Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Aбе 9 бода сме зад Арсенал, кој месецов има пеколен распоред, ние полесен, па реално е да се очекува да се доближиме на 3-4 бода. Само што со овие киксови, муабетот беше зошто да не бидеме на врв, а дека ќе се вратиме не се сомневам.

Сити и Арсенал се реалните конкуренти годинава. Челзи не го гледам како таков ако има +5 бода од нас. Се ми се чини дека они ќе одат далеку во ЛШ, а во ПЛ малце потешко.

Керик до кога е во аут?

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Лошо ви научи човекот што го имам на аватар. Разбирам гнев и се, сезонава не ни оди нешто нај нај иако сме 2 поени зад топ 4 и 9 од прва позиција, што не е нешто недостижно според мене. Многу работи се променија во клубот, а никој не го гледа од тој агол клубов. Мора да се дава подршка само во моментов, за да не се ствара притисок врз клубот, врз Мојс, а потоа резултатите ќе дојдат, сигурен сум во тоа и имам трпение за разлика од други во фан клубов. Знам дека нашиве реакции немаат голем досег до реалноста што се случува во Англија, каде фановите ги следат барањата од САФ кој ги кажа на последниот меч на ОТ.

Прва работа, не очекувајте инстант резултати и некој трофеј,не задавајте си таква барана ситуација на крај на сезона затоа што од оваа сезона се удираат темелите на нова ера во клубот. Претходната предводена од САФ беше успешна затоа што темелите врз кои се базираше таа ера беа добро поставени, со трпение и верба, со подршка од фановите и околните луѓе. Треба истиот третман да го добие и Мојс во моментов. Ве сваќам дека очекувате секој меч да играме како против Леверкузен и сега да имавме скор 13 од 13, ама тоа е далеку од реалната ситуација. Изгубивме гениј на клупата, а го наследи потенцијал да ги повтори неговите успеси, но кој досега нема искуство од типот на Јунајтед. Бидете трпеливи и не ширете тензија во фан клубов, стварно иритирачки е да се читаат погрдни коментари кон Мојс и дел од играчите.
Ти, Петко, Станко, тој со точките, како ја давате подршката? Пишуваш парола на која гласи „издржи Мојс, и војниците на Мојс“, палиш стримот и со дигната парола дремеш пред монитор/тв за да му дадете подршка на Мојс? :)

Извини, ништо лично :)
Какви се тие погрдни зборови што се упатени кој Мојс и дел од играчите?

Океј е, коментирајте за тоа што се дешава во клубот, ама не паѓајте у трансови :)

A

Ali Pasha

Гостин
Абе што бидна со Аднан Јонузај, веќе две кола не е ни во резервите?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Абе што бидна со Аднан Јонузај, веќе две кола не е ни во резервите?
Не сакаат да го форсираат, пополека ќе го пуштаат во прв тим. Направија така "грешка" да кажам со Рафаел кога го форсираа на негова возраст кога веќе Невил почна да паѓа и многу се повредуваше на почетокот, влагаше во непромислени стартови, воопшто не се штедеше... не мора да ги игра сите натпревари Аднан, еве против Евертон сигурна сум дека ќе биде стартер. Тој е иднината на клубот и дури и кафекуварката на Керингтон го знае тоа, нема дилеми, само не смее да се прегори детето.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Нека ве плаши играта, позицијата на табела не значи ништо, 9 поена се стига за помалу од месец, лично очекувам арсенал и ливерпул да паднат, а ние и комшивките да се појачаме у наредниов период!
Само играта малу да се среди, и резултатите ќе дојдат отом-потом.
А стратегијава денеска беше невидена: На било кој начин, како знаете, топката да стигне до Валенсија, а тој одма после смирување безразлика каде е право во шеснаесетник! 90 минути истата работа, нема многу мерак за гледање тука :confused:
--- надополнето: 1 декември 2013 во 23:10 ---
btw. гледам Муњаин им го закачил на барселона денеска, значи од стално сум го имал осетот на некои играчи, као пример за овој......
Детево е родено за у Јунајтед;)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нека ве плаши играта, позицијата на табела не значи ништо, 9 поена се стига за помалу од месец, лично очекувам арсенал и ливерпул да паднат, а ние и комшивките да се појачаме у наредниов период!
Само играта малу да се среди, и резултатите ќе дојдат отом-потом.
А стратегијава денеска беше невидена: На било кој начин, како знаете, топката да стигне до Валенсија, а тој одма после смирување безразлика каде е право во шеснаесетник! 90 минути истата работа, нема многу мерак за гледање тука :confused:
--- надополнето: 1 декември 2013 во 23:10 ---
btw. гледам Муњаин им го закачил на барселона денеска, значи од стално сум го имал осетот на некои играчи, као пример за овој......
Детево е родено за у Јунајтед;)
Колку е експлозивен тоа е немогуче, само ме плаши тоа што ептен се повредува(ше) досега. :( иначе го следат и него наши скаути, многу би ме радувало со Аднан да ни бидат прв избор по крилата во иднина.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.783
Поени од реакции
9.602
Ти, Петко, Станко, тој со точките, како ја давате подршката? Пишуваш парола на која гласи „издржи Мојс, и војниците на Мојс“, палиш стримот и со дигната парола дремеш пред монитор/тв за да му дадете подршка на Мојс? :)

Извини, ништо лично :)
Какви се тие погрдни зборови што се упатени кој Мојс и дел од играчите?

Океј е, коментирајте за тоа што се дешава во клубот, ама не паѓајте у трансови :)
Другар, јас коментирам овде на овој форум, коментирам и на форум каде што се луѓе претежно од други земји каде поголем дел и од Англија (форуми од фан база на Јунајтед). Моите постови дали биле или не биле прифатени од другите потикнуваат некое индиректно влијание кон некој друг. Барем јас кога ќе прочитам некој туѓ пост, гледам работи од кои можам да ги разграничам моите гледишта и ако е прифатливо тоа може да се смени мислењето. Живееме во 21 век, во свет на интернет глобализација каде секој може да се изјасни и неговото мислење да биде раширено ако е тоа прифатено. Од овај фан клуб можеби нема да се покаже тоа влијание, но како личности со тоа исто мислење можат даго кажат на друго место. Доволно е 100 коментари на официјалната фејсбук страна на Јунајтед да бидат причина за публицитет низ медиумите во Англија на пример. Или група незадоовлни на клип каде ќе ги види секој. Барем сега во оваа ера не мора да си на стадион за да изразиш незадоволство, како што било некогаш.

Јас мојата подршка во Мојс ја изразувам со секој коментар мој тука, на друг форум, во контакт со некои мои пријателчиња, фанови на Јунајтед од други земји. Ете, ако ми се посреќи за скоро можда ќе бидам и на ОТ и од таму со парола специјално за тебе ќе ти постирам слика на фан клубов;)

Друга работа, за критиките кон Мојс и дел од играчите, разбарај страна две наназад. Како тоа не знае да состави тим. Што бара Велбек и Клевз во први 11 и слично, не знаел замени да прави итн..

Никој не паѓа во трансови, освен дел овде кои мислат дека САФ е сеуште на кормило и може да направи чудо, очекуваат победи од 5-0 секој меч и слично, а ситуацијата е сосема спротивна, кога играчите сеуште се пијани од пензијата на САФ и Мојс се обидува да воведе нешто ново во клубот со нова екипа на тренери и останати лица.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.885
Поени од реакции
21.818
ајде и не е толку страшно , и впрочем не дадоа џабе милијарди нашите спонзори ... поголема гледаност има мики маус куп од лига на шампиони !!!! никој не очекува прво , второ, трето место но сите очекуваат минимум четврто а со ваква игра каде тимот зависи од 3ца ( перси руни керик ) тешко многу тешко !!!

2

~2A

Гостин
@ziak92, зашто побогу пробуваш да се разбереш со некој кој никнува овде само кога Јунајтед нема да победи?
Форумот за што е тогаш, ако не да се разбериш/објасниш/размениш мислење со друг член? :)

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Другар, јас коментирам овде на овој форум, коментирам и на форум каде што се луѓе претежно од други земји каде поголем дел и од Англија (форуми од фан база на Јунајтед). Моите постови дали биле или не биле прифатени од другите потикнуваат некое индиректно влијание кон некој друг. Барем јас кога ќе прочитам некој туѓ пост, гледам работи од кои можам да ги разграничам моите гледишта и ако е прифатливо тоа може да се смени мислењето. Живееме во 21 век, во свет на интернет глобализација каде секој може да се изјасни и неговото мислење да биде раширено ако е тоа прифатено. Од овај фан клуб можеби нема да се покаже тоа влијание, но како личности со тоа исто мислење можат даго кажат на друго место. Доволно е 100 коментари на официјалната фејсбук страна на Јунајтед да бидат причина за публицитет низ медиумите во Англија на пример. Или група незадоовлни на клип каде ќе ги види секој. Барем сега во оваа ера не мора да си на стадион за да изразиш незадоволство, како што било некогаш.

Јас мојата подршка во Мојс ја изразувам со секој коментар мој тука, на друг форум, во контакт со некои мои пријателчиња, фанови на Јунајтед од други земји. Ете, ако ми се посреќи за скоро можда ќе бидам и на ОТ и од таму со парола специјално за тебе ќе ти постирам слика на фан клубов;)

Друга работа, за критиките кон Мојс и дел од играчите, разбарај страна две наназад. Како тоа не знае да состави тим. Што бара Велбек и Клевз во први 11 и слично, не знаел замени да прави итн..

Никој не паѓа во трансови, освен дел овде кои мислат дека САФ е сеуште на кормило и може да направи чудо, очекуваат победи од 5-0 секој меч и слично, а ситуацијата е сосема спротивна, кога играчите сеуште се пијани од пензијата на САФ и Мојс се обидува да воведе нешто ново во клубот со нова екипа на тренери и останати лица.
Зголемено:
Знаев дека пилотон е инфилтриран таму, ама и ти си бил, лелеле :icon_lol:

Болд 1.
Без навреда, ама твоиве постови со чукање по гради и давање подршка преку форуми, мене ми се смешни. Чоек, па фан базата на пилотот не ни знае дека ти уопште постоиш :)
Таа е реалноста нема лутиш.

Болд 2.
Фала Богу, денес е фенси да си интернет фан-навивач.

Болд 3.
Стискам палци, па да ја претставиш Македонија во добро светло :D
Чекам слика и обавезно една парола за мене, да гласи: „ Со почит за чичко Кумплуг “ :cool: И палец горе, лајк, како кампањана на Грујче што беше.

Болд 4.
Па не знае, се води уште според тоа Ферги што го поставувал, чајна копија.
И уште не сфаќам кои се тие погрдни зборови упатени кон Мојс и дел од играчите?
Кај се увреди ти?
Тоа што го кажав за Велбек дека е коњ, за да тебе да не си го присови? :D
Ако бе шо, ја ги сакам коњите, со лавот омилени животни ми се :D

Болд 5.
Ја не гледам никаков новитет освен нови фаци и послаби резултати. Ферги тоа што го диригираше Мојс НЕ МОЖЕ, барем сега за сега, факт!

Поздрав побратиме, и пушти некој муабет за мене у фан базата на Јунајтед, ако сакаат да ми платат авионска карта и да имам обезбедено карта за дерби со Ливерпулл, желба ми е тоа :)
--- надополнето: 2 декември 2013 во 00:30 ---
@ziak92, зашто побогу пробуваш да се разбереш со некој кој никнува овде само кога Јунајтед нема да победи?
е не ко тебе ќе длабам за надморски височини, и ќе решавам мистерии дали има воздух во безваздушен простор :LOL:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.813
Поени од реакции
44.142
Абе да ве поЦетам оти лани изгубивме од Норич на гости и од Тотенхем дома. :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom