Најубавиот гол во 2013 - ФИФА Ференц Пушкаш награда

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е вашиот фаворит ?

• Вкупно гласачи
    86
Наградава се доделува за најубавиот гол од Сезона 2012/13, не за календарска 2013.

Мислам оти е за календарската година, не за џабе се доделува во демекври, така ќе се доделуваше во Јуни. :P

Кое црно европско првенство, па сега? :facepalm:

Јас искрено не знам што бара голот на Ибрахимивич овде?!
Ибрахимович го постигна овој гол неколку дена после прогласувањето на 10те кандидати за Пушкаш наградата за 2012та, значи од прилика некаде пред една година.
И тогаш започнаа шегите на негова сметка, демек бил голем баксуз, оти после објавувањето на кандидатите, он го постигна најубавиот гол за 2012та.
И сега, како демек не влезе лани, ама ај ќе го ставиме за оваа година, без разлика што голот е постигнат 2012та, а прогласуваме за 2013та.

Мексес постигна сличен ваков гол во 2012та исто така, само што при голот на Мексес, голманот си беше на својата позиција, а не како Харт на центарот.
Добро, океј, Ибрахимович добива 99%, јасно е тоа.

Тоа е она што го прави голот уште подобар.

Ибра не би пробал да шутира ако Харт не го напуштеше голот. Затоа реков дека голот одлична комбинација на свесност, прецизност, магија и будалаштина за да пробаш да дадеш гол од таму со ножички.
Ибра не го направи тоа на среќа, напротив точно знаеше што прави :)

Видеото од првиот пост е избришано.

Еве ги головите повторно. Прикачени на официјалниот канал на ФИФА

- Петер Анкерсен (Есбјерг-Архус)
- Лиса де Вана (Скај Блу-Бостон)
- Антонио Ди Натале (Удинезе-Киево)
- Златан Ибрахимовиќ (Шведска-Англија)
- Панајотис Коне (Наполи-Болоња)
- Даниел Лудења (Пачука-Тигрес)
- Немања Матиќ (Бенфика-Порто)
- Луиза Несиб (Лион-Ст. Етјен)
- Нејмар (Бразил-Јапонија)
- Хуан Мануел Оливеира (Наутико-Спорт Рецифе)

Нејмар :eek:

Нема да ме чуди и да му ја доделат нему наградава.
Очигледно е дека го форсираат.

Според мене Анкерсен и Коне заслужија да се најдат покрај Ибра

Каде бе голот на Нејмар финалист :facepalm:
Сите голови од номинираниве се подобри од неговиот. Се освен победа на Ибра би било феил.

Голот на Матич е повеќе зошто е против Порто (дерби натпревар) туку што е добар. Ама реално според финалистиве треба да биде Ибра, Нејмар па Матич

Форсирање до даска! :tapp:

Абе нели Европското беше 2012, кој курац Ибрахимович против Енглеска ќе биде во изборот ? :cautious:
--- надополнето: 9 декември 2013 во 20:10 ---
BTW Чим овој гол не ja доби лани наградата, според мене намештаљка е ова сра*ево ...

Сладолед, играа Англија и Шведска пријателска не за на ЕП. :D

Добро де, се збунив, дека и на европското играа меѓусебе во група ... Ама како и да е, ова е во 2012 постигнат голот а не 2013 ...

Добро де, се збунив, дека и на европското играа меѓусебе во група ... Ама како и да е, ова е во 2012 постигнат голот а не 2013 ...

Си претерал со сладоледот изгледа.
Во 2013 играа :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom