Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

Член од
11 април 2012
Мислења
4.607
Поени од реакции
5.302
Бидејќи не ми одговараат во другата тема, а другарчето доаѓа од америка за 3-4 дена, еве и тука да прашам :)
Разликата ти ја објасниле, иначе и Спирит (или како и да беа) колку што знам работат на ЦДМА и другар за декодирање плати 40-50 усд. Баш за наведениот модел

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Разликата ти ја објасниле, иначе и Спирит (или како и да беа) колку што знам работат на ЦДМА и другар за декодирање плати 40-50 усд. Баш за наведениот модел
Ако ти е GSM можеш на него да ставаш сим картица, ако ти е CDMA не можеш, си имаат тие некој чип од операторот и нема слот за картица. Во Aмерика Verizon мислам дека работат со CDMA, AT&T се GSM и може да го користиш тука само треба да се декодира а тоа не знам колку чини, прашај си по мобиларите. :)
Ви благодарам момци :) Ќе го порачам нов Neverlock од УСА :D

Член од
11 април 2012
Мислења
4.607
Поени од реакции
5.302
Ви благодарам момци :) Ќе го порачам нов Neverlock од УСА :D
најпаметното нешто што можеше да го направиш.
и јас сум за некој да ми довлечка телефонче од таму ама сакам неверлок бе да можам на раат да си пуштам официјални упдате. сеа може има и друг начин ама еве другаров неможе да прави упдате зашто после секој направен му се заклучува и опа пак на декодирање.

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
најпаметното нешто што можеше да го направиш.
и јас сум за некој да ми довлечка телефонче од таму ама сакам неверлок бе да можам на раат да си пуштам официјални упдате. сеа може има и друг начин ама еве другаров неможе да прави упдате зашто после секој направен му се заклучува и опа пак на декодирање.
Искрено да ти кажам за мене да беше ова никад немаше да го направам. Iphone 4s е постар модел има уште 3 искочени после него, кај и да е(6-7месеца) би требало да искочи уште еден модел, па ќе сакам да го сменам, али сестра ми запнала нов, па нов...
Сега имам уште едно прашање, дали ќе има некаков проблем доколку е со 8gb меморија ? Најдов екстра сочуван половен за 275 евра со 16gb меморија, и овој новиов со 8 gb за 310 евра. Што предлагате, кој да го земам ? :D

Член од
11 април 2012
Мислења
4.607
Поени од реакции
5.302
Искрено да ти кажам за мене да беше ова никад немаше да го направам. Iphone 4s е постар модел има уште 3 искочени после него, кај и да е(6-7месеца) би требало да искочи уште еден модел, па ќе сакам да го сменам, али сестра ми запнала нов, па нов...
Сега имам уште едно прашање, дали ќе има некаков проблем доколку е со 8gb меморија ? Најдов екстра сочуван половен за 275 евра со 16gb меморија, и овој новиов со 8 gb за 310 евра. Што предлагате, кој да го земам ? :D
Види сеа јас го чекав така 5Ѕ да испадне во јуни јули, ама не испадна па после викав ајде во септември кога испадна ама па и не беше нешто супериорно подобар од 5, бар на хартија (некој поискусен од мене нека каже) и сеа не го чекам 6ка или како и да биде наредниот него едноставно си чекам можност да добијам iphone а да не го преплатам, зашто цената во мкд беше висока незнам сега каква е, а во европа се наога за поефтино ама ако патуваш до друга земја а не да идеш само за телефонот. Плус бар до сега немаше голема разлика дали имаш 2 генерации постар телефон или нов од apple. Не беше разликата драстична како на андроид уредите. Иако според некој работи што сега ги гледам тоа се менува (можеби пак грешам тоа е мое гледиште).

А тоа со 8гб или 16гб другаров го зема со 8гб нов и мака нема со него за ништо не се секира. Е сеа ке почнат да зборат малку се вака така, ама зависи за што ке го користиш. Ако го зимаш за да се убиваш од сликање подобро земи си ДСЛР апарат. Ако ти е за музика земи ipod. Телефон се знае за што може да биде, а овие додатоциве да ги користиш ако ти притребаат а не да бараш телефон поради нив. Ке си префрлаш се на компјутер и ке имаш доволно место.

Пак ке кажам мое мислење за оваа тема што немора да биде точно или пак сите останати да се сложат со тоа што го напишав поготово за меморијата на телефонот.

Член од
16 септември 2012
Мислења
51
Поени од реакции
1
При активација на Iphone 4 ми пишува дека Sign in with the Apple ID what was used to set up this IPhone кажете како да го активирам со моето Apple ID бидејќи не го знам стартиот ID?

Член од
17 февруари 2013
Мислења
17
Поени од реакции
3
Zdravo, sakam da prasam dali moze da se zameni zadniot del na iphone 5, dali mozat da go smenat vo mobilarite, i ako moze kolku cini od prilika zadniot del i kolku zimat za rabotna raka, fala odnapred.

Член од
13 мај 2013
Мислења
201
Поени од реакции
32
здраво ,како може да си го вратам софтверот ios 6.1.2 за iPhone 4 моментално имам 7.0.4 и е срање

Член од
22 јануари 2012
Мислења
660
Поени од реакции
421
Здраво, Сакам да прашам за Iphone 4, си работеше се нормално телефонот ми пишаа на ФБ го отклучив провериш што има го заклучив, потоа после 5 мин кога претиснав на копчето телефонот ништо не функционираше. Си помислив дека е до батеријата кога си дојдеов дома го ставив на полначот но сепак ништо, пробам да звонам од друг број на мојот и имаше сигнал т.е звонеше но немаше никаков сигнал на мојот ајфон, исто како да е исклучен телфонот без батерија. Ве молам итно за помош ако може некој да ми каже како може да се среди тој проблем и колку кошта. Фала однапред.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Здраво, Сакам да прашам за Iphone 4, си работеше се нормално телефонот ми пишаа на ФБ го отклучив провериш што има го заклучив, потоа после 5 мин кога претиснав на копчето телефонот ништо не функционираше. Си помислив дека е до батеријата кога си дојдеов дома го ставив на полначот но сепак ништо, пробам да звонам од друг број на мојот и имаше сигнал т.е звонеше но немаше никаков сигнал на мојот ајфон, исто како да е исклучен телфонот без батерија. Ве молам итно за помош ако може некој да ми каже како може да се среди тој проблем и колку кошта. Фала однапред.
Држи го пауер и хоум копчето истовремено додека не се ресетира телефонот
па пиши репорт

Z

ziko bt

Гостин
Ми дадоа Iphone 4 и сеа проблемот е шо ко ке го наполнам го работам малце и на 90% од батеријата скроз ми исклучва и ми покажва дека батеријата е празна.Треба батерија да се смени или евентуално во прашање е софтверски проблем?
Претопоставувам е батеријата,па ако е то проблем да не знај некој по сервисите низ Скопје колку се движи цена за нова батерија?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
здраво ,како може да си го вратам софтверот ios 6.1.2 за iPhone 4 моментално имам 7.0.4 и е срање
Можеш да го вратиш ако имаш зачувано shsh blob ако пред тоа ти бил џаилбрејкуван на Cydia го зачувава shsh симни тајни умбрела и ке ти каже дали го имаш shsh за твојот телефон и со тоа можеш да го вратиш

Kajgana Shop

На врв Bottom