Samurai Jack
Penspinner
Па имаш линк види. Ај ти кажи колку е ако толку се разбираш да видиме![]()
Толку е да, ама тој е продажен, а куповниот е 43 и нешто.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Банката купува долари од тебе и ти дава денари, затоа треба да го гледаш куповниот курс![]()
Кој те лажеше за овие 25? По мое можеш да без проблем да извадиш 13 000 ден. Ако веќе ти зеле 5 долари за картичката, и 1 за префрлање на парите од фајвер, то е то...плус сметај провизии за префрлање од долари во денари+провизија од банкава наша нешто....сметам дека најмалце 290 долари ти се слободни, што според гугл во моментов се 13 000 ден.Можда можеш да извлечеш уште некој долар плус ама не сум сигурен, т.е. никој не може точно да ти каже, така да одам на посигурно..290$ ти се достапни, со здравје да си ги трошиш
--- надополнето: 10 декември 2013 во 20:18 ---
46.5 курс утре сабајлеВо која банка ова?
ајде пак јас ама пак зборувам за payoneer. Картичката си плакаш активација (на истата) при првата уплата на пари ке си се логираш на payoneer и ке видиш колку имаш расположливи сретства. Иначе они имаат $25 за кативирање на картичка во МКД, има и поефтино ама ти си гледаш за мкд. Е сеа може имаш друга картичка па ти земале само 5усд. Друго ке си ги видиш провизиите што ти ги зема банката која ти ја издала картичката (у мојот случај payoneer) и од расположливите сретства вадиш провизија за payoneer би било 302-2,15=299.85 идеш на страната на тутунска и имаш менувачница имам 299усд и ке ти покаже колку можеш да извадиш на банкомат. Е сеа тутунска секогаш има најлош курс и избегнувај ја ако вадиш големи суми (300усд не спаѓа во нив), а за помали исплати прво види дали нешто заработуваш со курсната разлика зашто нивните банкомати се единствени што заокружуваат на 100 денари сите останати се на 500.И ја не знам од кај тоа 25$ испадна ама го прочитав тука на форумот ако не се лажам. Иначе сеа проверив во Fees и гледам дека такво нешто не постои, направив неколку пресметки со курсната листа на НЛБ и кога точно 13.000 испаѓаат, доларот е некаде 43 и нешто денари. Иначе фала, поеќе да заработиш.![]()
Ај да пробам да ти објаснам зашто ретко кој сервис ни дозволува да ги пуштиме парите директно на сметка во тутунска. А на оние кој сум забележал дека го имаат го пишува како wiretransfer и ке те чини 30усд. Плус картичкава ви ја прифакаат во секоја продавница маркет бензинска кафич па и немате потреба да ги вадите парите.Само една работа не ми е јасна ... зошто да вадиш од картичка на банкомат на тутунска наместо да си ги пуштиш парите директно на сметка во тутунска? Помала загуба ќе има така сигурно.
Ај да пробам да ти објаснам зашто ретко кој сервис ни дозволува да ги пуштиме парите директно на сметка во тутунска. А на оние кој сум забележал дека го имаат го пишува како wiretransfer и ке те чини 30усд. Плус картичкава ви ја прифакаат во секоја продавница маркет бензинска кафич па и немате потреба да ги вадите парите.
Wire transfer во секој поглед се исплати на трансакции изнад 1.000 долари а секако колку е поголем износот процентот ќе паѓа, нема загуба на коверзија на валути (менуваш во менувачница не во банка) и сл.
Трансфер на пари од Payoneer на сметка е за нијанса поисплатлив за помали износи (2.4% провизија од трансакција) од вадење со картичка (освен при купување на роба во продавници) зошто замената на валутите би се правела во менувачница.
payoneer користам од јануари 2009 и до сега никогаш не сум имал провизија од 2,4% како што напиша. Фиксна fees имаат 2,15$ и тоа е се, збориме ако вадиш пари од банкомат, ако плаќаш на терминал тогаш само се молиш да не ти наплакаат преку тутунска. А и она што го пиша Топче има до некаде улога, неможат да ти ја пратат колку сретства имаш и колку заработуваш. Освен ако не испратат судско барање за увид во твојата сметка.Wire transfer во секој поглед се исплати на трансакции изнад 1.000 долари а секако колку е поголем износот процентот ќе паѓа, нема загуба на коверзија на валути (менуваш во менувачница не во банка) и сл.
Трансфер на пари од Payoneer на сметка е за нијанса поисплатлив за помали износи (2.4% провизија од трансакција) од вадење со картичка (освен при купување на роба во продавници) зошто замената на валутите би се правела во менувачница.
payoneer користам од јануари 2009 и до сега никогаш не сум имал провизија од 2,4% како што напиша. Фиксна fees имаат 2,15$ и тоа е се, збориме ако вадиш пари од банкомат, ако плаќаш на терминал тогаш само се молиш да не ти наплакаат преку тутунска. А и она што го пиша Топче има до некаде улога, неможат да ти ја пратат колку сретства имаш и колку заработуваш. Освен ако не испратат судско барање за увид во твојата сметка.
моја грешка го испуштив тој дел, можеби никогаш не сум префрлал на наша сметка секогаш си ја користам за плаќање или си вадам од банкоматПрочитај го полетокот на реченицата внимателно ... трансфер од Payoneer на сметка ... тогаш има 2.4%. Никаде не спомнав за вадење од банкомат дека е поголема или различна од 2,15 за успешна трансакција.