Кајгана готвач vol.27 [гласање: цезар салата]

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување

Чија Цезар салата е најдобра?

• Вкупно гласачи
    152
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Гласав за АлтернатиФ, едноставно и одлично спремено, браво! (y)
Ме бендиса и таа на Леандра, ама пченката не ми оди со цезар.

И нека ни се множат вакви густи `ко густин натпревари. :)

Јас малку касно, ама еве да се пријавам на натпреваров :D
images

Од леандра салатава ти е шо знам шо да речам... љубов. еланегласајзанеадатевидам :icon_mrgr:
Анфемицата нешто финти прајт за да го добиет гласот на лејдиблубаг + цело село масовни лајкој :icon_mrgr:
Кафенцето со стандард квалитети... љубим ти нафора :vozbud:
Црес сторил нешто интересно.. го поховал пилешкото. амзнајшдектоесуперидеа? (y)
Мордекај, фејл перспектива на една добро дотерана салата... штета :(
ТасмаГола, напрајла оптичка илузија. Да фрчат декорации на сите страни... Едино замервам.. таа кулата од лепчиња.. ко да не можеше со кебачиЊа да е напрајш ;):D
Фаранг го добива медалот за креативност. цезарпрајтсалтовогробот:icon_mrgr:
ГоспожатаОдВтори напрајла жива класика. брзо, лесно, вкусно. Штета шо ги подгорела лепчињата :icon_mrgr:

И така... Иначе, 50 евра глас :pos:

Среќа што ја отворив темава додека има само една страна зошто ќе се скапев од враќање да ги гледам сликите или ќе морав да ги отворам во табови за да ги прегледам по сто пати од мислењава над моево :D
Гласав за АнФем.

Од леандра салатава ти е шо знам шо да речам... љубов. еланегласајзанеадатевидам :icon_mrgr:
Анфемицата нешто финти прајт за да го добиет гласот на лејдиблубаг и + цело село масовни лајкој :icon_mrgr:
Кафенцето со стандард квалитети... љубим ти нафора :vozbud:
Црес сторил нешто интересно.. го поховал пилешкото. амзнајшдектоесуперидеа? (y)
Мордекај, фејл перспектива на една добро дотерана салата... штета :(
ТасмаГола, напрајла оптичка илузија. Да фрчат декорации на сите страни... Едино замервам.. таа кулата од лепчиња.. ко да не можеше со кебачиЊа да е напрајш ;):D
Фаранг го добива медалот за креативност. цезарпрајтсалтовогробот:icon_mrgr:
ГоспожатаОдВтори напрајла жива класика. брзо, лесно, вкусно. Штета шо ги подгорела лепчињата :icon_mrgr:

И така... Иначе, 50 евра глас :pos:

Не ми се подгорени, многу поцрнеа пошто ги ставив на грил плочата кај што се печеше пилешкото и фатија црнила од тоа :unsure:
Направив и нафора за интерна употреба инспирирана од Кафе (стрвоќа е страшна инспирација :D ), е таа стварно не да ја подгорив туку ја направив карбонара (Марија меси кифлиња style, среќа што не ми ги дадоа клоците :D ), но секако не планирав да ја сликам, не сум нелојален конкурент. :pipi:
Мојов глас отиде кај %naked% због заради то што се потрудила многу со декорацијата.
И еве едно човече гратис пошто ми тргна :love:

П.С си стаил бе адамов лист на тоа тањирот?

Не си нормален, мајке ми! :pos:
--- надополнето: 3 декември 2013 во 20:51 ---
Удлучив да гласам за %naked% , ме импресионира цезарицата како што си ја нарече салатата со повеќе марула (y)

Тоа е тоа! Поддршка за диеталците! :)

Гласав за CafeDelMar (поради најполната чинија изгледа) али сите ми изгледаат превкусно.

Не ми се подгорени, многу поцрнеа пошто ги ставив на грил плочата кај што се печеше пилешкото и фатија црнила од тоа :unsure:

Пробај со печени лепчиња некогаш. Се сецка лебот на мали коцки, јас обично користам чабата стара барем еден ден, полесна е за сечење. Се ставаат коцките во сад за салата, се прскаат сосем малку со маслинов зејтин (никако да бидат потопени), се става лук во прав и се меша со раце за да се изедначи и сите коцки да се подмачкаат. Се ставаат во тавче со хартија за готвење и се пече на добро загреана рерна на 200 степени, максимум 10 минути, може и помалку. Некаде на половина од времето се превртуваат (маткаат) коцките, за да не запечат само од едната страна.
Нема бољи домаЌи КРУтонс (не е пермутација ;)).

А домаЌи сос мешам на следниов начин:
3 големи лажици мајонез
2 големи лажици мелен пармезан
1 голема лажица сок од лимон
1 мала лажичка ворчестер
1 мала лажичка сенф
по желба може да се стави и маслинов зејтин

Може требаше да напишам на другата тема, ама нека го тука. :)

Dolgo se dumav megju prvite tri o_O ........ sepak se odluchiv....... i glasam za leandra

CafeDelMar дефинитивно, преубаво изгледаат. (y)
Ова да го стави во мисла човек едно добри 20 минути, стварно тешко се одлучува...:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom