LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 октомври 2013
Мислења
323
Поени од реакции
248
Ајде ќе се врати служењето војска задолжително, многу работи ќе си се вратат на свое место.
Хахаха ме изнмеа твојов пост. Велиш со војската све ќе се среди? Ако со војската мислиш да го изкорениш гејството тогаш зошто толку многу геј порничи се снимени во воени опкружувања каде што врие од војници :D

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ако си христијанин како што велиш, тогаш веруваш дека единствениот Господ Бог е создадител на се. Како може Тој-Таткото, Безгрешниот, Милосливиот да направи грешка?
Ако е милослив и ако ти си роден во духот на христијнството не би требало да се повикуваш на екзекуции.
Ај мајката еднаш вака еднаш така, како на кого му одговара.
Во името на религијата многу пропатиле, а тоа дали ХРИСТОС САКАЛ ТАКА или Англиската кралица е не битно. Битно е дека ти како човек си потфрлил, со самата мисла за егзекуција на некои кои ни ти се мешаат во твојот приватен живот ни пак ти префрлуваат некои нивни норми. Единственото нешто што бараат е еднаквост.
Еве ти повикуваш на егзекуција во име на религијата во име на "ПРИРОДНОТО". Ако БОГ ме создал и мене и тебе и сите химосексуалци, хетеро итн, нели сме сите природни?
За да се едуцираш повејќе прочитај за Fallacious Arguments.

Месото што го јадеме го приготвуваме, кнзумираме конзервирана храна, се лекуваме со лекови кои се произведуваат по вештачки пат, сигурно не спиеш на дрво, трансфузијата е неприродна, трансплантацијата е неприродна...

Природно/Неприродно не е никаде прифатен како аргумент со некаква тежина.
Ако природното подразбира се она што постои, тогаш и хомосексуалците се природни.
Делумно се сложувам со тебе,но мешаш некои работи.Пак ќе повторам ЈАС СУМ ПРВО ФАНАТИК ПА СУМ ВЕРНИК.Јас го кажувам тоа како човек кој сака опшеството да биде нормално и здраво а егзекуцијата е последната и за жал најзажлната мерка да се одржи опшеството какво таквоо,иако цврсто од аспект на Етиката се залагам дека секој живот треба да биде поштеден и спасен (jaс лично го имам направено тоа) но во ваквии случаеви животот е казна а не награда како што би требало да биде во философијата.Јас немам ништо против никого,зборам како човек и од аспект на демократијата,дома што сака и со кого сака нека прави било кој,значи дома а не јавно,без легализација формална и законска на хомосексуални бракови и посвојување на деца од истите такви парови,без овие работи нека биде кој сака хомосексуалец дома колку сака и со кого сака нека се ''дружи'' ама дома кај него а не јавно.Не поддржувам хомосексуалност затоа што денеска хомосексуалност утре Педофилијата нормална работа,па задутре Содомонијата,па после неа Некрофилијата и на што ќе личи опшеството !? колку за информација во Холандија веќе има партија што се залага за легализација на овие работи што ги набројав ако не се лажам се вика Партија на љубовта но не сум сигурен,и од овој аспект реков дека сум прво ФАНАТИК а после ВЕРНИК.Јас не се плашам да одговарам за моите престапки и гревови ни пред овој земски ни пред оној горе суд затоа што нема да се покајам,ако сум крив нека идам во најдолниот и најцрниот пекол,тоа е фанатизам и горд сум на истото.Точно дека многу пропатиле во името на религијата ама тоа го наредил некој човек а не Господ,дај ми стих од Библијата каде пишува УБИЈТЕ ГИ,ОНИ СЕ ПЕДЕРИ,вакви - такви НЕ ЗАСЛУЖУВААТ ДА ЖИВЕАТ.Има таков стих ? нема.. што значи религијата и Бог се алиби само земени од човекот за задскривање на неговите желби за супериорност и освојувања па и геноцидирање,за разлика од Куранот каде искрено се повикува на егзекуција,тоа го пишува во стихот Сурат ат Тавбах ,,Убијте ги! Алах ќе ги очисти вашите раце и ќе ги залечи градите на ранетите''.Затоа може да кажеш дека ИСЛАМОТ а не ХРИСТИЈАНСТВОТО повикува на ваша егзекуција.Нема Бог направено грешка,човекот сам се покварил и станал таков,и убиец и педер и крадец и се по ред... ќе речеш ЗОШТО ? па затоа што ЧОВЕКОТ Е РОДЕН КАКО СЛОБОДНО СУШТЕСТВО И ДАДЕНА МУ Е СЛОБОДА И ПРАВО ДА БИРА ШТО ЌЕ БИДЕ И ШТО ЌЕ ПРАВИ,АКО ПРАВИ ДОБРО ЌЕ БИДЕ НАГРАДЕН ВО ОВОЈ ИЛИ ВО ОНОЈ ЖИВОТ,АКО ПРАВИ ЛОШО ЌЕ БИДЕ КАЗНЕТ И ОСУДЕН ТУКА ИЛИ ТАМУ,ако Бог направил грешка тогаш отвори и види што вели Библијата за хомосексуалноста,да не ги цитирам целите стихови ќе изгледа како докторат да пишувам и онака е голем постов,ќе ти кажам дека гледа со презир и осуда,односно гадење (ова е Христијанска Етика).

