ова зимо нели во мода се смирени (темни) бои (кафеава, маслинаста, розева, кремаста) па сега таков вид на гардероба купувам и успевам да направам добра комбинација. Што се однесува до accessories за машко мислам дека тоа може да биде некој добар саат (часовник ај на литературен јазик), новчаник (паричник) итн. Мене лично многу ми се свига кога некое женско има добро искомбинирано со тоа што носи и гердан менгуши (обетки). А у принцип ме нервира кога ке видам женско во црвено-розева комбинација некако неможам да ги сварам тие две бои заедно!

Сега да се стопли сакам да пробам една custom made маичка, црни штофени патналони со штрафти (линии) синџирче на панталоните црни кондури и едно купче мушка бижутерија :je:

бело палто, црна маичка, искинати фармерки и пак синџирче :)

Никогаш не би искомбинирала тренерки со штикли или кондури, фуј.
После деколте + минич + гол стомак = :ija: значи :ne:

Не би искомбинирал никако спортски стил со нешто класично.Да носам да речеме тренерки и кошула??!!!
И да додадам-тренерки со тесна маичка?!
Панталони класични со тренерка одозгора или со маичка некоја обична?!

Zbratko напиша:
Hmmm pa sto znam
Divne da ti kazam pravo ja mislam deka sve moze da se iskombinira .. ne postoi nikakva granica, taka da mozam da ti kazam samo ja sto najvise preferiram da kombiniram.

AKO NA COOVEK MUI SE SFIGA KAKO IZGLEDA SFE ODGOVARA (NEPOSTOI NEVOZMOZNA KOMBINACIJA)

Да ти кажам душо дека грешиш, и воедно тоа ми е и мотив за темава иако може е некоја поретка крајност во денешно време ... значи се сетив на комбинација бела чорапа со било што, особено на темна кондура, или темна панталона ... сега повлечи тоа дека не постои невозможна комбинација:pishtoldz :icon_lol:

тренерки и кондури (или пак сандали)!!!!! аааааа бљак! и плус бела чорапа со кондурите, голем златен синџир (не златен, него бижутерија), голем прстен со камен на чулчето, златен заб, кожна јакна, или пак елече некое од 300 ден.... ехехеееееее... ми навирет идеи :)

ThA-BiTcH напиша:
Никогаш не би искомбинирала тренерки со штикли или кондури, фуј.
После деколте + минич + гол стомак = :ija: значи :ne:
abe kosa mi se kreva na takvi grdo odvratni seljacki kombinaci:ija:
corapi + apostolki =:lud:
i da dodadam :
dekolte + minic + gol stomak + mrezasti hulahopki + topuci ili visoki cizmi =:pop:

divine напиша:
Да ти кажам душо дека грешиш, и воедно тоа ми е и мотив за темава иако може е некоја поретка крајност во денешно време ... значи се сетив на комбинација бела чорапа со било што, особено на темна кондура, или темна панталона ... сега повлечи тоа дека не постои невозможна комбинација:pishtoldz :icon_lol:

Divne ne ni razmisluvav u nekoi takvi extrmno krajni kombinacii, mislam to a se rabti koi nikad ne bi mi padnale na pamet. Ili na pr. trenerka i sako! Ja poise idev na realni kombinacii, kombinaaci sto mozebi nekoi drugi nikad ne bi iskombinirale kao na pr. Crno sako, rozeva kosula ispopisana, so crna kravata, panataloni klasicni i konduri 9so toa sto kosulata ne e stavena vo pantaloni! kazi mi koj drug i nosel takva kombinacija!

poise mislev na takvi kombinacii,ako mene mi se sfiga kombinavijata koja sum ja smislil .. togase ne e novzmozna neli?

ТОПУЦИ у комбинација со било што. Мислам на секакви топуци - сандали, патики, кондури - мада таквите топук - кондури поише на саксии ми личат него на кондури, чизми итн итн. Евентуално би истолерирала топук у комбинација со фармерка. Со све друго грозно стои.
Топук - мода освен у Македонија, и можда кај несофистицираните црнкињи у Америка нигде у свет со години не се поштуе. :ija: Апсолутно невкусно, несекси, грозно!

Auu pa ima milion nikakvi kombinacii! Ama bas nikakvi! da receme crni cevli so bela carapa(bela carapa na sve ide rabotata!),rozevo so crveno ne mozam da svaram vo nikoj slucaj!teget so crno nema estetski sansi,isto taka corapi na sandali(Hulahopki),seljacki mi e epten masko nakaceno so trista zlatni lanci na nego,maski cevli so shpicevi mi se epten zivarski,beli cizmi(pa pogotovo so crna shtikla)mi se odraz na nevkus i mnooooooogu drugi kombinacii....:lud:

Ја многу поштуем коа носи некој на пример Енерџи фармерица(малце поширочка од нормалниот твој број) а доле широки патичиња(ама не ДЦ оние најголемите, туку да речеме оние Риф)

А селски работи има милион!!!Чорапа на сандала облечи и иди си дома пред да осамне зората...

Не можам да сварам тоа хулахопки на сандали. МИслам знам дека е локален тренд,ама не можам да го гледам,а не пак камоли да го носам.
Друго,ми се гади ко ги гледам да носат златни ташни,златни колани,златни чевли или сандали и злато,злато,злато...не сфаќам шо е финтата со тоа златното,им го зголемува нивото на самодоверба,се осеќаат моќно,скапо,луксузно,небаре вистинско е?! :pos:
Црвено со златно,црно со златно,бело со златно...па ова кантар не го мери! Исаф да се немало!

Nikakva kombinacija, najnikakva mi e koga vidam momci so krenati pantoloni "uzvrat" pa ako saka toa neka se i marka Gucci:vozbud:
A zenite gi pozdravuvam za hrabrosta koga ke gi vidam na trenerki stavile dolgi i golemi obetki, so boja na trenjerkite:nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom