Прашања за Исламот III

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
Што пишав бе друже,сте се фатиле за небитна работа.
Само сакам да кажам дека дипломата не е мерило за вреднување на човекот.
Имаш,поготово денеска многу дипломирани токмаци,а многу генијалци без диплома.
Факт е дека дипломата е круна на оформен човек,печат дека е некој и нешто...но има и случаеви каде што и диплома не може да помогне.
како вели марчело: "Не помажу ни парфеми када је човек смрад"
Како и да е,не ми е целта да го понижам образованието,и јас се школувам,ама глупо е луѓето да ги делиш на: има диплома и нема диплома.

Нашите баби и дедовци немале дипломи ама биле 100 пати подобри луѓе од нас.
--- надополнето: 7 декември 2013 во 23:48 ---

Кога ќе научиш правопис и граматика,онда правац Бит Пазар да те научат и математика па после дојди овде да продолжиме со муабетов :)
--- надополнето: 7 декември 2013 во 23:57 ---
HAVE TO SEE THIS:
Vo denesno vreme fakt e deka lesno se zema diploma, ama sto kazuva toa za lugeto sto ne mozat ni toa da go napravat, deka imaat oset? ma odje***. Ako ne si Albanec te molam ne zboruvaj vo ime na mojot narod, mi ja prlavas slavnata istorija so arabski gomnarski necivilizirani tradicii.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
--- надополнето: 7 декември 2013 во 23:57 ---
HAVE TO SEE THIS:
хатаб, црнечкото и рапот не можеш да ги извадиш од црнец. типов рапува само со цел да биде допадлив. па нели исламот е вистина и дека нема потреба од пропаганда? веруј дека слатко сум се изнасмеал вака по сабајле :pos: те молам и друг пат постирај вака забавни видеа, не за друго денот со смеење да ми почне
П.С. дури и птиците го пеат неговото име:tapp: навистина? а што е со овие што не пеат? сатанисти се?

едитирано од мод.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
хатаб, црнечкото и рапот не можеш да ги извадиш од црнец. типов рапува само со цел да биде допадлив. па нели исламот е вистина и дека нема потреба од пропаганда? веруј дека слатко сум се изнасмеал вака по сабајле :pos: те молам и друг пат постирај вака забавни видеа, не за друго денот со смеење да ми почне
П.С. дури и птиците го пеат неговото име:tapp: навистина? а што е со овие што не пеат? сатанисти се?
Кога немаш што друго да кажеш,најлесно е да исмеваш нешто.
Битно е да си го гледал човекот. :)
Поздрав.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Кога немаш што друго да кажеш,најлесно е да исмеваш нешто.
Битно е да си го гледал човекот. :)
Поздрав.
како што веќе ти имам кажано, ме интересираат многу работи, меѓу кои и исламот. е сега, работата е во тоа што јас ќе прашам, информирам и ќе размислувам со своја глава дали ми е тоа прифатливо или не.
и да се надоврзам на тој клип, ДА, го гледав и богами е битно дека го гледав затоа што ме орасположи. 6 мин збори ама ништо не кажа. богами уметност е тоа да се зборува а да не се кажува ништо. ............. уствари понекогаш кажува и глупости, така да тоа ме смее. веќе го спомнав најсмешниот дел “птиците го пеат неговото име“ ...... ма дај молим те (не мислам на тебе) кого пробуваш да е**еш во здрав мозок:confused: (читај НЕ Е ПРИФАТЛИВО)

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
како што веќе ти имам кажано, ме интересираат многу работи, меѓу кои и исламот. е сега, работата е во тоа што јас ќе прашам, информирам и ќе размислувам со своја глава дали ми е тоа прифатливо или не.
и да се надоврзам на тој клип, ДА, го гледав и богами е битно дека го гледав затоа што ме орасположи. 6 мин збори ама ништо не кажа. богами уметност е тоа да се зборува а да не се кажува ништо. ............. уствари понекогаш кажува и глупости, така да тоа ме смее. веќе го спомнав најсмешниот дел “птиците го пеат неговото име“ ...... ма дај молим те (не мислам на тебе) кого пробуваш да е**еш во здрав мозок:confused: (читај НЕ Е ПРИФАТЛИВО)
Шта речи? Коју послуку порати? :D
Не те интересира тебе бе друже,кога нешто те интересира пристапот е поинаков.
Ти со напаѓање на било која религија само сакаш да се утешиш и да си се оправдаш.
Ништо повеќе.
--- надополнето: 8 декември 2013 во 22:53 ---
Vo denesno vreme fakt e deka lesno se zema diploma, ama sto kazuva toa za lugeto sto ne mozat ni toa da go napravat, deka imaat oset? ma odje***. Ako ne si Albanec te molam ne zboruvaj vo ime na mojot narod, mi ja prlavas slavnata istorija so arabski gomnarski necivilizirani tradicii.
Оф леле,сега гледам дека имам работа со потомците на Ѓорѓи Кастратович(Скендер Бег) и Нонен Тереза,со славната историја во која најзначајна историска личност е Бил Клинтон.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Шта речи? Коју послуку порати? :D
Не те интересира тебе бе друже,кога нешто те интересира пристапот е поинаков.
Ти со напаѓање на било која религија само сакаш да се утешиш и да си се оправдаш.
Ништо повеќе.
да те вработам како мој портпарол? ај што зборуваш во мое име, него и комплетно погрешно. приметуваш ли дека подолго време не поставувам прашања на темава? а знаеш ли зошто? затоа што никогаш нема да добијам конкретен одговор, без разлика дали се согласувам или не. секогаш е или со цитати, или со споредби од проповедувачите, ко да се криете позади куранот и неможете да одговорите со своја глава. моите напади, а и нападите од другите се производ на разумот, логичкото и дедуктивното размислување. и тука завршува дискусијата за жал. и мене ме нападнаа на друга (мојата) тема, ама таму дискусијата продолжува, со желба да се отворат нови хоризонти.
и да поставам сега ново прашање, нормално “голицаво“, пак ќе заврши ко прошли пат на “мојата“ тема. но ваљда ќе се појави некој друг, нов кој ќе биде подобар соговорник на темава и ќе има добра дискусија

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
... веќе го спомнав најсмешниот дел “птиците го пеат неговото име“ ...... ма дај молим те ...
.
Тоа дека и птиците (но не само тие) го Слават (пеејќи) Неговото Свето Име (кое на земјата само на вистинските Чеда БОЖЈИ е потполно познато) и јас ќе ти посведочам. Исто како што ќе ти посведочам дека тоа што пее чоекот не е се’ вистина, посебно во од ѓаволот инфицираниот дел (на кураишкото учење) каде што го негира и девалвира Првороденото и Уникатно Чедо БОЖЈЕ!

Тие шејтански негирања, девалвирања и учења се тие што ја брукаат и прлаат најубавата и единствената вистинска вера воопшто!

БОГ нека им го прости ними - и на сите кои се слепи и глуви за Евангелието на Првородената Мудрост БОЖЈА - духовното слепило и глувило!

Амин

За МИЛОСТА БОЖЈА, за ХРИСТА
јас сакам само да знам
За Неговата безкрајна ЉУБОВ
За Неговиот Совршен Ислам!

.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.
Вашите души се потполно спротивни од Исусовата, а ви наликуваат на онаа од Col. Miles Quaritch во филмот Аватар!

Се играте мајтап со нешто што - поради сопственото ограничување и перцепција - не познавате, а ако за 180° не се обрнете, никогаш нема ни да го дознаете!

Во светот има безброј различни јазици, и ниеден од нив не е без значење!

едитирано од мод.
.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
A ti spiro mil kako se preobrazi.... slusajki gi pticite? Aj obrazlozi (nemoj so cvrchenje samo)

.
Преобразувањето е процес, но пред се’ е незаслужен дар на Небесниот Отец (Творец) и Цар, како всушност и се’ друго!

Стави Го Единстевниот Вистински и Совршено *Светол БОГ, Неговата *Света Првородена Мудрост и Неговиот *Светол Дух, на првото место од животот, верувај Му со дечјо срце и ТОЈ ќе ти образложи нешто што сите ангелски и човечки образложувања, книги, филмови, птици, растенија, животни, инсекти, камења, ѕвезди, планети ... не се во состојба да ти образложат!

Незаборави го тоа и не мисли дека ТОЈ не е во состојба преку ними да те преобрази!

п.с. Ти предлагам филмот Аватар уште еднаш (подлабоко) да го погледнеш и ти советувам да се чуваш од арогантниот, неверениот и бесчуствителниот дух, кој што владееше со Col. Miles Quaritch (и нему сличните фигури во филмот)
кои воопшто не се грижеја за животот, туку слично како мотото на твојот подпис, тие сакаа да го исечат.

едитирано од мод.

.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Drag Spiro
Fala na poezijata (not interested)
...
.

Во ред!

За да не ти сметам повеќе и да не си реплицираме непотребно еден на друг, од вечерва те ставам на мојата игноре листа, а ти препорачувам и ти истото да го сториш.

Се’ најубаво ти посакувам тебе, на твоите најмили, најближни, но и на подалечни.

Чао! ......

едитирано од мод.

.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
.

Во ред!

За да не ти сметам повеќе и да не си реплицираме непотребно еден на друг, од вечерва те ставам на мојата игноре листа, а ти препорачувам и ти истото да го сториш.

Се’ најубаво ти посакувам тебе, на твоите најмили, најближни, но и на подалечни.

Чао! ......

.
Drag Spiro!
Hristijanstvoto veli : Ako nekoj te udri po leviot obraz svrti mu go desniot a ne da go stavas na ignore lista. Spiro spiro...jas li da te ucam!

PS: Izvinete za off topik.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Хемиско чистење на темава од 13:30 до 14:00 (средно европско време :D)

едит: 35 мислења избришани.

Полека со тие гулабите и авионите.....

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Сите знаеме дека Христијанството е повеќе од 500 години постаро од Исламот.
Е сега имам едно прашање, бидејќи неколку лица веќе докторирале на оваа тема на форумов знам дека ќе довијам одговор каков што и очекувам.
Зошто неколку карактеристики кои се напишани во Библијата ги има и во Коранот? За пример ќе го земам ангелот ( не е истиот во 2-те религии) кои и се појавува на дева Марија во реалноста или во сонот и оној кои му се појавува на Мухамед во реалноста или во сонот. (Лицата кои се просветени лица на 2-те религии трвдат дека ангелите им се појавиле навистина,а не додека спиеле т.е. сонувале ангели) Има уште примери кои нема сега да ги наведам.

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
Сите знаеме дека Христијанството е повеќе од 500 години постаро од Исламот.
Е сега имам едно прашање, бидејќи неколку лица веќе докторирале на оваа тема на форумов знам дека ќе довијам одговор каков што и очекувам.
Зошто неколку карактеристики кои се напишани во Библијата ги има и во Коранот? За пример ќе го земам ангелот ( не е истиот во 2-те религии) кои и се појавува на дева Марија во реалноста или во сонот и оној кои му се појавува на Мухамед во реалноста или во сонот. (Лицата кои се просветени лица на 2-те религии трвдат дека ангелите им се појавиле навистина,а не додека спиеле т.е. сонувале ангели) Има уште примери кои нема сега да ги наведам.
Kuranot nema "nekoi" karakteristiki na Biblijata, tuku ja ima celata skoro 80% Biblijata vo nego.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Kuranot nema "nekoi" karakteristiki na Biblijata, tuku ja ima celata skoro 80% Biblijata vo nego.
Друже правилото е муслимани да одговараат на прашањата па ете би те замолил да се воздржиш од одговори, вечерва ќе одговорам на тоа прашање.

Kajgana Shop

На врв Bottom