Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
После 3 години чепкам андроид работите се сменети доста.

Screenshot_2013_12_06_14_03_08.jpg

Но некој ќе останат исти засекогаш највероватно.
--- надополнето: 6 декември 2013 во 14:22 ---
Побарај тука (XDA Dev.), ако збориме за истиот Asus memopad 7 - ME172V, имаш ромови, рут и општо за него. :)
--- надополнето: 6 декември 2013 во 12:39 ---

За Македонија веќе е достапен 4.3 апдејтот за S4 (види тука - пиши во search device - I9505), поврзи го на компјутер преку USB и апдејтирај го преку KIES програмчето. Така ти е најсигурно. :)

http://www.asus.com/Tablets_Mobile/ASUS_MeMO_Pad_HD_7/

Овај е моделот, мсилам не е истиот.

http://www.asus.com/Tablets_Mobile/ASUS_MeMO_Pad_HD_7/

Овај е моделот, мсилам не е истиот.
Да, точно, не е истиот, види тука.

Не знам што да ти кажам околу Asus memopad, најверојатно имаш некои багови во софтверот. Гледаш и на XDA форумот е многу слаба поддршката за нив, за Transformer серијата пак, има се. Евентуално да прашаш на GSM Macedonia форумот, може некој ќе ти помогне. :)

Побарај тука (XDA Dev.), ако збориме за истиот Asus memopad 7 - ME172V, имаш ромови, рут и општо за него. :)
--- надополнето: 6 декември 2013 во 12:39 ---

За Македонија веќе е достапен 4.3 апдејтот за S4 (види тука - пиши во search device - I9505), поврзи го на компјутер преку USB и апдејтирај го преку KIES програмчето. Така ти е најсигурно. :)

Ѕирнав малку и гледам дека ми дава верзија која е од 2013-09-15 (Macedonia MBM), ова не е оној нов билд со подобрувања кој го барам. Другиот Macedonia VIM е од 2013-12-03, но јас сум на T-mobile претпоставувам ова е за Vip?

Друго ми беше оригиналното прашање, мислев кога и дали ќе може официјално да го добијам преку Over-The-Air од T-mobile како update без притоа да треба да правам срања од third party sites што може да ја поништат гаранцијата или да заебам нешто при update и да направам поголем хаос. И друго дали T-mobile има пракса на пуштање updates за своите телефони па макар и неколку месеци со закаснување или сме приморани да идеме custom?

И на крај уште едно глупо прашање, дали воопшто ми треба 4.3 или може директно на 4.4 кога ќе биде достапен понатаму?

Те цитирав тебе но може кој било да одговори што знае нешто поконкретно.

Help a brothernoob. :LOL:

Нека пише некој ако ја има, прво ако воопшто постои апликација (за не рутиран телефон) за „screeshot“ инаку користам HTC DESIRE X.
Фала, поздрав.

Ѕирнав малку и гледам дека ми дава верзија која е од 2013-09-15 (Macedonia MBM), ова не е оној нов билд со подобрувања кој го барам. Другиот Macedonia VIM е од 2013-12-03, но јас сум на T-mobile претпоставувам ова е за Vip?

Друго ми беше оригиналното прашање, мислев кога и дали ќе може официјално да го добијам преку Over-The-Air од T-mobile како update без притоа да треба да правам срања од third party sites што може да ја поништат гаранцијата или да заебам нешто при update и да направам поголем хаос. И друго дали T-mobile има пракса на пуштање updates за своите телефони па макар и неколку месеци со закаснување или сме приморани да идеме custom?

И на крај уште едно глупо прашање, дали воопшто ми треба 4.3 или може директно на 4.4 кога ќе биде достапен понатаму?

Те цитирав тебе но може кој било да одговори што знае нешто поконкретно.

Help a brothernoob. :LOL:

Јас убаво ти одговорив, програмот KIES за на PC е од Samsung и преку него не се инсталираат custom ромови, туку официјални. Сакав да ти кажам дека понекогаш знае да зеза преку ОТА т.е. да ти покажува дека нема нов апдејт за телефонот. Затоа ти реков да пробаш преку KIES со поврзување на телефонот преку USB кабел. На sammobile нема custom ромови, туку само официјални.
Тоа дали може да го прескокнеш 4.3 и директно да апдејтираш на 4.4 ќе ти покаже самиот телефон т.е. или ќе ти го даде директно 4.4 или пак прво 4.3 па 4.4. Тоа во моментов не може никој да го знае се додека не излезе 4.4 за S4. :)

Зшчо нема нов апдејт на софтверов? Користам Samsung Galaxy Chat, врска си неам која верзија на Андроид е, ама гледам другиве телефони со Андроид на другарчиња нарпавија апдејт, мојов ушче нишчо немит. :/

Зшчо нема нов апдејт на софтверов? Користам Samsung Galaxy Chat, врска си неам која верзија на Андроид е, ама гледам другиве телефони со Андроид на другарчиња нарпавија апдејт, мојов ушче нишчо немит. :/
Нема ни да има за тој модел ... фрчат апдејти ама за јаките модели

Здраво, ако може за совет .. имам ZTE blade III и инсталирав Firefox browser... соодветен е ? или има некој по складен browser за овој телефон ?!
--- надополнето: 9 декември 2013 во 15:58 ---
Здраво, ако може за совет .. имам ZTE blade III и инсталирав Firefox browser... соодветен е ? или има некој по складен browser за овој телефон ?!

Најдобро е мини опера

За мене најдобар е хром

За мене најдобар е хром

Што знам за Хром, кога ќе отвориш десетина прозорци, знае да зеза. Јас го користам вградениот браусер зошто на него работат Smart screen функциите од телефонот, како и S Pen, што кај хромот не може.

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
Ај сеа вака, јас сум андроид јузер веќе... хмм.. .2 дена :D HTC Sensation Z710e читав дека може да се стави 4.4 иначе моментално има 4.0.3. Е сеа ја ко нуб со овие работи и моментално Windows user (линуксот не сум го средил) сакам да си стам 4.4. And I need "how to, step by step" некој линк, туторијал, нешто?

Момци совет еден, нејќе телефонов да се пушти, андоид текстот врти цело време и не го крева.
Андоид 2.1, едвај го најдов сликичево, овака стои цело време. Sony Ericsson Xperia X10
8f8c43371730e53bd5ec3e5d969113ff.png

Момци совет еден, нејќе телефонов да се пушти, андоид текстот врти цело време и не го крева.
Андоид 2.1, едвај го најдов сликичево, овака стои цело време. Sony Ericsson Xperia X10
8f8c43371730e53bd5ec3e5d969113ff.png

Пробај преку SEUS http://www.sonymobile.com/global-en/tools/update-service/
приклучи преку усб и направи му апдејт,
П.С. После апдејтот се што имаш ќе биде избришано/изгубено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom