Училишната храна низ светот

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
кои бизниси беа и тогаш, прво демек ужинка од Жито Лукс, па Златно Зрно, па ти реков ми рече, секој месец мењаа :D

Во градинка ми даваа лепче намачкано со маргарин и чајче... :X3:

До ден денешен ми е енигма како на некој може да му се свиѓа маргарин и леб.
на мене стално ми се има повраќано од таа смртоносна комбинација :sick:
--- надополнето: 5 декември 2013 во 11:40 ---
кои бизниси беа и тогаш, прво демек ужинка од Жито Лукс, па Златно Зрно, па ти реков ми рече, секој месец мењаа :D

Бизниси се водеа ама ние јадевме невкусно ѓубре. Сеуште имам лоши спомени и покрај тоа што се поминати 10 години од тогаш

До ден денешен ми е енигма како на некој може да му се свиѓа маргарин и леб.
на мене стално ми се има повраќано од таа смртоносна комбинација :sick:
--- надополнето: 5 декември 2013 во 11:40 ---

Бизниси се водеа ама ние јадевме невкусно ѓубре. Сеуште имам лоши спомени и покрај тоа што се поминати 10 години од тогаш

маргарин не, ама некој добар путер врз вкусно топло лепче...мммммммм:)

во Сиднеј немало традиционални училишни мензи. Затоа секое утро родителите им спремаат ланчбокс со сендвичи, фрукти, десерт и шише вода. Во школите имаат киосци каде може да купат мафини, кои ги печат родители-волонтери, хот-дог , сендвичи, купечка австралиска пирошка со месо и суши. Топол оброк потребно е да се закажи однапред, до 08:00 (можно и онлајн). Цените им се исти — како во обично кафе во центарот на градот, или сосемамалку пониски.
Има и школски кафеа — т н р „mother's little helper“ — доколку детето заборавило да го понесе од дома својот ланчбокс

во Сиднеј немало традиционални училишни мензи. Затоа секое утро родителите им спремаат ланчбокс со сендвичи, фрукти, десерт и шише вода. Во школите имаат киосци каде може да купат мафини, кои ги печат родители-волонтери, хот-дог , сендвичи, купечка австралиска пирошка со месо и суши. Топол оброк потребно е да се закажи однапред, до 08:00 (можно и онлајн). Цените им се исти — како во обично кафе во центарот на градот, или сосемамалку пониски.
Има и школски кафеа — т н р „mother's little helper“ — доколку детето заборавило да понесе од дома свој ланчбокс

и кај мене у средно немаше менза, имаше 3 гадни мрсни смрдливи сендвичари и една пекара со суви кифли. топол оброк беше мислена именка :D топла беше плескавицата само :P

Во САД им е најдобра ужинката..... се што е најмрсно, нездраво...... и после зошто биле толку дебели :)

Штета што македонија не ја ставиле. Јас во основно школо јадев една од најгрозните и најсувите ужинки што се било кога произведени
Сеуште ги памтам моментите кога тоа сувите залци ми заглавуваа у грло

Па требало да ги џвакаш пред да ги голтнеш:)
А не одма дирек само голтање, не оди тоа така посебно со храната;)

Па требало да ги џвакаш пред да ги голтнеш:)
А не одма дирек само голтање, не оди тоа така посебно со храната;)

Од многу џвакање на тие тврди и суви ужинки почна да ме боли вилицата па затоа ги голтав побргу а и сакав што побргу да завршам со јадењето за да можам после малце да се изнатрчам за време на големиот одмор

Ахххх детство. Секогаш ќе ми недостасува :)

Празник беше кога даваа лепче со пола милиметар слој од еурокрем. Радости.

во кои школи сте оделе бре вие?! кај мене кифлите беа со воздух пунети :( еурокорееем? да, ако ти даде мајка ти од дома

Некој од класот спомна дека авионот всушност е збир на мравки, па кога и да добиевме кифли со афион никој не ги јадеше. Ем тапа ужина ем гладни сите.

Некој од класот спомна дека авионот всушност е збир на мравки, па кога и да добиевме кифли со афион никој не ги јадеше. Ем тапа ужина ем гладни сите.

Па уште не го знаеле тогаш Анчо.да им даде од мелнците за Афион-ово семе,
па затоа го ставале немелено и изгледало како мравки.Пробај направи пита со такво немелено-несецкано афионово семе за да се увериш.

Јас во основно не јадев од таа сува храна како што имаше кифла внатре со мармалад, крофна со малку крем или баничка без јогурт, а посбено ги мразев тие кифлите со ким. :D
Да е жив и здрав тој што отвори сендвичара па за 20 ден си јадев тост. :icon_lol:
Кај нас месечно плаќаат 6-8 евра ама сигурно во другите држави не е толку ефтина и затоа е поубава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom