Делумно се сложувам со тебе,но мешаш некои работи.Пак ќе повторам ЈАС СУМ ПРВО ФАНАТИК ПА СУМ ВЕРНИК.Јас го кажувам тоа како човек кој сака опшеството да биде нормално и здраво а егзекуцијата е последната и за жал најзажлната мерка да се одржи опшеството какво таквоо,иако цврсто од аспект на Етиката се залагам дека секој живот треба да биде поштеден и спасен (jaс лично го имам направено тоа) но во ваквии случаеви животот е казна а не награда како што би требало да биде во философијата.Јас немам ништо против никого,зборам како човек и од аспект на демократијата,дома што сака и со кого сака нека прави било кој,значи дома а не јавно,без легализација формална и законска на хомосексуални бракови и посвојување на деца од истите такви парови,без овие работи нека биде кој сака хомосексуалец дома колку сака и со кого сака нека се ''дружи'' ама дома кај него а не јавно.Не поддржувам хомосексуалност затоа што денеска хомосексуалност утре Педофилијата нормална работа,па задутре Содомонијата,па после неа Некрофилијата и на што ќе личи опшеството !? колку за информација во Холандија веќе има партија што се залага за легализација на овие работи што ги набројав ако не се лажам се вика Партија на љубовта но не сум сигурен,и од овој аспект реков дека сум прво ФАНАТИК а после ВЕРНИК.Јас не се плашам да одговарам за моите престапки и гревови ни пред овој земски ни пред оној горе суд затоа што нема да се покајам,ако сум крив нека идам во најдолниот и најцрниот пекол,тоа е фанатизам и горд сум на истото.Точно дека многу пропатиле во името на религијата ама тоа го наредил некој човек а не Господ,дај ми стих од Библијата каде пишува УБИЈТЕ ГИ,ОНИ СЕ ПЕДЕРИ,вакви - такви НЕ ЗАСЛУЖУВААТ ДА ЖИВЕАТ.Има таков стих ? нема.. што значи религијата и Бог се алиби само земени од човекот за задскривање на неговите желби за супериорност и освојувања па и геноцидирање,за разлика од Куранот каде искрено се повикува на егзекуција,тоа го пишува во стихот Сурат ат Тавбах ,,Убијте ги! Алах ќе ги очисти вашите раце и ќе ги залечи градите на ранетите''.Затоа може да кажеш дека ИСЛАМОТ а не ХРИСТИЈАНСТВОТО повикува на ваша егзекуција.Нема Бог направено грешка,човекот сам се покварил и станал таков,и убиец и педер и крадец и се по ред... ќе речеш ЗОШТО ? па затоа што ЧОВЕКОТ Е РОДЕН КАКО СЛОБОДНО СУШТЕСТВО И ДАДЕНА МУ Е СЛОБОДА И ПРАВО ДА БИРА ШТО ЌЕ БИДЕ И ШТО ЌЕ ПРАВИ,АКО ПРАВИ ДОБРО ЌЕ БИДЕ НАГРАДЕН ВО ОВОЈ ИЛИ ВО ОНОЈ ЖИВОТ,АКО ПРАВИ ЛОШО ЌЕ БИДЕ КАЗНЕТ И ОСУДЕН ТУКА ИЛИ ТАМУ,ако Бог направил грешка тогаш отвори и види што вели Библијата за хомосексуалноста,да не ги цитирам целите стихови ќе изгледа како докторат да пишувам и онака е голем постов,ќе ти кажам дека гледа со презир и осуда,односно гадење (ова е Христијанска Етика).