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Хахаха ме изнмеа твојов пост. Велиш со војската све ќе се среди? Ако со војската мислиш да го изкорениш гејството тогаш зошто толку многу геј порничи се снимени во воени опкружувања каде што врие од војници :D
Поентата е што гејојте во војска тешко се прилагодуваат и најчесто се самоубиваат

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Фанатиците не ги бие репутација на стабилни психолошки битија. Just sayin'.
Во светот во кој живееме нема профил на луѓе што не ги бие лоша репутација па и Доктори на науки да бидат ќе им замерат дека се ненормални ако кажат некоја теорија која не е по кејф на ненормалното мнозинство.Фанатизмот се дефинира како саможртвување или жртвување на другите за одредена цел/идеологија/идеа... не би рекол дека се психички не стабилни,за разлика од хомоексуалноста,фанатизмот не се смета како тешко ментално нарушување,туку ''лудачки зголемена храброст'' да се даде сопствениот живот и животот на другите за нешто.Храброста не е ментално заболување.

Член од
17 ноември 2013
Мислења
271
Поени од реакции
686
Поентата е што гејојте во војска тешко се прилагодуваат и најчесто се самоубиваат
1.ме интересира(а можеби и накој друг овде) како би реагирал,што би направил,како ќе се чувствуваш,ако во твоја близина(друштво и сл)има лгбт луѓе.....и ако некој од нив покажува нежност....кон некој нему сличен....или па еве во крајна ситуација се држат за рака..
2.како би реагирал,ако ете некој твој близок(роднина,другар,пријател и сл)е геј..а ти не си знаел,и одеднаш дознаваш.....

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Фанатизмот се дефинира како саможртвување или жртвување на другите за одредена цел/идеологија/идеа....
Што те прави поинаков од вахабистичкине терористи тогаш?

фанатизмот не се смета како тешко ментално нарушување,туку ''лудачки зголемена храброст'' .
Имаш своја дефиниција за фанатизам, лудило и храброст. Субјективно мислење овдека е ирелевантно. Збориме во широки дефиниции и поими. Фанатик не е стабилна личност.

Член од
27 октомври 2013
Мислења
323
Поени од реакции
248
Грешка си. Гејовите некогаш знаат супер да се прилагодат во војска. Ке ти даам пример што ми го кажа еден стар дедо во автобусиве на ЈСП.
Дедово-муабетчија си се потсети на деновите кога бил во ЈНА и ми кажа дека имало некое женствено гејче во нивната чета. Војнициве не го зезале ни гњавеле ради женственоста, туку бидејки биле загорени за жена а жени немало нигде, една ноќ решиле да му се изнаредат 5-6 души бидејки ептен им се праеле "оние" работи.
Женственото гејче на почетокот се противел ама кога видел дека овие се озбилни прифатил со задоволство и си уживал. Ем волкот сит ем овците на број. Гејчето супер си се вклопило во четата и никој не го замарал после тоа и си уживал во мажественото војничко друштво и на крај на памет не му текнувало на самоубиство.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Ајде ќе се врати служењето војска задолжително, многу работи ќе си се вратат на свое место.
Озбилен си? :eek:
Војската не е она што била некогаш, сега војската е само место на кое ако отидеш само време ќе изгубиш ;)
Јас сум против хомосексуалците..... , но ај кажи ми како ти ако нив ги испратиш во војска ќе ги направиш да не се хомосексуалци?!............ никако.
Единствено решение е да им се скратат правата за бракови, нивни паради, слични глупости и да не се поддржуваат ;)

C

Celsius

Гостин
Делумно се сложувам со тебе,но мешаш некои работи.Пак ќе повторам ЈАС СУМ ПРВО ФАНАТИК ПА СУМ ВЕРНИК.Јас го кажувам тоа како човек кој сака опшеството да биде нормално и здраво а егзекуцијата е последната и за жал најзажлната мерка да се одржи опшеството какво таквоо,иако цврсто од аспект на Етиката се залагам дека секој живот треба да биде поштеден и спасен (jaс лично го имам направено тоа) но во ваквии случаеви животот е казна а не награда како што би требало да биде во философијата.Јас немам ништо против никого,зборам како човек и од аспект на демократијата,дома што сака и со кого сака нека прави било кој,значи дома а не јавно,без легализација формална и законска на хомосексуални бракови и посвојување на деца од истите такви парови,без овие работи нека биде кој сака хомосексуалец дома колку сака и со кого сака нека се ''дружи'' ама дома кај него а не јавно.Не поддржувам хомосексуалност затоа што денеска хомосексуалност утре Педофилијата нормална работа,па задутре Содомонијата,па после неа Некрофилијата и на што ќе личи опшеството !? колку за информација во Холандија веќе има партија што се залага за легализација на овие работи што ги набројав ако не се лажам се вика Партија на љубовта но не сум сигурен,и од овој аспект реков дека сум прво ФАНАТИК а после ВЕРНИК.Јас не се плашам да одговарам за моите престапки и гревови ни пред овој земски ни пред оној горе суд затоа што нема да се покајам,ако сум крив нека идам во најдолниот и најцрниот пекол,тоа е фанатизам и горд сум на истото.Точно дека многу пропатиле во името на религијата ама тоа го наредил некој човек а не Господ,дај ми стих од Библијата каде пишува УБИЈТЕ ГИ,ОНИ СЕ ПЕДЕРИ,вакви - такви НЕ ЗАСЛУЖУВААТ ДА ЖИВЕАТ.Има таков стих ? нема.. што значи религијата и Бог се алиби само земени од човекот за задскривање на неговите желби за супериорност и освојувања па и геноцидирање,за разлика од Куранот каде искрено се повикува на егзекуција,тоа го пишува во стихот Сурат ат Тавбах ,,Убијте ги! Алах ќе ги очисти вашите раце и ќе ги залечи градите на ранетите''.Затоа може да кажеш дека ИСЛАМОТ а не ХРИСТИЈАНСТВОТО повикува на ваша егзекуција.Нема Бог направено грешка,човекот сам се покварил и станал таков,и убиец и педер и крадец и се по ред... ќе речеш ЗОШТО ? па затоа што ЧОВЕКОТ Е РОДЕН КАКО СЛОБОДНО СУШТЕСТВО И ДАДЕНА МУ Е СЛОБОДА И ПРАВО ДА БИРА ШТО ЌЕ БИДЕ И ШТО ЌЕ ПРАВИ,АКО ПРАВИ ДОБРО ЌЕ БИДЕ НАГРАДЕН ВО ОВОЈ ИЛИ ВО ОНОЈ ЖИВОТ,АКО ПРАВИ ЛОШО ЌЕ БИДЕ КАЗНЕТ И ОСУДЕН ТУКА ИЛИ ТАМУ,ако Бог направил грешка тогаш отвори и види што вели Библијата за хомосексуалноста,да не ги цитирам целите стихови ќе изгледа како докторат да пишувам и онака е голем постов,ќе ти кажам дека гледа со презир и осуда,односно гадење (ова е Христијанска Етика).

Битие:22:9 Бог продолжи: „Земиго синот твој единец Исак, кого што најмногу го сакаш, па оди во земјата Морија, и принеси го таму како жртва сепаленица на една горичка што ќе ти ја покажам!“

Ова е од стариот завет, но ние веруваме и во новиот. Кој ме свати добро...
ЧОВЕКОТ Е РОДЕН КАКО СЛОБОДНО СУШТЕСТВО И ДАДЕНА МУ Е СЛОБОДА И ПРАВО ДА БИРА ШТО ЌЕ БИДЕ И ШТО ЌЕ ПРАВИ,АКО ПРАВИ ДОБРО ЌЕ БИДЕ НАГРАДЕН ВО ОВОЈ ИЛИ ВО ОНОЈ ЖИВОТ,АКО ПРАВИ ЛОШО ЌЕ БИДЕ КАЗНЕТ И ОСУДЕН ТУКА ИЛИ ТАМУ
На ова нема да ти се противам со медицински, психолошки, научни факти, само ќе те замолам да ме убедиш и докажиш кога и како одлучи дека ќе бидеш стрејт човек?
Кој беше тој пресвртен момент во твојот живот каде ти свесно ги разгледа сите страни, евалуира, промисли и заклучи дека ти ќе бидеш еден "нормален" стрејт човек. Ако успееш ова да го докажеш тоа кажува дека во предвид си ја имал и хомосексуалноста како опција? Дали тоа те прави Бисексуалец?

Член од
11 февруари 2013
Мислења
156
Поени од реакции
241
Аирлија :)

Хрватски сабор: Хомосексуалците ќе склопуваат бракови на матично

Владата вчера потврди дека Законот за животно партнерство наскоро ќе влезе во собраниска процедура. „Целта е да се осигураат правата на малцинската група кои не ги загрозуваат правата на другите“, порачаа од Владата.

Референдумот во неделата освен што чинеше 50 милиони куни пари на граѓаните и освен што покажа дека четвртина од Хрватите и понатаму живеат во средниот век и сака на малцинството да му ги ускрати сите права, не донесе ништо ново и револуционерно, објавува агенцијата Хина.

Хомосексуалните парови ќе можат да склопуваат бракови на матично, само што тоа ќе значи животно партнерство. Тие ќе ги имаат истите права како да се во брак. Нема да можат да усвојуваат деца, но ќе можат да им бидат старатели.

„Тоа е еден чекор поблиску до некои други права кои би можеле да им ги дадеме за некоја година кога ќе порасне толеранцијата во земјата. Зошто нема посвојување? Поради екипата која доведе до овој референдум и до искажувањето на овој вид нетолеранција, замислете си дури тогаш што би им правеле на децата кои би биле посвоени во истополови заедници. Не станува збор за тоа дека истополовите парови би биле лоши родители. Тие можат да бидат еднакво квалитетни родители и еднакво добра средина за раст и развој на децата, но останатата средина е нетолерантна, а во овој момент мораме да размислуваме првенствено за децата“, појасни вчера вицепремиерот Миланка Опачиќ пред новинарите додавајќи дека како Влада не можеле да го спречат одржувањето на референдумот поради Уставот.

Ние мора да го промениме Уставот, а за тоа е потребна поддршка од една третина во Саборот. Досега ги немавме, но се надеваме дека ќе ги имаме и дека ќе го промениме Уставот за да ги спречиме ваквите иницијативи да продолжат понатаму зашто се поставува прашањето - што е следно - забрана на абортусот, забрана на медицински потпомогното оплодување, прашува Опачиќ.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606

Во некоја паралелна временска линија да не постоиш? :D

Знаеш колку гееви има по воена и полициска акдемија, и што служеле таму службено? Ај не замарај со твоите смешни теории жити се.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Во некоја паралелна временска линија да не постоиш? :D

Знаеш колку гееви има по воена и полициска акдемија, и што служеле таму службено? Ај не замарај со твоите смешни теории жити се.
милион?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom