Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
30 ноември 2013
Мислења
13
Поени од реакции
5
батка си пушташ eric thomas и пробуеш да си цепиш даље...тоа нервозата дека она си тера веќе живот а ти уште трескаш глава брзо ке те натера да почнеш работи што треба да ги правиш и да заборавиш на неа..не е лесно ни најмалце ама МОРАШ ...што би рекол eric thomas .....You already in pain get a reward from it!!!! мене лично ете тоа ми помага ...(y)

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Здраво на сите :) Прв пост на Кајгана и веднаш во љубовни проблеми. Знам дека изгледа патетично, но бар во виртуелниов свет можам да и олеснам на душава.
Ке дадам мала предисторија. Врска од три и пол години, стабилна, многу време вложено во неа и со планови за иднина. Цура од угледно семејство, образована и навидум ретка ѕверка.
Ја третирав како кинеска кралица. Прави изненадувања, купувај штикли, нон стоп по концерти, одмори. Арно ама, работата летово пукна. Ме фати на изненадување, а сето тоа траеше неколку дена. Кога мислев дека дојдовме до степен идеално ми рече дека не е среќна со мене и сака да прекинеме. Пробав да ја ублажам работата, но таа инсистираше. И така се случи.
Поминаа шест-седум месеци и ја уште неможам да ја извадам од мозок. Meanwhile, она си работи на случајот и веќе си има нов потенцијален/веќе дечко. Не знам точно бидејќи не сме веќе во контакт, а и искрено несакам да се замарам. Се најубаво и посакувам, нека си ја најде среќата.
Да и пишам да се видиме не доаѓа во предвид. Прво гордоста не ми дава, а второ нејќам да и го билдам егото.
Сакам да ја заборавам.
Што нети правам. Се отрув од алкохол, нон стоп гледам да сум зафатен, се бавам со хоби, имам друштво и машко и женско и пак е исто. Ке заборавиш на момент, веднаш потоа ти се враќа во мислите. Ке се сетам на некои безвезни работи што сме ги правеле, дали сме гледале ѕвезди цела вечер, или сме расправале филозофија или сме имале секс. Емотивно се сјебав и попуштив на факултет. Не памтам кога последен пат сум се наспал како што треба.
Особено боли кога дознаваш детали за нејзиниот љубовен живот. Сум прошол и порано низ болни раскини, но после 2-3 месеци се враќав во нормала. Секогаш велам дека нема да се затрескам, и пак заглавив.
Знам дека треба да стиснам заби, да издржам машки и да дадам време на времето.
Ме интересира туѓо мислење како да се вратам на колосек? Any hints?
Најди си друга женска. Клин со клин се избива. ;)
--- надополнето: 4 декември 2013 во 20:57 ---
Ај мала помош !
Со дечково сум негде 4 ипол месеци во врска , пред некој ден на фејсбук ставил слика со некоја девојка што не ја ни знам ни познавам , не се гушкаат или слично туку седат така еден до друг , кој ѓавол ме натера го ставив во close friends и видов на една од сликите на истата гореспомената девојка и ставил коментар преубава и смајли со бакнеж , и на други слики лајкови и ставал. Искрено некако и се разочарав од тоа што го видов , не знам како да изреагирам ? Секако дека ќе разговарам со него , ама како да разберам која е и што е , и зошто и остава такви коментари ? А не сум љубоморна личност далеку од тоа , само ме интересира ако си ги вади очите со некоја да дознаам и да се соочам со него.Немам некој што од страна може да ми каже , ќе морам него лично да го прашам , како да го фатам ?
Разговарај со него, мирно и смирено, без да покажеш знаци на љубомора. Можеш и на заебанција да го свртиш муабетот за неа. Нешто во смисол „а бе љубов или како и да го викаш нагалено, да не имам јас конкуренција, гледам таму по ФБ делиш бакнежи на други девојки“ или така нешто. Прашај го директно очи во очи, не преку други да истражуваш која е и што е.
И неговата реакција би требало да ти каже во каков однос е тој со неа.

Член од
4 декември 2013
Мислења
3
Поени од реакции
4
Фати си женска, ито поуба од неа.

Пробај да ти тргни животот со неа, и болдот регулирај го во иднина ;)
Болдот го сфатив кога веќе се изгорев, за жал. За друга женска искрено размислувам ама незнам до каде ке оди работата. Гледам да се преиспитувам себеси, да учам од грешките, и ова да го сфатам како тест за мојот карактер. Нејќам да се вплетам во работи од типот: „Она со дечко? Ја одма од инат ке фатам друга“, а без да оладам со емоциите барем малку. А варирам и со расположението. Еднаш се чувствувам изигран и бесен, друг пат ме тепа носталгија за времето поминато заедно. Несакам тоа да го пренесам на трета особа. Ако ми се укаже прилика што не се пропушта, можеби.

Сепак ми е потребо време да се средам. 3 и пол години не се малку. посебно ако приказната дека ти си совршениот човек за неа ти е продадена беспрекорно. И после дознаваш дека уствари she doesn't give a damn about you. Но тоа е, живот пише романе.

Инаку фала за советот. Тоа и ми беше целта поради која што пишав на форум. Да ги видам искуствата на другите луѓе, како поминале низ вакви тешкотии.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Ај мала помош !
Со дечково сум негде 4 ипол месеци во врска , пред некој ден на фејсбук ставил слика со некоја девојка што не ја ни знам ни познавам , не се гушкаат или слично туку седат така еден до друг , кој ѓавол ме натера го ставив во close friends и видов на една од сликите на истата гореспомената девојка и ставил коментар преубава и смајли со бакнеж , и на други слики лајкови и ставал. Искрено некако и се разочарав од тоа што го видов , не знам како да изреагирам ? Секако дека ќе разговарам со него , ама како да разберам која е и што е , и зошто и остава такви коментари ? А не сум љубоморна личност далеку од тоа , само ме интересира ако си ги вади очите со некоја да дознаам и да се соочам со него.Немам некој што од страна може да ми каже , ќе морам него лично да го прашам , како да го фатам ?
За почеток прај се на удрена дека ништо од ова не знаеш... Ќе влези во филм, ќе се засили.. и ќе си ја покаже вистинската страна.
Нормално, ти треба глумење...
Не ми е јасно како тој дозволува такви јавни информации да стигнат до тебе.... Или не го бива за швалерај, или види проверија таа женската шо и става лајкој дан му е некаква роднина случајно... :icon_mrgr: Можеби и кликал лајк пред вие да се запознаете?
Испитај ја ситуацијата подобро, и не брзај... 4 и пол месеци не е врска, туку запознавање.
Поздрав

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
Болдот го сфатив кога веќе се изгорев, за жал. За друга женска искрено размислувам ама незнам до каде ке оди работата. Гледам да се преиспитувам себеси, да учам од грешките, и ова да го сфатам како тест за мојот карактер. Нејќам да се вплетам во работи од типот: „Она со дечко? Ја одма од инат ке фатам друга“, а без да оладам со емоциите барем малку. А варирам и со расположението. Еднаш се чувствувам изигран и бесен, друг пат ме тепа носталгија за времето поминато заедно. Несакам тоа да го пренесам на трета особа. Ако ми се укаже прилика што не се пропушта, можеби.

Сепак ми е потребо време да се средам. 3 и пол години не се малку. посебно ако приказната дека ти си совршениот човек за неа ти е продадена беспрекорно. И после дознаваш дека уствари she doesn't give a damn about you. Но тоа е, живот пише романе.

Инаку фала за советот. Тоа и ми беше целта поради која што пишав на форум. Да ги видам искуствата на другите луѓе, како поминале низ вакви тешкотии.

Odma fakjaj druga. I ne se zamaraj.

Red Widow

vintage soul
Член од
17 мај 2013
Мислења
101
Поени од реакции
163
За почеток прај се на удрена дека ништо од ова не знаеш... Ќе влези во филм, ќе се засили.. и ќе си ја покаже вистинската страна.
Нормално, ти треба глумење...
Не ми е јасно како тој дозволува такви јавни информации да стигнат до тебе.... Или не го бива за швалерај, или види проверија таа женската шо и става лајкој дан му е некаква роднина случајно... :icon_mrgr: Можеби и кликал лајк пред вие да се запознаете?
Испитај ја ситуацијата подобро, и не брзај... 4 и пол месеци не е врска, туку запознавање.
Поздрав
во последно време гледам некои лајкови и сл . предходно на таа и немаше лајкувано и сл , ме напна тоа со делењето комплимент па и бакнеж , е сега незнам дали да се сомневам дали има причина , или ова е доволна причина . Помислив и на тоа ама не ми се верува толкава близина да има со роднина

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
во последно време гледам некои лајкови и сл . предходно на таа и немаше лајкувано и сл , ме напна тоа со делењето комплимент па и бакнеж , е сега незнам дали да се сомневам дали има причина , или ова е доволна причина . Помислив и на тоа ама не ми се верува толкава близина да има со роднина

Ima raznorazni skrieni afiniteti i bolesti. Jas znam za slucaj koga decko redovno si e so edna prva bratucetka. Ne bi me zacudilo. Inace deckoto ima na smetka vekje 1.5 milioni evricinja :D i ne se zamara.

Red Widow

vintage soul
Член од
17 мај 2013
Мислења
101
Поени од реакции
163
Ima raznorazni skrieni afiniteti i bolesti. Jas znam za slucaj koga decko redovno si e so edna prva bratucetka. Ne bi me zacudilo. Inace deckoto ima na smetka vekje 1.5 milioni evricinja :D i ne se zamara.
абе и тоа што викаш не е веќе ништо чудно на планетава , само пак на два ума сум што се вика дали прави нешто си вади очи со оваа , или само јас си ги преувеличувам работите

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
абе и тоа што викаш не е веќе ништо чудно на планетава , само пак на два ума сум што се вика дали прави нешто си вади очи со оваа , или само јас си ги преувеличувам работите

Mene ne bi me cudelo. Postojat skrieni afiniteti koi se probuduvaat od nekoi frustracii vo detstvoto ili pak nerazjasneti fobii.
Incestoidnosta e dosta zastapena na ovie balkanski prostori. Pogotovo odnosi so prva bratucetka. Se stapisav koga doznav za covekot spomenat pogore. Baska ne e nesto poseben i ubav covek, ima zavrseno prestizen univerzitet nadvor i napravi za kratko vreme mnogu mnogu pari i ne se eksponira.
Ic da ne te cudi. Ima edna srpska misla. "Svasta p*zda rodi, voz dovuce, armija obuce".

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Здраво на сите :) Прв пост на Кајгана и веднаш во љубовни проблеми. Знам дека изгледа патетично, но бар во виртуелниов свет можам да и олеснам на душава.
Ке дадам мала предисторија. Врска од три и пол години, стабилна, многу време вложено во неа и со планови за иднина. Цура од угледно семејство, образована и навидум ретка ѕверка.
Ја третирав како кинеска кралица. Прави изненадувања, купувај штикли, нон стоп по концерти, одмори. Арно ама, работата летово пукна. Ме фати на изненадување, а сето тоа траеше неколку дена. Кога мислев дека дојдовме до степен идеално ми рече дека не е среќна со мене и сака да прекинеме. Пробав да ја ублажам работата, но таа инсистираше. И така се случи.
Поминаа шест-седум месеци и ја уште неможам да ја извадам од мозок. Meanwhile, она си работи на случајот и веќе си има нов потенцијален/веќе дечко. Не знам точно бидејќи не сме веќе во контакт, а и искрено несакам да се замарам. Се најубаво и посакувам, нека си ја најде среќата.
Да и пишам да се видиме не доаѓа во предвид. Прво гордоста не ми дава, а второ нејќам да и го билдам егото.
Сакам да ја заборавам.
Што нети правам. Се отрув од алкохол, нон стоп гледам да сум зафатен, се бавам со хоби, имам друштво и машко и женско и пак е исто. Ке заборавиш на момент, веднаш потоа ти се враќа во мислите. Ке се сетам на некои безвезни работи што сме ги правеле, дали сме гледале ѕвезди цела вечер, или сме расправале филозофија или сме имале секс. Емотивно се сјебав и попуштив на факултет. Не памтам кога последен пат сум се наспал како што треба.
Особено боли кога дознаваш детали за нејзиниот љубовен живот. Сум прошол и порано низ болни раскини, но после 2-3 месеци се враќав во нормала. Секогаш велам дека нема да се затрескам, и пак заглавив.

Пријателе, не сум многу по советиве, не ме бива, ама ајде еве еден исклучок.

Три и пол години не се за фрлање во вода туку - така. Морало да има нешто заради тоа што пукнала врската, или тогаш, или претходно некоја нерешена работа, којашто ве држела и двајцата врзани и при секоја расправија сте се навраќале на тоа истото, и никако да се реши.

Многу ми е жал вака кога ќе слушнам / прочитам после толку години заедно, едноставно се завршува, мораме да прифатиме на сите убави работи им доаѓа крајот.
Сигурно сте разговарале после раскинувањето, кога ти кажала дека сака да прекинете, но штом инсистирала, морало да има нешто големо.
Заебаната работа е тоа што ти тие три и пол години животот си и го посветил на неа, и само на неа, си ја третирал како принцеза но не било доволно. Заебано е тоа што секогаш ќе го имаш тоа гадно превртливо чувство во стомакот, кога ќе ја видиш или кога ќе си помислиш на неа и сите ваши моменти, кои ти биле и ти се и тоа како драгоцени.

Колку и да се трудиме, понекогаш и они самите незнаат што сакаат, а верувај ми по ова што го прочитав ти си екстра дечко, и не ми се верува некој друг да ја третира така како тебе, но она очигледно го нема сфатено тоа.
Јас секогаш сум се погазувал и мразел себеси поради мојата ебена гордост, а таа истата можела да реши многу работи, само доколку би ја прошол таа линија, која што ме враќаше цело време назад.
Сакам да ти кажам дека, треба да и дадеш дознаење дека ти фали, штом 6 - 7 месеци сеуште ја немаш извадено од срце, а и цело време ти е во мислите, сеуште ја сакаш, и длабоко веруваш дека нема да најдеш некоја како неа.
Тоа со алкохолот не ти чини, батали го, тоа на никого не му помогнало, друштвото е она што ќе те крене пак на нозе. Само те молам немој да преминуваш од женска на женска само заради тоа што некоја те оставила, па се ти е само за една вечер. Самиот се повредуваш така, а машко како тебе вреди. Еве јас како машко, можам да ти кажам дека таквите како тебе се ретки, повеќето би ги нарекувале "папучари" но не си воопшто тоа, само си им покажувал како навистина се сака девојка.

Можам да ти кажам дека она загубила многу повеќе, тебе ти го распарчиле срцето бидејќи си го дал, а она само го фрлила, така едноставно, како ништо да не било. Она загубила личност којашто вреди, којашто знае што е љубов, загубила личност што знае како вистински се сака.

Викаат " Времето ги лечи сите рани ", јас велам " Дај му на времето, време ".

Се ќе се среди пријателче, Господ кога затвара една врата, секогаш отвара друга, само имај верба во себе.

Добро си почнал, со друштвото, хобито, само не ми се допаѓа тоа со алкохолот, батали го, послушај ме, само си наштетуваш. Мој совет, наместо тоа, земи вежбај, ладно е за трчање, но понекогаш тоа е она што ни треба, ладен, свеж воздух и една празна улица за да ги разбистриме мислите, и да се вратиме на правата патека.

Ќе има уште многу девојки ви животот, тоа биди сигурен дека ќе биде така, само ти треба да си ја задржиш својата вредност, да не преминуваш од една на друга, и така се со цел да си ја намалиш болката. Не успева, верувај, не успева.

Млад си, и имаш перспектива пред себе, доволно е да имаш самодоверба во себе, да знаеш дека си зрел и дека пред девојките стои искусно машко, коешто ќе ги сака како што никој друг претходно не ги посакувал. А со текот на времето, ќе дојде и вистинската којашто ќе ти врати МНОГУдупло за твојата љубов. Имаш искуство плус, скршено срце, болка, камен на душа, болно, но те научи на животна лекција.
Ништо не е вечно.

Покажи и на неа, дека вредиш повеќе од сегашниот нејзин дечко, не со тоа што ќе се правиш фраер и незнам ти што, туку со тоа што ќе ја надминеш таа болка, којашто сега ти е преголема, и ќе и покажеш дека си продолжил понатаму.
Факс, Дома, Друштво, Хоби, Излегување навечер, и за брзо време си вратен на колосек.

Вистината е дека секогаш ќе ја чувствуваш таа горчлива болка, но со тек на време ќе научиш како да ја прекриеш, а кога она ќе го сфати тоа, и ќе види дека нема подобар од тебе, и никој нема да ја сака како тебе, ќе посака да ти се врати.

Ти посакувам се најдобро и се надевам дека ти помогнав. (y)

Член од
17 мај 2013
Мислења
245
Поени од реакции
250

Многу ми се допаѓа како зрело размислуваш посебно болдираното ,додека не ти се допадне вистински некоја девојка ,немој да фаќаш девојка само заради инат ,така инат само самиот на себе си правиш да бидеш со некоја само заради нечиј инат а не заради себе .Иначе ,најдобро би ти било да оставиш се зад себе ,да не мислиш многу и да трошиш време за анализирање ,зашто ,како ....задржи си ги само убавите моменти од вашата врска додека ви било убаво траело и толку,за да не се полниш со омраза ,а исто посвети се на нешто што ке те исполнува со позитивна енергија пр. на факултетот ,спорт ,вежбање ,излегување ...

N

Nessa Alcarin

Гостин
Сакам да ја заборавам.
Не може никој да ти помогне во оваа ситуација. Боли, знам, но ќе преболи. Се ќе те потсеќа на неа, ќе сакаш да ги вратиш моментите од животот кога сте биле среќни, но нема да можеш. Остави го минатото. Гледај напред. Знам дека секој момент што си го планирал било поврзано со неа, но сега обиди се да планираш иднина во која главна улога ќе си ти. Нема да ти кажам заборави ја, нема да успееш да ја заборавиш, но со време ќе почнат сеќавањата да бледеат. Сам ќе видиш како од манијачење на нејзиниот фб профилот секој ден, ќе се сведеш на еднаш неделно, па после и на еднаш во месец. Треба да помине време. Гледам си почнал да чекориш по патот на самоуништување. Намали со алкохол и почни да спиеш. :)
За да ја замениш со друга девојка, во овој момент, нема да можеш, затоа и не би те советувала да почнуваш озбилна врска со некое девојче уште сега. Како прво се што ќе прави девојчето ќе го споредуваш со однесувањето на бившата, што е многу погрешно кон новото девојче. Прво зошто никогаш нема да биде како неа, а второ нема да ги видиш нејзините квалитети (кои можеби се и подобри од тие на бившата) зошто се уште си заслепен. Дружи се со девојки, излегувај, имај секс со нив, но пред се дај им на знаење дека не бараш нешто озбилно се додека не си ги средиш мислите и чувствата во врска со бившата.
Ако ти е некоја утеха, читни го ова. Ако не друго, ќе ти го наполни егото, зошто 90% од случаите излегуваат како што е напишано.
И уште еднаш ќе те советувам, колку помалце и го манијачиш фб профилот и се распрашуваш за неа, толку подобро за тебе. Ќе помине, не се секирај. :love:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Сакам да ја заборавам.
.

Алкохолот ништо не ти помага ама ни најмалку,можеби моментално ќе ти летне од глава ама дефинитивно полошо прави, активира едни заебани перцептори кој не се баш нај сјајни.
Кога си добар тоа го сваќа како слабост и ќе ти ебе матер кад тад,биди добар но не иди до тој степен да те смета за очаен.

Пиши и писмо кога си бесен,пишувај како да ти зависи животот од тоа, исфрли се од себе но притоа биди искрен не тепај романтики не се прави будала,не се лупај од земја дека ќе свати нешто од напишаното и дека ќе го разбере тоа што си го пишал, таа си живее во нејзин свет и толку ти е ама барем нема да ти остане не премолчано и нема да кукаш по другари и другарки колку ти е тешко

Едноставно убиј ја надежта,зошто ако не ја убиеш ти нејзе сигурно таа ќе те убие тебе.
Има луѓе кој години и години сјебуваат се живо и диво што ќе им налета под рака само поради тие пусти желби и надежи,одржување контакти глумење лудило за пријателство и другарство,фб профили скајпови мајпови и остали срања.

Со тоа и ќе ја избегнеш ситуацијата таа дечко јас девојка, затоа што многу лесно потоа може да се случи кога ќе започнеш нешто со некоја и кога ти е најубаво да ти се јави или да ти пише пораче -Со друг сум ама не е исто како со тебе, често помислувам на тебе и остали клише муабети извадени од некоја повраќаница кој што ќе те утепаат и ќе сјебеш работа со новата девојка, пошто не дека таа го мисли тоа не дека и е гајле за тебе, едноставно ќе го пише за да тестира за да наполни его,да опипа пулс па и да се изебе со тебе што да не ако нема моментално ебач или евентуално да проба да те врати назад ама не ти треба таква тоа е дефинитивно, пошто е само прашање на време кога ќе ти го направи истото.
Џабе ти е што те пукаат носталгии џабе ти се непреспиени ноќи кога таа не мисли на тебе,јеби га ретко кој не се нашол у таква ситуација во денешно време и сите различно се носиме со тоа.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.006
Поени од реакции
8.685
Ја третирав како кинеска кралица. Прави изненадувања, купувај штикли, нон стоп по концерти, одмори.

Уште еднаш немој да си носел девојка некаде да јадете ќебапи!

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.848

AБе види......

Не треба да тргаш со мисла-Не знам каде ќе оди работата.
Сите ние не знаеме кај ќе оди работата. Ние што имаме врски, оние кои се во брак, живот како живот, не знаеш што можи да се деси. Затоа се преземаат чекорите и се пробуваат одредени работи, за да се види, за да се осети, па така и ти нема што да изгубиш. Јас те советувам под најитно да фатиш женска.

Тоа што ги преиспитуваш работите е ок, бидејќи така ќе се себенадоградиш и нема да ги правиш некои грешки кои си ги правел, пробај извади ги како низ вакум позитивните работи, негативните промисли ги и исклоцај ги.

Носталгијата само рани ќе ти отвора и ќе ти ја ебава психата. Вреди да си го ебаваш умот за нешто завршено и безвредно? Човекот е постојано во производство на мисли и идеи, пробај произведувај ги оние позитивните, или негативните вади ги од тебе надвор, бркај ги, нека не те трујаат, само потешко ќе ти чинат.

Колку побрзо толку подобро. Тоа дека таа преминала на акција ич да не ти чуе. Како ти чини на таквото така да прајш, таа сега за тебе е икс кур фактор кој не треба да има никакво значење и влијание.

Kajgana Shop

На врв Bottom