Кајгана готвач vol.27 [гласање: цезар салата]

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување

Чија Цезар салата е најдобра?

• Вкупно гласачи
    152
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Nitu edna ne e pravilno pogodena,ali koga bi biral togas AlternativeF.

од себични побуди гласав за љандрата, ќе гласав за анархистот ама не сакам бубашваби,бубамари,муви и остали гадинки уз јадењето.
ФАЛА

Во овој случај сите салати се убави, меѓутоа бидејќи станува збор за Цезар салата конкретно гласам за Алтернатив затоа што нејзината е најоргинална, другите се многу добри за салата меѓутоа не се Цезар.

tumblr_mp14wowAl41s99dcoo1_r3_400.gif

И јас еве да се изјаснам...:)
Во овој натпревар не учествував намерно затоа што цезар салата во животов имам јадено два пати и тоа надвор од дома...Не сакам комбинација на пилешко со марула, не ми е по вкус и затоа не сакав да се такмичам со јадење кое дома ќе треба по прв пат да го правам...Марулата ја јадам многу ама исклучиво зачинета со лимон, сол и варено јајце одозгора на кругови со бибер...
Овој пат за разлика од карбонара шпагетите, изборот не беше многу тежок...Се мислев на кратко меѓу Леандра и Кафе Дел Мар, али сепак за Леандра гласав, бидејќи кај другиов не ми се свиѓаа патлиџаните исечени на половинки и плус многу коцки кашкавал имаше ставено...И варена пченка сепак добро оди со пилешкото во цезарот, така да тука Леандра нема воопшто згрешено...Во нејзината салата совршено би иделе вакви парчиња пармезан или обичен кашкавал од пита-
parmesan-cheese-slices-rustic-fabric-34939769.jpg
...

Е сега, салатите на Фаранг и naked беа уствари некој модификација на цезар, креативно ама далеку од цезар салата...
Алтернатив исто така беше ок, ама суво ми изгледаше салатата и плус лепчињата како изгорени иако се изјасни дека не биле изгорени, туку потемнети од плотната на скарата...
Ова мое мислење е само, не мора сите да се согласуваат со мене...

И јас еве да се изјаснам...:)
Во овој натпревар не учествував намерно затоа што цезар салата во животов имам јадено два пати и тоа надвор од дома...Не сакам комбинација на пилешко со марула, не ми е по вкус и затоа не сакав да се такмичам со јадење кое дома ќе треба по прв пат да го правам...Марулата ја јадам многу ама исклучиво зачинета со лимон, сол и варено јајце одозгора на кругови со бибер...
Овој пат за разлика од карбонара шпагетите, изборот не беше многу тежок...Се мислев на кратко меѓу Леандра и Кафе Дел Мар, али сепак за Леандра гласав, бидејќи кај другиов не ми се свиѓаа патлиџаните исечени на половинки и плус многу коцки кашкавал имаше ставено...И варена пченка сепак добро оди со пилешкото во цезарот, така да тука Леандра нема воопшто згрешено...Во нејзината салата совршено би иделе вакви парчиња пармезан или обичен кашкавал од пита-
parmesan-cheese-slices-rustic-fabric-34939769.jpg
...

Е сега, салатите на Фаранг и naked беа уствари некој модификација на цезар, креативно ама далеку од цезар салата...
Алтернатив исто така беше ок, ама суво ми изгледаше салатата и плус лепчињата како изгорени иако се изјасни дека не биле изгорени, туку потемнети од плотната на скарата...
Ова мое мислење е само, не мора сите да се согласуваат со мене...

Мојата е уствари баш оргиналната цезар салата според оргиналниот рецепт. Нема пилешко има сланина ко што е во рецептот. Едина разлика е што покрај парамзан јас користам и уште една врста швајцарски кашкавал (додатно на пармазанот) затоа што сакам да има појак вкус. Со сосот претерувам хахаха, ама таква си ја сакам. Се друго е според оригиналниот рецепт на Цезар Кардини.

Oваа недела не можам да се одлучам за кого да гласам. Салатите се толку успешни и немаат никаква мана. Искрени честитки и благодарност за сите учесници. Но сепак некој мора да победи
Затоа решив мојот глас да го дадам на среќа. Ќе одберам еден број, ќе го поделам со бројот 9 и бројот од остатокот од делењето ќе биде мојот избор. Во овој момент на Кајгана се 1757 посетители
1757 : 9 = 195 и остаток при делењето е 2
Мојот глас е за вториот учесник @AnFem

Мајонез на патлиџани? Браво за вас.

абе овие да можат риба со сирење ќе ти сервират...и без срам ќе ти реплицират дека така треба.
Само види му ги салатите без срам ,без пардон и многу себично очекуваат позитива

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom