i jas do sega imam citano samo verski i zatoa site me smetaat za mnogu umen NO se raxbira deka imaat i lazni verski knigi pa zatoa treba da se cita, razmisluva i uci za da ja spoznaesh vistinata i posle ke mozes samiot da gi fakash lagite i ne vistinite na laznite knigipa i lagite od nekoi luge. inaku kuranot e kniga nad site knigi gi zatvori site komentari i tn. i se razbira deka bog dava znaenje samo na dobrite luge a ne na loshite, za da ne mozat da zloupotrebuvaat.
.
. inaku jas nemam obicaj da se falam. pozdrav,
.
Роде, никој од нас нема ама баш никаква причина да се фали, бидејќи Фалбата и Славата
Му припаѓа само на
Единствениот Вистински и
Совршено Светол БОГ!
Тој Единствен Вистински и Совршено *Светол БОГ, пред околу 2000 години преку Својот
*Светол Дух - во
Исус Христос - Го отелотвори Своето
*Свето и се’опфатно Слово (Кое што всушност е
Вечното Евангелие), заповедувајќи
безисклучително сите луѓе, Ангели и битија да
Му се поклонат и да го послушаат!
Што мислиш, кој на најлукави и рафинирани начини (делумично злоупотребувајќи и фалцифирајќи ги писмата, како и авторитетот на
Единствениот БОГ) ги лаже луѓето (и останатите битија) да не
Го препознаат, признаат и се поклонат пред
Светото БОЖЈО Слово и
Дух во
Исуса Христа (Иса Месих)?!
Роде драги, нема нешто што е сокриено, а што
Единствениот Совршен БОГ нема да го одкрие!
Само
Него нека е Вечна Слава и Фала
Амин!!!
п.с. Што се работи за куранот: Се’ што е добро и вистинито во куранот и во другите Свети Книги, тоа е црпено од
вечната Мудрост БОЖЈА чиста - за спасение на сите кои нема да
Ја одбијат - отелотворена
во Исуса Христа!
За жал и куранот е злонамерно инфициран со лагата на шејтанат (и неговите несвестни крвави следбеници) - кој од почетокот се противи на
Совршената Волја БОЖЈА - со цел луѓето да не му се поклонат на
Единствениот Вистински и Совршено *Светол БОГ, Неговото
*Свето Слово и Неговиот
*Светол Дух!
.