Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
ke se zategne mnogu postapkata i samo onie koi zasluzuvaat t.e. se od poseben interes za drzavata ke dobijat bugarski pasos. Znaci ili ke treba $$$$ ili pak specijalni zaslugi da imate za Bugarskata drzava.
Potekloto nema da bide edinstven uslov.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
ke se zategne mnogu postapkata i samo onie koi zasluzuvaat t.e. se od poseben interes za drzavata ke dobijat bugarski pasos. Znaci ili ke treba $$$$ ili pak specijalni zaslugi da imate za Bugarskata drzava.
Potekloto nema da bide edinstven uslov.
Се е по старо од вчера, не шири лажни вести повеќе.

Член од
30 ноември 2013
Мислења
70
Поени од реакции
16
Lugje vise ne se izdrzuva za zal vo Makedonija. Pomagajte kako da se izvadi Bugarski pasos.
Od patriotizam ima samo gladen stomak.
Pisete na kratko koja e postapkata i kolku kosta se do zemanje na pasosot zasto ima mnogu i ne mozam da citam.
I sekoj posrednik mi e nekako sumnjiv. Moze li nekako da se aplicira sam ?
Vikaat preku ambasada se cekalo mnogu vreme.

Fala Vi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

I

IBIZA SOUND

Гостин
sekako deka DA, i toa ogromno DA :D

steta sto momentalno e zakocena rabotata,veruvam deka naskoro pak ke se puste da se vade bug.pasos

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Имам 20 години и до сега во животов научив дека од патриотизам, религија и слушање будали не се живее!

Bravo za postot eden pameten na forumov sekoja cest ;)
--- надополнето: 6 декември 2013 во 09:18 ---
Se ceka mnogu vreme. Moze li direktno vo sofija ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Site taka vadat vo bg ambasada ajde bratu so sreca

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Имам 20 години и до сега во животов научив дека од патриотизам, религија и слушање будали не се живее!

Само доволно паметен човек може да свати дека тоа е маркетинг трик со цел да се злоупотреби народот... И јас бев таков, влезен во тој филм се додека не пораснав доволно и не сватив зошто озрасните не се замарале толку за државата и нацијата...

Понастрана од тие работи, можеш да си ја сакаш и почитуваш земјата твоја ама некој да го користи тоа за свои лични цели и интереси е недопустливо :)

S

Sagan

Гостин
Se ceka mnogu vreme. Moze li direktno vo sofija ?
Дури и денес да ја иницираш процедурата, според новите правила, првите документи ќе можеш да ги поднесеш дури некаде септември-октмври 2014. Додај на тоа уште година ипол редовна процедура и ~400 евра трошоци (сеедно со посредник или не).

Потребните документи ќе ги повторам и тука:
-мк пасош,
-извод МКР,
-мк државјанство,
-потврда за неосудуваност (обавезна назнака „двојно државјанство“),
-една слика, форма како за пасош,
-лекарско уверение и
-патничко осигурување.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom